ŞAMPİYONLUK KOLAY DEĞİL!


TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden temsilcimiz Silifke Belediyespor ligin ilk iki haftasında oynadığı futbolla gelecek açısından büyük umut verdi. Oyuncularının performansından oldukça memnun olduğunun altını çizen Teknik Direktör İlker Avcıbay, “Hayal satmayı seven bir yapım yok. Şampiyonluk naraları atanlar, şampiyonluk söylemleri bunlar kolay değil, her takım ister, her hoca ister, her taraftar ister, her oyuncu ister şampiyon olmak. Ama şampiyon olmak çok meşakkatlidir, iyi kadro kurmakta yetmez, çok daha fazla bütçeler gerekebilir, çok daha fazla destek olabilir, işte rakiplerimiz Bursa iç saha da 40 bin seyirciye oynuyor. 17 bin kombine satmışlar Muş ve Karşıyaka da öyle, bunlar ciddi takımlar şakaya gelmez. Şampiyonluk söylemleri dediğim gibi hayal satmak değil, gerçekçi bakmak lazım” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 13:21

Haber Merkezi

TFF 3. Lig 1. Grupta ligin ilk maçta deplasmanda Ergene Velimeşespor’u 2-1 yenen, hafta sonu oynanan ikinci maçta ise güçlü rakibi Muşspor ile berabere kalarak 1 puan alan TFF 3. Lig 1. Grup ekibi Silifke Belediyespor, oynadığı futbol ile gelecek için umut verdi. Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay ise gündeme dair yaptığı açıklamalarda Muşspor maçında tribünlere gelerek kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür etti. İçerdeki ilk maçın kendileri için zor olacağını bildiklerini ifade eden Avcıbay, “Şu yönden zor olacağını biliyorduk. Karşımızda bizim grubumuzun en iyi kadro kalitesine sahip üç takımdan biri vardı. Özellikle öndeki üçlüsü bizim takım bütçemizin üzerindeydi, biz o maliyetlere takım kurduk. Maçın zor olacağını biliyorduk ve oyunculara zaman ve alan bıraktığımızda hemen sonuçlandırıp cezayı kesecek yetenekteydiler. Bunun önlemlerini ve çalışmalarını hafta içi yaptık oyuncularımı tebrik ediyorum. Maç genelinde nerdeyse belki bir tane uzaktan atılan bir şut direkten dönen top dışında rakibe pozisyon vermedik. İkinci bölgede çok dirençli ve sabırla rakibi karşıladık. Bizim istediğimiz rakip karşılamayı yaptılar onun için taktik disipline sadık kalan tüm takımımı kutluyorum” dedi.

“TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Maça gelip bizi koşulsuz, şartsız destekleyen, gönülden Silifke’ye bağlı olan gerçek Silifkelilere de teşekkür ediyorum ve herkesi gelecek maçlarımızda da bekliyoruz. Hava koşullarını ve bizim fizik kalitemizin ön plana çıkması için maçın boyunu uzatmamız gerekiyordu ve maçın 0-0 gitmesi ilk yarıda daha dengeli ve baskılı oyunumuz yakaladığımız pozisyonları sonuçlandırmada belki üçüncü bölgede pas tercihlerimiz ve vuruşlarımız daha kaliteli olabilir ve sonuç alabilirdik. Rakibinde ilk yarıda direkten dönen bir topu var onun dışında pozisyon vermedik ve iyi kapattık, alanları hızlı geçiş yaparak rakibi zor durumda bırakmaya çalıştık” şeklinde konuşan Avcıbay, “2. Yarıda oyunu tamamen planladığımız, kurguladığımız gibi maçın süresi uzadıkça rakibin fiziksel kapasitesi düştü ve oyunun kontrolünü ele aldık. Daha sonra yaptığımız değişikliklerle özellikle Harun ile rakibin sol tarafından geçişler yakaladık, geçişlerde etkili olduğumuzu düşünüyorum. Belki son yine pas tercihlerinde ve sonlandırmada biraz dikkatli olabilseydik skoru alabilirdik. Ama karşımızda bizim hata yapmamızı bekleyen ve oyunun son bölümüne kadar belki santraforu sakatlanıp çıkmasına rağmen yerine santrafor almadan orta sahasını kalabalık tutup bize çok alan vermeyip tam tersi bekleyip hatamızı bekleyen bir rakip vardı, hafife alınacak bir rakip değil, bunun benzeri maçları burada biz Karşıyaka ve Bursa maçlarında da oynayacağız. Rakipler bizim bütçemizin çok üstünde takımlar, hata yapma lüksümüz yok. Onun için tekrar hatasız oynayan oyuncularımı tebrik ediyorum. İnanılmaz bir taktik disipline sadık kaldılar. Bu duygularla, hislerle oynanan bir oyun değil, oyun zekası ve taktik disiplinle oynanan bir oyun. Oyuncularımda bunu biliyorlar ve taktik disipline ve oyun zekasına sadık kalıyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Gelişen, yeni kurulan bir takımız, içeri de böyle kaliteli bir takıma karşı ikinci yarının son bölümünde üstünlük kurmak ve nerede ise hiç pozisyon vermeden oynamak bana göre mükemmele yakın” ifadelerini kullandı.

“HAYAL SATMAYI SEVMEM”

Hayal satmayı seven bir yapısının olmadığını kaydeden Avcıbay, “Şampiyonluk naraları atanlar, şampiyonluk söylemleri bunlar kolay değil, her takım ister, her hoca ister, her taraftar ister, her oyuncu ister şampiyon olmak. Ama şampiyon olmak çok meşakkatlidir, iyi kadro kurmakta yetmez, çok daha fazla bütçeler gerekebilir, çok daha fazla destek olabilir, işte rakiplerimiz Bursa iç saha da 40 bin seyirciye oynuyor. 17 bin kombine satmışlar Muş ve Karşıyaka da öyle, bunlar ciddi takımlar şakaya gelmez ciddi mücadeleler etmemiz lazım, biz bunu sağlıyoruz. Şampiyonluk söylemleri dediğim gibi hayal satmak değil, gerçekçi bakmak lazım ve gerçekçi bir şekilde futbolun gereklerini yapmak ve sonuca gitmek lazım, bizim amacımız bu, oyuncularımızla beraber bunun hedefindeyiz. İyi futbol, taktik disiplin ve sonuç. Şu ana kadar hazırlık maçları dahil dokuzuncu maç, çok iyi mücadele veren çok az pozisyon veren rakibe, az gol yiyen bir takım oluşturuyoruz. Bunun da yavaş yavaş süreç uzadıkça ve birlikte oynama alışkanlığı kazandıkça bunlar artacak. Kenar oyuncumuz Harun, sonradan oyuna aldığımız Enes onlar Cumartesi günü aramıza katıldı ama şuan kadro derinliğimizde daha önceki açıklamalarımda da bahsetmiştim bazı mevkilerde hamle oyuncumuz yok, bazı mevkilerde boşluklar ve sıkıntılar olduğunu söylemiştim. Onları Cumartesi aramıza katıp Pazar günü maçta kullanmak durumunda kaldık ama bu maç öyle bir maçtı çünkü hata yapma lüksümüz yoktu. O hamlelerle oyunu tutmamız ve oyunu domine etmemiz gerekiyordu bunda da başarılı olduk. Onların form grafiği yükseldikçe ve içeri de hala formunu yükseltmesi beklediğim oyuncularım var. Onların da form grafiği yükseldikçe daha iyi oyunlar izleyeceğiz” diye konuştu.

“ÜÇ PUAN İÇİN OYNAYACAĞIZ”

Bu hafta Eskişehir deplasmanında oynayacakları Anadolu Üniversitesi maçına da değinen Avcıbay, “Şimdi önümüzde bir Anadolu Üniversitesi maçı var. Zor bir takım, tecrübeli oyuncuları var. Sentetik saha da oynuyorlar. Bu onlar için de avantaj da olabilir, dezavantajda olabilir bunu oynadıkça göreceğiz. Sonuçta en azından düz bir zeminde oynayacağız. Zeminin bozuk olmasından da düz bir zeminde oynayıp pas yapmaya çalışmak daha iyi olacağını düşünüyorum. Şartlar ne olursa olsun benim takımım her şarta uyum sağlayacak, bahane üretmeyeceğiz, çalışacağız ve gelişeceğiz. Grubumuzda çok zorlu ve ciddi rakiplerimiz var. Onlara direnç göstererek, iyi mücadele ederek sonuca ve hedeflerimize gitmeye çalışacağız. Taraftarlarımız da eminim ki izledikleri oyundan keyif almışlardır. Mücadele de sonuna kadar ayakta kalan, ikili mücadelelerde yıkılmayan, kolay kolay rakibe pozisyon vermeyen, kora kor mücadele veren, savaşan birtakım gördüklerine eminim. Bu takım böyle bir takım, böyle bir karakteri var ve bunu da her geçen gün geliştiriyor. Önümüzdeki Anadolu Üniversitesi maçından da üç puan almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Saha şartları, hava, iklim, rakip bunlarında üstesinden gelmek için varımızla yoğumuzla her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Sonrasında iki maç içeri de oynayacağız. O maçlarda da yine bizleri geçen maçta da destekleyen tüm taraftarlarımızı tribüne bekliyoruz. İnşallah onların desteği ile emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA