Vali Pehlivan’dan orman yangını uyarısı!


Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in, yangın konusunda en riskli iller arasında yer aldığını belirterek, vatandaşları orman yangınlarına karşı tedbirli ve duyarlı olmaya çağırdı. İl sınırlarında bulunan ormanlık alanlara 15 Haziran ile 30 Eylül arasında giriş yasağı getirildiğini hatırlatan Pehlivan, “Her bir vatandaşımızın tedbirli davranmasını, yangınla ilgili herhangi bir acil durum hasıl olduğunda 112 Acil Çağrı Merkezimize gecikmeksizin haber verilmesini önemle hatırlatıyoruz” dedi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2024 Pazar 13:02

Haber Merkezi

Türkiye’nin dört bir yanında yangın alarmları verildi. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla, Karabük ve Ödemiş’te çıkan yangınlar yüzlerce itfaiyeci ve onlarca hava aracıyla kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın verdiği son bilgilere göre 16 Ağustos’ta gün boyunca Türkiye genelinde 72 yangın çıktı, bunlardan 69’u kontrol altında alındı. Yangınlardan toplamda 5 bin hektar alanın zarar gördüğü düşünülüyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını hatırlatan Yumaklı, önümüzdeki günlerde çok düşük nem, yüksek şiddette rüzgar ve yüksek sıcaklık olacağını belirterek vatandaşlara 15 Eylül’e kadar açık alanlarda ateş yakmama çağrısı yaptı. Mersin’de de Vali Pehlivan, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda, ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de artan hava sıcaklıkları, nem oranlarındaki değişkenlik ve rüzgarlı hava şartları nedeniyle ormanlık alanlarda yangın riskinin daha da arttığını belirtti.

“ORMANLARA GİRİŞ YASAĞINA UYUN”

İl sınırlarında bulunan ormanlık alanlara 15 Haziran ile 30 Eylül arasında giriş yasağı getirildiğini hatırlatan Pehlivan, açıklamasında paylaşımında kaydetti: "Alınan tedbir kararları harfiyen uygulanmakta, ilgili birimlerimiz tarafından sahada etkin denetimler icra edilmekte, ihlal tespit edildiğinde gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Bununla birlikte, bütün vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı mücadele konusunda azami ölçüde hassasiyet göstermesi, girişlerin yasak olduğu ormanlık alanlara girilmemesi, orman yangınına neden olabilecek anız, atık, mangal yakılması gibi faaliyetlerin kesinlikle yapılmaması, çöp bırakılmaması, risk unsuru taşıyan en ufak bir olumsuzluk, iz veya emareye rastlandığında 112 Acil Çağrı hattına bildirilmesi büyük önem arz etmektedir. Orman yangınları, insan ve diğer canlıların yaşamı, tarım alanları, flora ve fauna sistemi, kısacası doğal yaşam üzerinde yıkıcı etkilere neden olmaktadır. Bu kapsamda tedbirli davranmak, yasakları ihlalden kaçınmak, kurallara riayet etmek her şeyden önce insani, vicdani ve yasal sorumluluktur." Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklıkların devam edeceğinin tahmin edildiğini vurgulayan Pehlivan, "Her bir vatandaşımızın tedbirli davranmasını, yangınla ilgili herhangi bir acil durum hasıl olduğunda 112 Acil Çağrı Merkezimize gecikmeksizin haber verilmesini önemle hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA