Kim Toroslar’ın neyini çalmışsa geri alacağız!


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, ilçenin zenginliklerinin, kaynaklarının bugüne kadar doğru kullanılmadığını, değerli varlıklarının birilerine peşkeş çekildiğini belirterek “Şimdi bunların hepsini toparlıyoruz. Bugüne kadar kim Toroslar’ın neyini çalmışsa hepsinin burnundan da fitil fitil getirerek Toroslar’ın mülklerini geri alacağız. Bunları Toroslar halkının emrine sunacağız. Temizlik çalışmalarımızda, sosyal çalışmalarımızda, yol ve asfalt çalışmalarımızda kullanacağız” dedi.

 

Tarih : 21 Eylül 2024 Cumartesi 14:07

Haber Merkezi

31 Mart 2024 Seçimlerinde göreve gelir gelmez mahallelerdeki temizlik sorununu çözmek ve yurttaşlarla temizlik konusunda dayanışma örmek için “Mahallede Temizlik Var” kampanyasını başlatan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, kampanyanın dokuzuncu haftasında da sokaklardaydı. İşçilerle, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlara birlikte Halkkent Mahallesinde temizlik çalışmasına katılan Başkan Yıldız, yurttaşların sorularını da yanıtladı, taleplerini dinledi. Başkan Yıldız, 2025 bütçesinde en büyük payın temizlik, yol ve asfalt işlerine ayrılacağını belirterek ilçenin 30 yıldır kemikleşen temizlik, yol ve yeşil alanlar sorununun 2025’ten itibaren sorun olmaktan çıkacağını, bu alandaki işlerin rutine bineceğini söyledi.

“TEMİZLİK İŞLERİ BİR SİSTEME OTURACAK”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Halkkent Mahallesindeki temizlik çalışmasının ardından yaptığı açıklamada da “Toroslarımızda bir duyarlılık oluşturmak adına mahalle mahalle geziyoruz ve komşularımızla birlikte mahallelerimizi temizlemeye çalışıyoruz. Bir hassasiyet oluşturmaya çalışıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi temiz olmanın birinci koşulu kirletmemekten geçiyor. Konteynerlerimizi doğru kullanmaktan geçiyor. Konteynerlerimizin zamanında buradan alınmasından geçiyor.  Alet edevat sayımızı, makine sayımızı, araç sayımızı hızla arttırıyoruz ve bir program oluşturmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar Toroslar'da bir program dahilinde olmayan bütün işleri, en başta temizlik işlerini, bir sisteme oturtmaya çalışıyoruz.  Yani siz artık mahallenize çöp aracını ne zaman geleceğini bileceksiniz. Çöplerinizin ne zaman toplanacağını bileceksiniz, sokaklarınızın ne zaman süpürüleceğini bileceksiniz. Böyle bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÖZ KAYNAKLARIMIZI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize ek olarak, hükümetin, geriden gelen borçlar nedeniyle belediyenin gelirlerine el koymasının kendilerini zora soktuğunu ifade eden Başkan Yıldız şunları söyledi: “Bundan sonra kendi öz kaynaklarımızı anlatmak istiyoruz. Buna ilişkin kafa yoruyoruz. Buna ilişkin ciddi çalışmalar yapıyoruz. Çünkü artık anlaşıldı ki İller Bankası'ndan gelen paylarla bizim bu kenti yönetmemiz, bu kente hizmet vermemiz, bu kentin sorunlarını çözmemiz mümkün değil. Çünkü zaten merkezi kaynaklardan gelen paralar, önemli bir kısmı yine merkezi hükümet tarafından kesiliyor.  Bir yandan halkımızın her biriyle tek tek bir dayanışma ilişkisi geliştirirken bir yandan da kendi kaynaklarımızı, öz kaynaklarımızı çoğaltmanın peşine düştük.  Bu anlamda bugüne kadar ihmal edilmiş Toroslar'ın çok ciddi mülklerinin peşine düştük. Aslında Toroslar zengin bir ilçe. Toroslar dinamik bir ilçe, Toroslar güçlü bir ilçe fakat bugüne kadar ihmal edilmiş olmasından kaynaklı Toroslar'ın kendi öz kaynakları, kendi öz gücü bugüne kadar yok sayılmış. Şimdi biz öz kaynaklarımızı artırmak için, kendi öz gelirlerimizi artırmak için bir çalışma başlattık.  Öncelikle Toroslarımızın elinde bulunan bütün mülkleri, Toroslar halkının hizmetine sokmak için çaba sarf ediyoruz.” Başkan Yıldız, belediyeye ait taşınmazların yeniden değerlendirilmesi, buralardan gelir elde edilmesi, taşınmazlar üzerindeki usulsüz kullanımların sona erdirilmesi için mahkemelik oldukları, icra takibi başlattıkları dosyalar olduğuna işaret etti. Yıldız, “Mutlaka Torosların bütün gelirini, kaynağını Toroslar halkı için harcayacağız ve bunun için ne gerekiyorsa, nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa yapacağız. Onun ötesinde yine ihmal edilmiş imar planlarından kaynaklı burada Toroslar Belediyesi'nin, Toroslar halkının mülkü gözden kaçırılmış, kaybedilmiş. Bunların yeniden canlandırılması ve var edilmesi için çaba sarf ediyoruz.  Mevcut kaynaklarımızı, mevcut arazilerimizi belli imalatlar yaparak belli zenginlikler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kaynakları yine Toros halkının hizmetine sunmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

“KİM NEYİ ÇALMIŞSA GERİ ALACAĞIZ”

Belediye binasını Halkkent Mahallesindeki Yunus Emre Kültür Merkezine taşıyacaklarını, merkeze ait geniş bir alanı da imar planlarına ticaret merkezi olarak işaretleyip alışveriş merkezi ve ofiskent yatırımına açacaklarını belirten Başkan Yıldız, “Buradan elde ettiğimiz gelirle Toroslar halkına yine ciddi hizmetler sunacağız. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Bununla ilgili ön görüşmeler yapıyoruz. Yani Torosların kaynağını Toroslar halkı için harcayacağımız bir mekanizma kuruyoruz. Çünkü Toroslar dediğim gibi güçlü bir ilçe, zengin bir ilçe, dinamik bir ilçe. Sadece kültürel açıdan zengin değil. Aslında iktisat açısından da zengin bir ilçe. Fakat ihmal edilmiş bugüne kadar bütünlükleri ya da birilerinin kişisel hayrına peşkeş çekilmiş. Şimdi bunların hepsini biz toparlıyoruz yavaş yavaş. Ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz bu anlamda. Eleştiriler gelebilir. Ama bütün bu eleştirileri göğüsleyerek bugüne kadar kim Toroslar’ın neyini çalmışsa hepsinin burnundan da fitil fitil getirerek Toroslar’ın mülklerini geri alacağız ve bunu Toroslar halkının emrine sunacağız. Temizlik çalışmalarımızda, sosyal çalışmalarımızda, yol asfalt çalışmalarımızda kullanacağız” dedi. Halkkent Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin de mahallede yürütülen temizlik kampanyası dolayısıyla Başkan Yıldız’a ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Yıldız’ın nisan ayından bu yana birkaç mahallelerine geldiğini ifade eden Muhtar Çetin, “Mart ayında başkan adayıydı. Nisan'da belediye başkanı oldu. Şimdi çalışkan Yörük çocuğu olarak biliniyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA