“Mersin’e 210 milyar 408 milyon liralık yatırım yaptık”


AK Parti iktidarında Mersin’e 210 milyar 408 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bu kapsamda aile ve sosyal hizmetler alanında ise 25 milyar liralık yatırım ve destek sağladık. Bakanlık olarak da Mersin’e 2003-2024 yılları arasında yaklaşık 20,75 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktardık” dedi.

 

Tarih : 16 Eylül 2024 Pazartesi 17:23

Necdet TAŞ

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve açılışları yapmak üzere Mersin’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı, Havva Sibel Söylemez ve AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’in de katıldığı programda konuşan Bakan Göktaş, “İktidarda olduğumuz 23 yıllık süre zarfında AK Parti’miz, insanı merkeze alan bir anlayışla hareket etti, politika üretti. Hizmet siyaseti dedi, hiçbir ayrım gözetmeden vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini karşılayacak şekilde 81 ilimizin tamamına hizmet götürdü. Eser siyaseti dedi, hayata geçirdiği yatırımlarla 85 milyon vatandaşımız için Türkiye’nin dört bir yanında yaşam kalitesini yükseltecek eserler kazandırdı. AK Parti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin makus talihini değiştiren tarihi bir dönüşüme, gelişime imza attı. Kökü asırlar öncesine dayanan  medeniyet değerlerimizden aldığı güçle belirlediğimiz büyük hedeflere doğru başarılı adımlar attı.Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Mersin’e, 7 bölgede, 81 ilimizde adeta bir kalkınma seferberliği gerçekleştirdi. Bu süreçte AK Parti olarak, hep beraber unutulmaz başarılara ulaştık” ifadelerini kullandı.

“MERSİN İÇİN 210 MİLYAR 408 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Mersin’in de ülkenin önde gelen üretim ve turizm merkezlerinden biri olarak bu başarıdan pay aldığını ifade eden Bakan Göktaş, “Bugün uluslararası limanlarımızdan biri olan Mersin limanı ile Akdeniz ticaret yollarında etkili bir konumdayız. Bu anlamda Türkiye için vazgeçilmez bir değer taşıyan Mersin için, bugüne kadar 210 milyar 408 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Bu kapsamda aile ve sosyal hizmetler alanında ise 25 milyar liralık yatırım ve destek sağladık. Bakanlık olarak,  herkesi kucaklayan bir anlayışla sosyal politikalarımızı, kadın, çocuk, aile, engelli, yaşlı, gazileri ve şehit yakınlarını koruyan ve güçlendiren bir anlayışla yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz. “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” inancıyla yürüttüğümüz tüm faaliyetlerimizde tek bir vatandaşımızı dahi geriden bırakmayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Ülkemizin gelişimi ve vatandaşlarımızın refahı açısından kadın ve erkek eşitliğinin sağlanmasını kritik bir konu olarak ele aldık. Yaptığımız düzenlemelerle kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılımını artırdık. Korumamız altında olan çocuklarımızın sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimlerini destekleyen projeler hayata geçirdik, programlar yürütüyoruz. Sosyal ve ekonomik desteklerimizden koruyucu aile hizmetimize kadar  güçlü ve örnek sistemler kurduk. Engelli ve yaşlıların bakım ve rehabilitasyonu için hem evde bakım hizmetlerimizi geliştirdik hem de yeni nesil sosyal kurumlar açtık” şeklinde konuştu.

“ŞEHİT YAKINLARINI VE GAZİLERİ UNUTMADIK”

Yatırım ve hizmetlerde şehit yakını ve gazilerin üstün fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmadıklarının altını çizen Bakan Göktaş, “Hayatlarını kolaylaştıran desteklerimizle çalışmalarımızda onlara her zaman öncelik tanıdık.  İşte atılan bu güçlü adımlarla Mersin başta olmak üzere bütün Türkiye’yi kuşatan geniş bir hizmet ağı oluşturduk. Bu kapsamda Mersin’de 9 Sosyal Hizmet Merkezimizle tüm hizmetlerimizi tek çatı altında ulaşılabilir kıldık. Merkezlerimizle, 2017 yılından bugüne kadar toplam 279 bin 293 haneye ulaştık, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde görüp karşılamak için çalıştık.  Ailelerin daha güçlü bir zemin üzerinde kurulması için hizmet modelleri geliştirdik. 2013 yılından itibaren evlilik öncesi eğitim programımızla 28 bin 456 kişiye, aile eğitim programımızla 145 bin 346 kişiye eğitim verdik. 2 bin 530 vatandaşımıza aile danışmanlığı hizmeti sunduk. Çocuklar için sunduğumuz kurum bakım hizmetlerimizi geliştirdik. Mersin’de 25 çocuk evinde 159 çocuğumuz ile 2 çocuk evleri sitesinde 113 çocuğumuza korumaya devam ediyoruz. Mersin’imize kazandırdığımız bir çocuk evleri sitemizin daha açılışını gerçekleştirdik. Çocuklarımız için oluşturduğumuz bu yeni yaşam alanıyla 50 çocuğumuzun daha sıcak bir ortamda büyümelerini sağlayacağız” diye konuştu.

“MERSİN’E 20,75 MİLYAR LİRA SOSYAL YARDIM KAYNAĞI AKTARDIK”

Kurum bakımlarındaki çocuklar için, 2012 yılından bugüne kadar yaklaşık 521,5 milyon lira ödenek ayırdıklarını ifade eden Bakan Göktaş, “Kadın üretimini teşvik etmek amacıyla 16 kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettik. Yaşlı ve engelliler için kurum ve evde bakım imkanlarımız ile hizmet çeşitliliğimizi artırdık. Bu kapsamda 2 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde 150 yaşlının, 6 özel huzurevinde 285 yaşlının yaşamını kolaylaştıran destekler veriyoruz. 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 90 engelli bireye, 10 özel engelli bakım merkezinde ise 820 engelli bireye hizmet sunuyoruz. Kurum bakımlarımızla birlikte 17 bin 482 kişinin evde bakım  yardımından faydalanmasını sağlıyoruz. Ayrıca şehrimizde bulunan 14 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Sosyal yardımlarımız ile yalnızca bu sene Ocak-Temmuz ayları arasında 146 bin 862 hane için 4,68 milyar lira ödenek ayırdık. Mersin’e 2003-2024 yılları arasında yaklaşık 20,75 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktardık. Şu an sosyal hizmet merkezleri, çocuk evleri ve çocuk sitelerine, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden engelsiz yaşam merkezlerine kadar toplam 70 kurumumuz ile Mersinlilerin yaşam kalitesi için çalışıyoruz. Aynı zamanda Mersin’de 1 huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimiz de ihale süreci devam ediyor. Toroslar ve Tarsus’ta 2 huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi, Erdemli’de engelsiz yaşam bakım ve rehabilitasyon merkezimiz etüt-proje aşamasında. Bakanlık olarak bizler, çalışma alanımız olan engelli, yaşlı, kadın, çocuk, şehit ve gazilerimize hak temelli bir anlayışla sosyal hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz. AK Parti; gençlik kollarından kadın kollarına, yerel yönetim birimlerinden merkez teşkilatına kadar tüm ekipleriyle büyük bir samimiyetle, gayretle vatandaşlarımıza hizmet götürmek için çalıştı. Bu uzun hizmet yolculuğunda sorumluluk alan, vatandaşlarımızın derdiyle dertlenen, çözüm geliştiren bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  AK Parti olarak, önümüzde yeni bir kongre süreci bulunuyor. Bu yeni dönem, her şeyin ötesinde,  daha vizyoner ve ileriye dönük  bir yaklaşımla Türkiye Yüzyılı’na  yakışan yepyeni bir yönetim  ve hizmet anlayışıyla hareket edeceğimiz bir dönem olacak. İnşallah sizlerle birlikte  daha nice başarılara imza atacağız. El birliği ve gönül birliğiyle Türkiye Yüzyılı hedeflerimize tek tek ulaşacağız. Mersin’in sahip olduğu potansiyeli daha da yükseltmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunu kıymetli siz değerli  yol arkadaşlarımızla, teşkilatımızın her bir ferdiyle birlikte yapacağız” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA