Tarsus’ta haciz gerilimi sürüyor


Tarsus Belediyesine gelen haciz olayına ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu, “Sen polislere talimatı mı veriyorsun sorusuna direkt olarak videoda “Hayır” cevabı vermemiz sözümüzün belediye yetkililerine söylendiğinin açık ispatıdır. Ancak karşı taraf elindeki görüntüleri kesip kırpıp suretiyle her zamanki gibi olayı çarpıtarak, CHP idaresindeki Tarsus Belediyesinin hacizlik duruma düşmesini örtbas etme çabasına girmiştir” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 13:17

Necdet TAŞ

Tarsus Belediyesine gelen haciz olayına ilişkin eleştirilerin odağındaki AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Haciz işlemi sırasında emniyet güçlerine, “Alın bunları” şeklinde talimatı nedeniyle tepki gösterilen Altınsucu, “11.09.2024 tarihinde işçilerin tazminat alacakları ödenmediği için Tarsus Belediyesinde işçilerin alacaklarının tahsili kapsamında haciz işlemleri yapılmıştır. Öncelikle, yapılan icra işlemlerinde alacaklıların avukatı olmadığımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla belediyenin önüne gittiğimizde orada bulunan kişiler açıklama yapmamıza engel olmaya çalışarak bizi uzaklaştırmak istemişlerdir. Bunun üzerine orada bulunan belediye yetkililerine “ Bu arkadaşlar bizim açıklama yapmamıza engel olamaz bu adamları belediyenin kapısından içeri alacaksınız, bizde açıklamamızı yapacağız.” şeklinde beyanda bulunulmuştur. Sen polislere talimatı mı veriyorsun sorusuna direkt olarak videoda “Hayır” cevabı vermemiz sözümüzün belediye yetkililerine söylendiğinin açık ispatıdır. Ancak karşı taraf elindeki görüntüleri kesip kırpıp suretiyle her zamanki gibi olayı çarpıtarak, CHP idaresindeki Tarsus Belediyesinin hacizlik duruma düşmesini örtbas etme çabasına girmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAŞARIR’A TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a da tepki gösteren Altıncusu, “Mahkeme basmakla mahir olanlar, Devlet büyüklerimize ve ordumuza hakaret etmekte mahir olanlar, her türlü yalanı mahirce söyleyenler bu millete hukuk dersi veremezler. Yalanda başarılı olan mahirlerin şu soruların cevabını vermesini istiyoruz; Tarsus Belediyesi CHP döneminde neden işçilerin tazminatlarını ödemedi ve hacizlik oldu? Önceki dediğiniz dönemin, belediye başkanı da CHP’li değil miydi? Sizin önceki belediye başkanınız size neden rant konusunda çok mahir ve başarılı olduğunuzu söyledi? Tarsus Belediyesinde CHP döneminde bu kadar adli makamlara intikal eden usulsüzlükler varken neden hiç sesiniz çıkmadı? Tarsus Belediyesinin tarihinde ilk defa CHP döneminde malları haczedilmiştir. İşçilerin maaşları ve tazminatları ödenmediği gibi çalışanlara sayısız mobbing uygulanmaktadır. Sözün özü CHP’nin yönetimi anlayışı haksızlık ve hukuksuzluklardan ibarettir. Mağdur edilen ve hakları ödenmeyen işçilerin yanında olmaya haklarını savunmaya devam edeceğiz. Tarsus Belediyesini bu hale düşüren iş bilmezlerin kamuoyunun vicdanına ve takdirine havale ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

İYİ PARTİ; “GÜLERİZ, AĞLANACAK HALİMİZE”

Tarsus Belediyesi’ne gelen haciz işleminin yankıları sürüyor. İYİ Parti Tarsus ilçe teşkilatından da konuya ilişkin açıklama geldi. İşte o açıklama;  “Güleriz, ağlanacak halimize. CHP'li Foça ve Döşemealtı Belediyelerinin ardından şimdi de Tarsus Belediyesi'nde haciz işlemi gerçekleşti. Ülkemizin ne hallere geldiğini gözlerinizle görüyor, okuyor, kulaklarınızla duyuyor ve buna göre herkes anladığı kadarıyla yorum yapıyor. Biz de elbette İYİ Parti olarak yorum yapacağız. Önce Tarsus Belediyesindeki haciz konusunu ele alalım. Hepimiz hatırlıyoruz. 31 Mart 2019’da yerel seçiler yapıldı. Seçim sonucunda Tarsus Belediye Başkanlığını CHP kazandı ve coşkulu kutlamalar yapıldı. Yine 31 Mart 2024 seçimlerinde de CHP Tarsus Belediye Başkanlığını kazandı. Yine coşkulu kutlamalar yapıldı. Neredeyse 6. Yılını dolduran CHP Belediye başkanları çalışanların tazminatlarını ödememiş. Atalarımızın “Güler misin, ağlar mısın” dediği bu olsa gerek. Bir belediye başkanı düşünün ki; makam odasındaki koltuğunu, masasını bile haciz edilmekten koruyamıyor. Ülkemizin yönetimindeki AKP’nin dar gelirlileri, emeklileri, çiftçileri, esnafları “vergimatik” Mehmet Şimşek eliyle “haczettiği” gibi.  Ama yandaş şirketlerin milyon borçlarını silmeyi bir maharet gibi övüyorlardı. Psikolojik baskılar, sosyal adı altında sosyal olmayan projeler ve taraflı medyanın asılsız haberleri yüzünden kime güveneceğini, nereye gideceğini şaşıran vatandaşın dediği gibi… “Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.” Bütün bunlar olurken AKP’nin Tarsus ilçe başkanı ve şürekâsının zafer kazanmış bir eda ile kühanbeyvari bir şekilde ortalarda dolaşması ise ayrı bir komedi. Bu olanları pek çok vatandaş “ah” ile “vah” ile bazıları da “eyvah” ile seyretmekte ve yorumlamaktadır. Birçok vatandaşın İYİ’ler gelmedikçe düzelmez dediklerini elbette duyuyoruz. Biz İYİ Parti olarak her halde ve şartta ülkemizi, ilçemizi yönetmeye talip olduğumuzu duyurmaktayız. Bütün olumsuzlukları biz çözeriz. Çünkü biz İYİ’yiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA