Ulaştırma Bakanına ‘Havalimanı’ teşekkürü!


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi için gittikleri Anamur’da tören sonrası Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ANTSO) Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldi. Görüşmede açılışı gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı Yatırımı için Bakan Uraloğlu’na teşekkür eden Mersin Heyeti, ardından kentin lojistik imkanlarını özetleyip Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımı hakkındaki beklentileri aktardı.

 

Tarih : 4 Ağustos 2024 Pazar 11:25

Haber Merkezi

Mersin heyeti adına yapılan ortak açıklama şöyle:  “Mersin, Türkiye’nin en büyük ikinci kara taşıma filosuna sahiptir. Türkiye’nin en büyük limanıdır ve dünyanın ise en büyük 100 limanı içindedir. Hızlı tren bağlantılarıyla Mersin-Adana-Gaziantep hattı bölgenin insan taşımasını üst lige çıkaracaktır. Çukurova Havalimanı sadece yolcu taşıması anlamında değil, kargo kapasitesi ile eşsiz bir havalimanı olacak ve bölgenin katma değerli sanayi ve tarım ürünlerini kısa sürede en uzak dünya pazarlarına saatler içinde ulaştıracaktır. Havalimanı ile birlikte, kara-deniz-demir ve hava yolu modlarına eksiksiz sahip olan nadir kentlerin başında geleceğiz. Çeşmeli-Taşucu otobanının ilk kademesi olan Çeşmeli-Kızkalesi hattı başlamış ve kamulaştırmalar hızla devem etmektedir. Tüm bu lojistik yatırımları bütünsel olarak ele alan ve hızlandıran Sayın Ulaştırma Bakanımıza Mersin iş dünyası ve Mersinliler adına teşekkür ettik, buradan da bir kez daha en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mersin 150 yıl önce lojistikle dünya sahnesine çıktı, yine lojistik alt yapısı güçlendikçe ülkesinin zenginliği olmaya devam edecektir. Bir liman kenti olan Mersin’in bu zenginliği yaratabilmesi adına Mersin’in Ana Konteyner Limanı yatırımı beklentimizi ve gereğini de Sayın Bakanımıza ilettik. Mersin kamuoyu bu konuda da olumlu bir haber beklemektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız da, Mersin’e çok yatırım yapıldığını, daha da çok yapılacağını anlattı ve Mersin’in Türkiye’nin önemli bir lojistik üssü olduğunu ve olacağını tekrar söyledi. Ana Konteyner Limanı ile ilgili, limanın bölgesel olarak planlandığını, doğru olan neyse, bilimsel yönden çalışmalar neticesinde belirleneceğini söyledi. Bunlar bizim en baştan beri onayladığımız bir yaklaşım. Mersin iş dünyası olarak biz de Sayın Bakanımız gibi olaya bölgesel gelişme ve kalkınma olarak bakıyoruz, Çukurova’yı tek bir güç olarak görüyoruz. Mersin kadar Adana’nın da ihtiyacı olan tüm yatırımlara kavuşmasını destekliyoruz. Arzumuz, Mersin özelinde yapılan ve bir zincir olarak işlediğinde katma değer yaratacak olan tüm bu yatırımlarda önemsediğimiz eksik bir halkanın kalmamasıdır. Yapılan bu kadar zincir yatırımın birbiri ile olan etkileşimi ve yaratacağı katma değer ancak Mersin Ana Konteyner Limanı ile tamamlanacaktır. Devletimiz bu konuda en doğru kararı verecek birikime ve bilgiye sahiptir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA