CHP’de Yaramış çekildi


İptal edilen CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde adaylardan Cansu Turhan Yaramış adaylıktan çekildi. CHP Tarsus İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirildiği basın toplantısında adaylıktan çekildiğini duyuran Yaramış, “Partim için, daha fazla ayrışmamak için, kardeşlerime kardeşlik yapabilmek için, örgütüyle, Tarsus’uyla, Mersin’iyle, Ali Mahir Başarır’ıyla, Vahap Seçer’iyle, Ali Boltaç’ıyla bir olabilmek için Tarsus İlçe Kadın Kolları başkan adaylığından çekildiğimi sizlerle yine büyük bir onurla ve gururla paylaşıyorum” dedi.

 

Tarih : 25 Haziran 2024 Salı 15:38

Neşet TORUN

2 Haziran’da yapılan seçimde Figen Acıyiyen ve Cansu Turhan Yaramış’ın listeleri yarışmış ve Acıyiyen seçimi fark atarak kazanmıştı. 2 hafta önce yapılan ve Figen Acıyiyen'in kazandığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus ilçe Kadın Kolları Olağan Genel Kurulunda seçilen liste sevincini yaşayamadan CHP Genel Merkezi'nin seçimi iptal ettirdi. CHP Kadın Kolları seçiminin iptal edildiğine dair gerekçeli kararın Kadınlar Kolu Başkanlığına henüz ulaşmadığı belirtilirken, iptal kararında CHP Grup başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mahir Başarır'ın etkili olduğu öne sürüldü. İddialara göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçimi kazanan Figen Aciyiyen’i, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise seçimi kaybeden Cansu Turhan Acıyemiş’i desteklemişti.

“PARTİM İÇİN ÇEKİLİYORUM”

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanlığı için aday olan Cansu Turhan Yaramış, düzenlediği basın açıklamasında adaylıktan çekildiğini duyurdu. CHP Tarsus İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirildiği basın toplantısında adaylıktan çekildiğini duyuran Yaramış, “Partim için, daha fazla ayrışmamak için, kardeşlerime kardeşlik yapabilmek için, örgütüyle, Tarsus’uyla, Mersin’iyle, Ali Mahir Başarır’ıyla, Vahap Seçer’iyle, Ali Boltaç’ıyla bir olabilmek için başaramasam bile bu genç yaşımda kadın kolları başkanlığından daha değerli bir şeyi birlik olmayı denedim diyebilmek için, Tarsus İlçe Kadın Kolları başkan adaylığından çekildiğimi sizlerle yine büyük bir onurla ve gururla paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.

KONGRE 27 HAZİRAN’DA

2 Haziran’da yapılan seçimde Figen Acıyiyen’in 415 oy alarak birinci olduğu, Av. Cansu Turhan Yaramış’ın ise 276 oy aldığı açıklanmıştı. Ancak seçim sonuçlarına yapılan itirazların ardından CHP Genel Merkezi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından seçimlerin iptal edildiği ve 27 Haziran’da yeniden yapılacağı kararı alınmıştı. CHP Tarsus Kadın Kolları Olağan Kongresi 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 12.00 de, Yıldırımlar Park Düğün Salonunda düzenlenecek. Yaramış’ın çekilme kararıyla birlikte, 27 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde Figen Acıyiyen tek aday olarak yarışacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA