Sosyalist Başkanın ‘İller Bankası’ isyanı!


CHP’li Toroslar Belediyesi’nin İller Bankası ile başı dertte. Temmuz ayında Toroslar Belediyesi’nin birikmiş SGK ve vergi borçları nedeniyle Temmuz ayındaki 32 milyonluk gelirine bloke koyan İller Bankası Ağustos ayının gelirinden de 19 milyona bloke koydu. Duruma tepki gösteren Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Hem paramı keseceksin, vergi dairesine göndermeyeceksin hem de belediye 3 milyon 200 bin lira faiz ödeyecek. İller Bankası Genel Müdürü, Toroslar halkının 3 milyon 200 bin lirasının hesabını vermek zorunda. Bu belediye başka bir ülkenin belediyesi değil. Toroslar Belediyesi Türkiye’nin bir belediyesi. Böyle bir vicdansızlık kabul edilebilir değil” dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2024 Pazartesi 16:51

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1.Birleşimi’ne katılan CHP’li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, İller Bankası’na isyan etti. Toroslar Belediyesi’nin gelirine 2 aydır İller Bankası tarafından vergi ve SGK borçları nedeniyle el konulduğunu ifade eden Başkan Yıldız, “Geçen ay İller Bankası bizim bütçemizin 32 milyon lirasını kesti. Sorduk, bu nedir, niye kestiniz diye sorduk. Dedi ki vergi borcunuz var. Hangi vergi borcu, ne zamandan kalmış? 2023 yılından kalan vergi borcu var. Neye dayanarak kestiniz dedik. Bize dediler ki 2014 yılında çıkarılmış bir Bakanlar Kurulu kararı var. Ya mübarek 2023’ün Mart’ında, Nisan’ında, Mayıs’ında, Haziran’ında, Temmuz’unda, Ağustos’unda, Eylül’ünde, Ekim’inde, Kasım’ında, Aralığında, 2024’ün Ocağında, Şubat’ında, Mart’ında 2014 yılında çıkan bu karar vardı. Bu parayı kesmek o zaman aklına gelmedi de İller Bankası Genel Müdürünün. 2024 yılının Temmuz ayında mı aklına geldi. Yani kararnameyi kafasına göre mi uyguluyor. İşte siyasallaşma budur. Devlet kurumlarını bu kadar siyasallaştırırsanız başınıza gelecek budur” ifadelerini kullandı.

“KARARNAMEYİ UYGULAMAK 10 YIL SONRA MI AKLINIZA GELDİ?”

“İller Bankasının Toroslar Belediyesi de ortağı, Tarsus Belediyesi de ortağı, Silifke Belediyesi de ortağı. Bizim de kurumumuz orası. Kim yönetiyor bu İller Bankasını da 10 yıl önce çıkmış bir kararname 10 yıl sonra sizin aklınıza geliyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz İller Bankası? Kim yönetiyor bu İller Bankasını?” diye soran Başkan Yıldız, “2024 Ağustos paylarında da 19 milyon lira kesildi. Böylece 2 ayda gelirlerimizin 51 milyon lirasına bloke konuldu. Ya bu nasıl bir iş. Orada kelle kesen, ali kıran baş kesen biri mi oturuyor o bankanın başında. Kafasına göre ben burayı kesiyorum, ben burayı alıyorum diyor. Neye kesiyorsunuz? Aradım niye kesiyorsunuz? MESKİ’ye borcunuz var ondan dolayı kestik. MESKİ Genel Müdürünü aradım. Sayın Müdürüm bizim size borcumuz var, biz bunu ödüyoruz, şimdi niye kestirdiniz? Müdür dumura uğradı. Dedi ki bizim öyle bir talebimiz olmadı. İller Bankasını yöneten arkadaşımızın keyfi gelmiş. Parayı bloke etmiş” şeklinde konuştu.

“İLLER BANKASI 3 MİLYON 200 BİN LİRANIN HESABINI VERMEK ZORUNDA”

Bir yandan gelirlerine el konulurken bir yandan da faiz ödemek zorunda bırakıldıklarına dikkat çeken Başkan Yıldız, “Bakın ben size niyeti anlatayım. 32 milyon lirayı birden kesti ya. 32 milyon lira bloke etti ya. O parayı 20 gün sakladı. Belediye o paradan 20 günde 2 milyon lira gelir elde edebilirdi. Eğer paramızı kullanabilseydik. Ayın onunda bizim paramız yatıyor, 31’inde vergi dairesine göndermişler. 21 günde vergi dairesinin faizi 3 milyon 200 bin lira. Hem borcumu ödüyorum ben, param kesiliyor benim. Bir de ödediğim paraya faiz ödüyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Kim yönetiyor bu İller Bankasını? Hem paramı keseceksin, vergi dairesine göndermeyeceksin hem de belediye 3 milyon 200 bin lira faiz ödeyecek. İller Bankası Genel Müdürü, Toroslar halkının 3 milyon 200 bin lirasının hesabını vermek zorunda. Bu belediye başka bir ülkenin belediyesi değil. Toroslar Belediyesi Türkiye’nin bir belediyesi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 924 ilçesi 31 Mart’ta hangi seçime girdiyse Toroslar Belediyesi de aynı seçime girdi. Böyle bir vicdansızlık kabul edilebilir değil. Herkes seçim sonuçlarını kabul edecek” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA