Bakan’dan ‘Narin ve Sıla’ açıklaması!


Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi ve Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla’nın cinsel istismara uğrayıp hayatını kaybetmesiyle ilgili Mersin’de konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Son günlerde yaşanan ve asla kabul edemeyeceğimiz iki olayla ilgili de gerekli adımları atacağız. Narin kızımız da Sıla bebek de bu milletin, hepimizin evladıdır. Bakanlık olarak, her iki olayla ilgili dava süreçlerine müdahil olacak ve suçluların en ağır cezayı almasının yakından takipçisi olacağız” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2024 Pazartesi 16:03

Necdet TAŞ

‘Türkiye Buluşmaları’ kapsamında bir dizi ziyaret yapmak üzere Mersin’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Abacı da katıldı. Açılış töreninde konuşan Bakan Göktaş, “Akdeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip bu güzel şehirde, sizlerle  birlikte olmaktan büyük bir  mutluluk duyuyorum. Bugün, Mersin’e kazandırdığımız iki yeni kurumun resmi açılışını hep birlikte gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına en hızlı ve en verimli şekilde yanıt vermek adına il müdürlüğümüzün yeni hizmet binasını hizmetinize sunuyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımızın huzur içinde büyüyebileceği, sevgi ve şefkatle donatılmış bir yuva olan çocuk evleri sitemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hizmete aldığımız bu projeler,  şehrimize, vatandaşlarımıza ve geleceğimize yaptığımız büyük bir yatırımın simgesidir. Sunacağı hizmetlerle hem vatandaşlarımıza hem çocuklarımıza destek olacak, yeni kurumlarımızın tüm Mersin için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUĞUMUZA SICAK BİR YUVANIN KAPISINI ARALIYORUZ”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi, “Kimsesizlerin kimsesi olan devletimiz, çeşitli sebeplerle anne ve babasından ayrı düşen çocuklarımızın sığınacağı yegâne güvenli limandır. Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız, 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır.” Bu anlayıştan hareketle, Bakanlık olarak, temel önceliğimiz, çocuklarımıza güvende yaşayabilecekleri bir aile ortamı sunmaktır” ifadelerini kullanan Bakan Göktaş, “Çocuklar, hepimizin umudu, geleceğimizin teminatıdır. Onlara sağlıklı ve mutlu bir hayat sunmak, en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Bu anlamda çocuk evleri sitemizle, çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunacak, onları hayata hazırlayacak bir ortam sunuyoruz. Büyük bir özenle koruduğumuz evlatlarımızın aile sıcaklığında büyümelerini sağlayarak her birini parlak bir geleceğe hazırlıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz çocuk evleri sitemizle de çocuklarımızın sosyal çevreden kopmadan büyümelerine imkân sağlıyoruz. 13-18 yaş arasında olan 50 çocuğumuza sıcak bir yuvanın kapısını aralıyoruz. Yaklaşık 9 bin metrekareye kurduğumuz bu güvenli alanda, çocuklarımız sosyalleşerek, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kaliteli zaman geçirebilecek” şeklinde konuştu.

“ÇOCUK BAKI EVLERİNE 2012 YILINDAN BU YANA 521,5 MİLYON ÖDENEK AYIRDIK”

Bu kuruluşun yanı sıra Mersin’de 25 çocuk evinde 159 çocuğu, 2 çocuk evleri sitesinde 113 çocuğu himaye ettiklerine dikkat çeken Bakan Göktaş, “Bunun yanı sıra 1 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde ise 30 çocuğumuzu ağırlamaya devam ediyoruz. 2012 yılından bugüne kadar Mersin’deki çocuk bakım kurumlarımıza yaklaşık 521,5 milyon lira ödenek ayırarak milletimizin geleceğine en güçlü yatırımı yaptığımıza inanıyoruz. Ben bu anlamda bir yenisini daha eklediğimiz bu kuruluşumuzun Mersin için, Mersin’in çocukları için hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlık olarak, insanı merkeze alan bir anlayışla şekillendirdiğimiz sosyal politikalarımızın yereldeki en önemli uygulayıcıları her daim il müdürlüklerimiz oldu. Bugün bu anlamda resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz il müdürlüğümüz sosyal politikalarımızın somutlaşmış bir halidir. Daha da güçlendirdiğimiz bir alt yapıya sahip olan yeni il müdürlüğü binamızla siz kıymetli vatandaşlarımıza hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu anlamda sosyal devlet olmanın bir gereği olan yeni binamızın Mersinliler için, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“NARİN VE SILA OLAYLARIYLA İLGİLİ GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ”

Bakanlık olarak, Cumhuriyet tarihinin en güçlü sosyal politika uygulamalarıyla kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilere etkin hizmet modelleri sunmaya devam ettiklerinin altını çizen Bakan Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aile odaklı hizmetlerimizden biri olan evde bakım yardımlarımızla, vatandaşlarımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda, Eylül ayı için toplam 4,9 milyar lira evde bakım yardımını vatandaşlarımızın hesaplarına aktardık. Evde Bakım Yardımı kapsamında her bir hak sahibine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıyoruz. Bugün halihazırda 550 bin vatandaşımız bu yardımdan yararlanıyor. Böylece evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlarımıza ve ailelerine ekonomik destek sağlamanın ötesinde aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz. Bakanlık olarak, engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam erişimleri için hak temelli bir bakış açısıyla politikalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle, toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. En büyük zenginliğimiz olan çocuklarımızın geleceği için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Onların yaşama sevinci, neşesi, gözlerindeki ışık hiç solmasın istiyoruz. Bu anlamda çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesi için hayatlarının her aşamasında onların elinden tutmaya devam edeceğiz. Çünkü biz çocuklarımızı insanlığın en değerli hazinesi olarak görüyoruz. Bu noktada çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden hiçbir duruma sessiz kalmayacağımızı özellikle belirtmek isterim. Son günlerde yaşanan ve asla kabul edemeyeceğimiz iki olayla ilgili de gerekli adımları atacağız. Narin kızımız da Sıla bebek de bu milletin, hepimizin evladıdır. Bakanlık olarak, her iki olayla ilgili dava süreçlerine müdahil olacak ve suçluların en ağır cezayı almasının yakından takipçisi olacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA