Haber Merkezi
Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, onları rehabilite etmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Bakımevinde veteriner hizmetleri, tedavi ve bakım üniteleri, kısırlaştırma operasyonları, aşı uygulamaları ve acil durum müdahaleleri için donanımlı alanlar bulunuyor. Ayrıca, hayvanların daha huzurlu bir ortamda yaşamalarına olanak tanıyacak geniş oyun ve gezinti alanları da yer alıyor.
GÖNÜLLÜ HAYVANSEVERLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK
Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta bakım bölümü, anneli yavru bölümü, yasaklı ırk bölümü, karantina, yaşlı veya ampute hayvan bölümü, kedi ve köpek müşahede bölümü, uyuz bölümü, post operatif bölümü, mama hazırlama bölümü, muayene odası ve ameliyathaneden oluşuyor. Merkezde kan sayım, ultrason ve sterilizatör cihazları ile yeni doğan küvezi de bulunuyor. 150 köpek 50 kedi kapasitesindeki merkezde, Yenişehir Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam kalitesini yükseltmenin yanı sıra, gönüllü hayvanseverlerin katkılarıyla sahiplendirme faaliyetlerine de destek sunuyor, böylece daha fazla sokak hayvanının sıcak bir yuvaya kavuşması sağlanıyor.
BAŞKAN ÖZYİĞİT, “BİZ YAŞATMAKTAN, KORUMAKTAN YANAYIZ”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sokaktaki canlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Yenişehir Belediyesi olarak bu sorumlulukla çalışıyoruz. Maalesef bugünlerde oldukça üzücü bir tartışma söz konusu. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması planlanan bir değişiklikle sokak hayvanlarının ‘uyutulmasını’ reddediyoruz. Biz yaşatmaktan, korumaktan yanayız.” diye konuştu. Yenişehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Veteriner Hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Vatandaşlarımızın 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak oluşturdukları talep üzerine verilen adrese gidiyoruz. Sağlıklı ya da hasta, ampute veya yardıma muhtaç hayvanları alıp merkezimize getiriyoruz. Kısırlaştırma işlemi yapılmamış hayvanları öncelikle kısırlaştırıyoruz. Bu esnada kuduz aşısı, iç ve dış parazit uygulamalarını yapıyoruz. Daha sonra burada misafir ediyoruz, tedavi süreci bittikten sonra ve sahiplenme olmadığı takdirde aldığımız noktaya geri bırakıyoruz. Bakıma muhtaç kedi veya köpekler merkezimizde kalmaya devam ediyor. Yani sokakta yaşam mücadelesi veremeyecek durumdaki kedi ve köpekler burada kalıyor.” dedi. Çevirgenoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Yerel Hayvan Koruma Gönüllülerimizle birlikte çalışıyoruz. Onların çok emeği var, görmezden gelemeyiz. Onların mama desteği, bakıma muhtaç hayvanların tespiti için bizimle iletişim halinde olmaları çok kıymetli. Yani burada birlikte emek veriyoruz. Onlar olmadan biz eksik kalırız. İyi ki varlar ve yanımızdalar. Başkanımız Abdullah Özyiğit de bir hayvansever olarak daima yanımızda. Kendisine de teşekkür ediyorum.”