En düşük emekli maaşı 32 bin TL olmalı!


Mersin’de emeklilerle buluşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Emekliler büyük marketlerin önünde neden yapıldığı belli olmayan beyaz peyniri bir iki lira ucuza almak için market market dolaşıyor. Emekliler yılında emeklileri getirdikleri hale bak, lanet olsun onlara. Biz parti olarak daha önce de söyledik. En düşük emekli aylığı 32 bin lira olmalı. Emeklinin 3-5 gün gidecek, tatil yapacak, seyahat edecek, insanca başı dik bir şekilde sokakta yürüyecek bir ücrete ihtiyacı var. Bunu önermeyen hiçbir siyaset bence samimi değildir”

 

Tarih : 20 Eylül 2024 Cuma 13:26

Necdet TAŞ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Ekmek ve Adalet Buluşmaları" kapsamında Mersin'de emeklilerle buluştu. Emeklilerle sohbet edip kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Buluşmada ilk olarak 2017 Emekliler Derneği Başkanı Oktay Canpolat, 2021 Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Kurt ve emekli yurttaşlar söz alarak emeklilerin sorunlarını, taleplerini dile getirdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Türkiye’deki 16 milyon emeklinin Bolivya, Belçika, Ürdün gibi ülkelerin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkat çekerek “31 Mart’ta a öyle bir ters köşe yaptınız ki siyasi partilere. Emin olun 31 Mart’ın en önemli aktörleri bence 16 milyon emeklidir. Tercihleriyle aslında bütün siyasi partileri, başta iktidar partisi olmak üzere çok büyük bir ders verdiler. Adıyaman, Muş gibi iktidarın kalesi olan kentlerin düşmesinin en önemli sebebi emeklilerin örgütsüz olmalarına rağmen duyarlı davranmalarıyla ilgili bir durumdur” dedi.

“EMEKLİ NEREDEYSE ZEYTİN ALAMIYOR”

Emeklilerin sayıca fazlalıklarına ve derin sorunlarına rağmen örgütlülüğün dağınık olduğuna, çok sayıda dernek ve sendikanın emekliler arasında örgütlenmeye çalıştığına değinen Bakırhan, “16 milyon emekli tek çatı altında bir arada güçlü bir örgütlülük sağlayabilseydi emin olun hükümet belirlerdi. Hükümet götürür, hükümet getirirdi. Tüm siyasi partilerin ilgisinin, odağının olduğu merkezlerden birisi olurdunuz. Sözünüz karşılık bulurdu. Sözünüz çok kıymetli, çok değerli ama sözünüzü temsil eden henüz bir zemin yok. Sizden rica ediyorum önce sizin bir silkelenip mevcut dağınık örgütlülükten kurtulup daha büyük daha güçlü mücadele zeminleri yaratmanız gerekiyor.  AKP iktidarı, ‘Emekli Yılı’ ilan ettiği 2024’te emeklileri daha yoksullaştırdı. Emekliler yılı ilan ettiler. Ne yapmışlar? Tatil yapmak isterseniz okullar tatil olduğunda okulların yurtlarında barınabilirmişsiniz. O yurtlara gitmek için mazot paranız var mı, aracınız var mı, orada ne yiyip ne içeceksiniz diye hesaba katmıyorlar. Bir arkadaş söyledi; bir emekli maaşıyla 7 tane çeyrek altın alınıyordu, emekliler yılı ilan edenlerin geldiği yıl. Şimdi 2,5 çeyrek altın emeklilerimiz emekli maaşıyla alamıyorlar” dedi.

“ÇALIŞANLARA 17 BİN LİRA PARA VERİYORLAR”

“Açlık sınırı 20 bin lira, o da TÜİK’in sahte raporlarıyla, sahte sonuçlarıyla oluşturulmuş bir rakamdır. Ama emekliye 12 bin lira veriyorlar. Çalışanlara 17 bin lira para veriyorlar. Bir de emekli yılı, emekçi yılı ilan ediyorlar. Utanmadan bir de diyorlar ki ‘Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz.’ Böyle bir şey olabilir mi? Emekli neredeyse zeytin alamıyor” şeklinde konuşan Bakırhan, “Emekliler büyük marketlerin önünde neden yapıldığı belli olmayan beyaz peyniri 1-2 lira ucuza almak için market market dolaşıyor. Emekliler yılında emeklileri getirdikleri hale bak, lanet olsun onlara. Parti olarak, en düşük emekli maaşının 32 bin lira olması gerektiğini savunuyoruz. Emeklinin 3-5 gün gidecek, tatil yapacak, seyahat edecek, insanca başı dik bir şekilde sokakta yürüyecek bir ücrete ihtiyacı var. Bunu önermeyen hiçbir siyaset bence samimi değildir. Mevcut, bizi sömüren, memleketi talan eden, uçurumun kenarına getiren siyasetin değirmenine rüzgâr taşıyor. Mehmet Şimşek’in ekonomi programının emekliye, emekçiye vereceği bir şey yok. Bu iktidar artık bir sorun haline gelmiştir. Hepimizi bir araya getiren ortak bir zemin var, bu iktidarı göndermek” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Konuşmasında erken seçim mesajı da veren Bakırhan,  “Sorunlar sadece dile getirmekle, miting yapmakla çözülmüyor. Sorunları çözmek için de bir irade ortaya koymak gerekiyor. Allah aşkına muhalefet iktidarı ne kadar rahatsız etti? 31 Mart’ta ortaya çıkan, o olumlu havayı, insanlara umut veren, göç yollarını durdurup bu ülkede bir şeyler olabilir diyen insanların yine eski havasına dönmesinin sorumlusu biraz da muhalefetin kendisidir. Biz de bu konuda özeleştirimizi veriyoruz. Halk değişim istedi. Halk bunlar yönetemiyor dedi. Halk bunlar gitsin dedi. Halk iradesini onurlu bir şekilde sandığa attı. Biz de bekliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan’ın keyfi ne zaman seçim isterse o zaman seçime gideceğiz. O zaman muhalefet yapmayalım. Seçime kadar sokağa çıkmayalım, mücadele etmeyelim, bunun kavgasını vermeyelim, bekleyim, AKP ve MHP ne zaman isterse o zaman seçime gidelim. Böyle bir muhalefet olmaz” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA