Tisan’ın yolları delik deşik!


Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Tisan Koyu’na yapılan villalar nedeniyle koya giden yollar adeta delik deşik durumda. Yolların aşırı yük olarak moloz taşıyan kamyonlar nedeniyle köstebek yuvasına dönmesine tepki gösteren vatandaşlar, çalışmaların en azından yaz sezonunda durdurulmasını talep ediyor.

 

Tarih : 15 Ağustos 2024 Perşembe 16:38

Necdet TAŞ

Türkiye’nin en güzel koyları arasında gösterilen Mersin’in Silifke ilçesindeki Tisan koyunun doğu kısmı, 1970’lerde dönemin askeri ve sivil bürokrasisinin kurduğu kooperatif eliyle yapılaşmaya açılmıştı. Koyun batı kesimi de şimdilerde bir başka kooperatif eliyle yapılaşmaya açıldı. Tisan koyunun batı kısmında inşaat izni alan kooperatif şirket ortaklığı Tisan’ı adeta betona boğacak. 161 bin metrekarelik alanda 1079 adet villa, 12 dükkân ve 124 odalı otel yapılıyor.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

Ancak Mersin’in saklı cenneti Tisan Yarımadası'na giden yollar delik deşik durumda. Yolların aşırı yük olarak moloz taşıyan kamyonlar nedeniyle köstebek yuvasına dönmesine tepki gösteren vatandaşlar, çalışmaların en azından yaz sezonunda durdurulmasını talep ediyor. ‘Tisan Fotoğraf Kütüphanesi’ adlı sosyal medyadan kamuoyu ile paylaşılan fotoğraf ve videolar durumun vehametini ortaya koyuyor. İşte o açıklama; “Biliyoruz ki 2 yıldır dağı taşı keserek dinamitleyerek yontarak oyarak kendilerine süper lüks bir alan açmaya gayret ederek çalışan büyük ve lüks yapılarla coğrafyamızı değiştirecek yeni bir komşu sitemiz olacak. 2 yıldır üzerimize yağan tozlarla ciğerlerimizi haşat eden bu arkası önü sağı solu çok güçlü inşaat firması bugüne kadar burada yaşayan herkesi yok sayarak inşaatı hızlandırmak adına resmen insan sağlığından tutun ülkenin yasalarına kadar her şeye adeta tecavüz eder gibi gözü dönmüş şekilde çalışmaya devam ediyor. Anladık burada hiç kimsenin varlığını kaale almadan sağlığını düşünmeden amacınıza ulaşacaksınız. Fakat hiç olmazsa her gün tonlarca kullandığınız o betonlar dan bir kaç kamyon da şu video da görülen ve ortak kullandığımız yola döküp ara sıra tamir etseniz ölür müsünüz? Daha uzun yazılabilir fakat bu kadarı kafi bence. Yollar bozukluktan çıkmış resmen yer yer hendekler oluşmuş. Biraz elinizi kalbinize koyun lütfen. Yolları bu hale getiren de sizin kamyonlarınız sonuçta”

 “İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK”

Tepkilerini sosyal medyadan dile vatandaşlar yolların biran önce onarılmasını talep ediyor. Faras İnşaat’a tepki gösteren Muhammed Kanat isimli vatandaş, “Ellerini ceplerinden çıkarabilseler kalplerine koyacaklarda korkuyorlar zar filan çıkar diye. bu zamandan birçok kişinin tek ideali cebini doldurmak olmuş, doğayı, insanı hayvanı seni beni düşünen pek az kişi. Tisan bölgesinde yaşayıp ta ses etmeyenlerin birçoğu aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın derdindeler ama bilmiyor ki gün gelip o yılan sana da zarar verecek, O gün geldiğinde herkes her şeyin farkında olacak da iş işten çoktan geçmiş olacak” dedi. Ahmet Oturak isimli vatandaş da, “Hacı bizim bir sürü Ankaralılar hepsi üst düzey niye faraş inşata yükleniyorsunuz ki Ankara’dan halledin Tisan’da 670 dairenin çoğunu bilen insan olarak sadece faraşa yüklenmeyin. Faras’a gelmeden önce ranta döndü Tisan ben sevinirim hacı faraş iyi ki geldi en azından köylü olarak iş doğacak hacı ki çıkarım yok faraş inşattan ama burası Yeşilovacık hacı ben iyi biliyorum köyümden ekmek yiyim buranın adamı 5 kuruş etmez diyenleri Hacı Faras’ı destekliyorum niye iş imkanı memleketime yolara gelince kara yollarının ve devletin sorunu” ifadelerini kullandı.

“YOLLAR FARAS’A KURBAN EDİLMİŞ”

Çevre aktivisti Aytaç Kurtuba ise, “Kesinlikle topluma yararlı bir iş yapmazlar, para tanrısına tapanların korunduğu bir kamu düzeninde yaşıyoruz... Taşucu'nda bile kaç kez talep etmemize karşın her gün öğlen patlatılan dinamitle sallanan TOKİ konutlarında oturuyoruz. Her gün deprem etkisi ile yerimizden zıplıyoruz ancak Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü söz konusu taş ocağının ÇED raporu olduğu gerekçesiyle yerinde bile inceleme yapmaya gelmiyor. Taş ocağı ile TOKİ konutları kuş uçuşu 400 metre kaldı. Ayrıca Taşucu tepesinde 20 yıldır açılan mermer ocağından yuvarlanan kayalar bir tepe daha eder, hani nerede düzen, nerede ağaçlandırarak örtme” dedi. Salih Özen isimli bir başka vatandaş da, “Yollar yol olmaktan çıkmış hafriyat kamyonlarının yükünü kaldırabilir mi? Bu yollar Faras konutlarına kurban olmuş yollar yazık hiç yakışmadı sana Faraslılar koop sana bu yetkiyi verenler bari utansın” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA