Mersin’de kadının adı ve gücü var!


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kadınlar, Büyükşehir’de adından daha çok söz ettirir oldu. Daire başkanından temizlik personeline, muhabirinden zabıta memuruna, mühendisinden itfaiye personeline kadar kadınlar, Büyükşehir’de varlığını hissettiriyor ve cinsiyetleriyle değil, işleriyle öne çıkıyor.

 

Tarih : 22 Eylül 2024 Pazar 12:31

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiği 2019 yılından bu yana kadınlar, Büyükşehir’de adından daha çok söz ettirir oldu. Başkan Seçer’in kadın istihdamını önceleyen politikaları sonucunda belediyenin her alanında daha çok iş imkanı bulan kadınlar, azimleri ve iş disiplinleriyle kendi alanlarında birbirinden başarılı işlere imza atıyor. Büyükşehir ise kadınlarla daha da güçleniyor. Daire başkanından temizlik personeline, muhabirinden zabıta memuruna, mühendisinden itfaiye personeline kadar kadınlar Büyükşehir’de varlığını hissettiriyor ve cinsiyetleriyle değil, işleriyle öne çıkıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ise, bünyesinde çalışan binlerce kadın ile Mersin’e hizmet etmeye devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, 4,5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde büyük bir keyif ve mutluluk içerisinde çalıştığını söyledi. Bu mutlulukta, cinsiyet eşitliği gözeten Başkan Seçer’le çalışmanın payının büyük olduğunu vurgulayan Özdülger, “Kadına öncelik tanınması, kadının gücünün fark edilip kadınla beraber yol yürüme isteği ve gayreti takdire şayan. Biz Büyükşehir’de kadın, erkek tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber, güzel başarılara imza atma gayreti içerisindeyiz ve bunun sonucunu almanın da ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz. Mersin; kadınlarla, kadının üretkenliğiyle ve çalışkanlığıyla güzel” dedi.

 “BÜYÜKŞEHİR’DE MESLEĞİMLE VE İŞGÜCÜMLE DEĞER GÖRÜYORUM”

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Şube Müdürlüğü’nde kaptan olarak çalışan Pelin Teymur, Büyükşehir’de her birimde kadın istihdamını gördüklerini söyleyerek, “Ben Belediyemizin tek kadın kaptanıyım. Toplumda cinsiyetle alakalı ciddi baskılar var. Ama ben Büyükşehir’de cinsiyetimle, ismimle ya da kıyafetimle değil; kimliğimle, mesleğimle, unvanımla ve işgücümle değer görüyorum ve hiçbir şekilde cinsiyet ayrımını hissetmiyorum” dedi. Kadın iş gücünün artmasının, toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında da çok değerli bir sonuç olduğunu vurgulayan Teymur, “Çalışma ortamımız kadına ve erkeğe eşit şekilde düzenlenmiş, eşit şekilde iyileştirilmiş bir ortam. Büyükşehir’de çalışmak gerçekten gurur verici” diye konuştu. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda muhabir olarak görev yapan Seda Özdemir, “Mersin’de hizmet verdiğimiz her alanda olduğu gibi, daire başkanlığımızda da kadınlar olarak söz sahibiyiz. Büyükşehir çatısı altında, yönetim kadrosundan en alt kademeye kadar kadınlar olarak biz varız ve bu bizim açımızdan çok büyük bir gurur kaynağı. Bizlere bu olanağı sağlayan Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Göreve geldiği günden bu yana, kadınlara istihdam alanında sağladığı faydalar ve olanaklar çok fazla. Kadınlar olarak Büyükşehir çatısı altında görev yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Çalıştığı birimde de kadın sayısının çoğunlukta olduğundan söz eden Özdemir, “Dairemizde kadın arkadaşlarımızla omuz omuza çalışmak bizleri mutlu ediyor. Kadınların bu kadar ötekileştirilmeye çalışıldığı bir toplumda; Büyükşehir’de adımızdan bu kadar söz ettirmemiz, ismimizin var olması, kadınlar olarak varlığımız bizleri mutlu ediyor. Mersin Büyükşehir, kadınlarla güçlenerek büyümeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ YÜKSEL: “KADIN İSTERSE, YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK”

Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda otobüs şoförü olarak görev yapan Sultan Yüksel, Başkan Seçer’in istihdam konusunda kadınlara her zaman öncelik verdiğini belirterek, “Başkanımıza hem kadınlara öncelik verdiği için, hem de kadınların ekonomik anlamda özgürleşmesinin yolunu açtığı için teşekkür etmek istiyorum. Kadın isterse, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Ben de buna inandım ve yapabileceğimden emindim, kendime güvenim yüksekti. 2019 yılında başvuru yaptım ve Başkanımız da kadınlara öncelik verdiği için işe alındım” dedi. Otobüs şoförlüğünün; erkeklerle özdeşleşmiş bir meslek olarak görüldüğünü, ancak Büyükşehir sayesinde bu algıyı kırdıklarını vurgulayan Yüksel, “Artık şehrimizde insanlar kadınları direksiyonda görmeye alıştığı için, ilk girdiğim zamandaki gibi şaşkın bakışlarla karşılaşmıyorum” diye konuştu. Başkan Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte Büyükşehir’de kadınları daha çok görmeye başladıklarını söyleyen Yüksel, “Kadın istihdamına gerçekten çok önem veriyor. Bu gurur verici bir duygu. Kadın isterse, yapamayacağı hiçbir şey yoktur ve bu konuda Başkanımız her zaman arkamızda. Bunu bilmek güzel” ifadelerine yer verdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Süpürge Aracı kullanan Gülsüm Buko Türben, işini severek ve gururla yaptığını belirtti. Kendisine böyle bir imkânı tanıdığı için Başkan Seçer’e teşekkür eden Türben, “ ‘Kadın bunu yapamaz’ diyen herkese, azmimizi ve çabamızı gösteriyoruz” dedi. Büyükşehir’de işe başlama sürecini anlatan Türben, “1,5 yıl süpürgecilik yaptım. Yaparken de yanımdan bu kamyon geçiyordu. Dedim ki, ‘Ben de bu arabayı sürebilirim.’ Gittim söyledim ve başkanımızla konuştuk. Önceden traktör, pikap kullanıyordum, ama bu aracı hiç kullanmamıştım. Kendime özgüvenim vardı, yapabileceğimi düşünüyordum. Onlar da talebimi geri çevirmediler. Sonuçta 3,5 yıldır bu kamyonu kullanıyorum” diye konuştu. Kendisini süpürge kamyonunda görenlerin ilk başlarda çok şaşırdığını, ancak alıştıklarını söyleyen Türben, “Çok güzel bir duygu. Yapamayız diye bir şey yok. Bana yardımcı olan Başkanımızdan Allah razı olsun. Kadınlara destek verdi ve elimizden tuttu, bize güvendi. Ona çok teşekkür ediyorum” dedi.

ZABITA ÇETİN: “HER YERDE KADIN ÇALIŞAN OLDUĞUNU GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Songül Çetin, mesleğini gönül vererek sürdürdüğünü ifade etti. Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışmaktan dolayı oldukça mutlu ve memnun olduğunu kaydeden Çetin, “Başkanımız Vahap Seçer’in kadınlara verdiği değer tartışılmaz. Mesleğim dolayısı ile devamlı dolaştığım için, her yerde kadın çalışan olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Başkanımızla çalışmak onur ve gurur verici. Hep sahadayız ve erkeklerle aynı şartlar altında çalışıyoruz. İş arkadaşlarımdan, zabıta teşkilatımızdan ve Başkanımızdan çok memnunuz. Memnuniyetle de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Edebiyat Öğretmeni olarak görev yapan Deniz Karabuber, 5 yıldır Büyükşehir çatısı altında görev yaptığından bahsederek, işe alım sürecinin de adil bir şekilde gerçekleştiğinden söz etti. Karabuber, Büyükşehir’de çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Büyükşehir’de çalışmanın pozitif ayrımcılık mı dersiniz bilmiyorum ama, ciddi anlamda artılarını görüyorum. Eşit şartlarda, eşit maaş anlayışıyla çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir’de kadın olmak gerçekten avantajlı” dedi ve belediyenin her biriminde kadın çalışanların var olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu ifade etti. Başkan Seçer’in kadınlara sağladığı pozitif ayrımcılık konusunda da değerlendirmeler yapan Karabuber, “Kadınların işgücüne katılmasını sağlaması, aslında çok büyük avantaj. ‘Erkek işi’ denilip yapılamayan pek çok iş, kadının da gücünü göstermesi açısından çok önemli. Bu pozitif ayrımcılığı bize sağladığı için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım daha çok kadının aktif olduğu bir şehir oluruz” diye konuştu.

AŞÇI KIZILBAY: “ÖZEL SEKTÖRDE ÇOK FAZLA AYRIMCILIK YAŞAMIŞTIM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aşhane’de ustabaşı olarak görev yapan Nuriye Kızılbay, çalışma tempoları hakkında bilgi verdi. Büyükşehir’de çalışmanın kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Kızılbay, “Özellikle maddi imkanı olmayan insanlara hizmet vermek, benim için gurur verici. İşimi çok severek yapıyorum. Biz kadınlar çoğu yerde, özellikle de özel sektörde çalıştığımızda çok fazla zorlanıyoruz. Belediye bizim için bir ayrıcalık.  Vahap Başkanımız çok farklı birisi. ‘Kadın’ dendiği zaman, O’nun için her şey bitmiştir. Bize hak verip, önem vermesi benim için çok güzel bir duygu. Daha önce çalıştığım özel sektörde çok fazla ayrımcılık yaşamıştım, ama burada tam aksine kadın olduğum için daha kıymetliyim” ifadelerine yer verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım Birimi’nde hemşire olarak görev yapan Berfin Çağatay, Büyükşehir Belediyesi’nde 5 yıldır görev yaptığından söz ederek, “Yatalak ve hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalarımıza pansuman, enjeksiyon, serum takma gibi hizmetler veriyoruz” dedi. Son 5 yıldır Büyükşehir çatısı altında kadınların sayısında yaşanan artışın kendileri için gurur verici olduğundan söz ederek, Büyükşehir’de çalıştığı için duyduğu mutluluğu ifade eden Çağatay, “Kadınların her yerde çalışması, bizler için gurur verici bir durum. 5 yıldır sağımız, solumuz her yerimiz biz kadınlarla dolu ve bu bizi mutlu ediyor. Belediye kadınlarla güçlüdür” ifadelerini kullandı.

SES SANATÇISI AKDOĞAN: “SEVDİĞİM İŞİ YAPIYORUM VE ÇOK MUTLUYUM”

2019 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nda solist olarak görev yapan Çiğdem Akdoğan, “Benim asıl hikâyem, 2019’da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na 100 kadın personel alımıyla başladı. Yaklaşık 1,5 yıl Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde çalışmanın ardından, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın açmış olduğu solist alımına başvurdum, kazandım ve devam ediyorum. Çok mutluyum. Çünkü severek yaptığım bir iş” dedi. Başkan Seçer’e kendilerine sunduğu imkanlar için teşekkür eden ve kadınların iş hayatında görünür olmasının verdiği gururdan söz eden Akdoğan, “İstiyorum ki, kadınlar her alanda başarılı olsun. Buna yönelik de Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamına dayalı gerekli alımları yapıyor ve bu yönden çok mutluyum” diye duygularını ifade etti. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvan bakıcısı olarak görev yapan Yaren Kaya, bakımevinde daha önce gönüllü olarak çalıştığını ve sonrasında ise çalışmak istediği yerin burası olduğuna karar verdiğini anlattı. Büyükşehir’de çalışmaktan çok memnun olduğunu vurgulayan Kaya, “Çünkü burada ayrım, eşitsizlik ve ataerkil bir sistem yok. Kadın olarak fikirlerimize saygı var. Bu yüzden burada çalışmaktan çok memnunum” dedi.

KASİYER CAN: “BÜYÜKŞEHİR’DE HER ALANDA EŞİTLİĞİ GÖRDÜM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kafelerinden biri olan Belediye Kafe’de kasiyer olarak görev yapan Kübra Can, yaklaşık 3 yıldır Mersin Büyükşehir’de çalıştığını aktardı. Bir kadın olarak kadın ve erkeğin eşit olduğu bir belediyede çalışmanın, kendisi için çok güzel bir duygu olduğunu belirten Can, “Gurur verici, huzurluyum ve mutluyum. Her şey çok güzel ilerliyor. Herkes gibi çekingenliğim vardı, ama başladıktan sonra o korkuyu atlattım. Çünkü eşitliği, eşitlik üzerinde çalışmayı ve ayrım yapılmadığını gördüm. Erkek nasılsa, kadının da o şekilde çalıştığını gördüm. Benim için çok güzel bir şey ve belediyede çalıştığım için hiç pişman değilim. Bizi hor görmeyip, dışlamayıp, kadın ve erkeği eşit olarak görmesi, hatta bize daha bağımlı olması, tabi ki bizim için gurur verici bir şey” dedi. Elif Beyza Ehliz ise İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda kadın itfaiye personeli olarak görev yapıyor. Kadın itfaiyeci olarak çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Ehliz, “Kadın itfaiyeci olmak çok güzel bir duygu. Alışılagelmiş bir şey olmadığı için, dışarıda çok güzel tepkiler alıyoruz. Tarif edilmez bir duygu. Hayvanlara, insanlara, bütün canlara yardımcı olmak çok güzel bir şey. Kadın erkek fark etmeksizin, yanlarında olduğumuzu bilmeleri benim adıma çok kıymetli” dedi.

MÜHENDİS AYGÜL: “KADIN HER YERDE, KADININ GÜCÜ HER YERDE”

Büyükşehir Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Dairesi’nde çiçek ve bitki dikim personeli olarak görev yapan Hatun Aydoğan da, Büyükşehir Belediyesi’nde işini severek yapan kadın personelden yalnızca biri. Aydoğan, duygu ve düşüncelerini, “Kadınlara bu fırsatı verdiği için, Vahap Başkanımıza teşekkür ederim. Bir kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesi kadar güzel bir şey yok. 8 aydır belediyede çalışıyorum. Ben köylü olduğum için ve bu işi de bildiğim için zor gelmedi. Hem eşime destek oluyorum, hem de çocuklarımı daha rahat okutabiliyorum” cümleleriyle anlattı. İnşaat Mühendisi Damla Aygül de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaktan duyduğu memnuniyeti, “Çünkü insanların, bütün canlıların hayatına dokunuyoruz. Şu an mesela bir çocuk gelişim merkezi şantiyesindeyiz. Ben inşaat mühendisi olmanın yanı sıra bir anneyim. Annelerin en büyük kaygısı çocuklarını gün içerisinde güvenilir ellere teslim ederek mesleklerini yapabilmeleri. Bu tarz projelerin içerisinde yer aldığım için çok memnunum” cümleleriyle dile getirdi. Büyükşehir’de kadın çalışanların sayısının fazla olmasının kendisini mutlu ettiğini kaydeden Aygül, “Bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Vahap Başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Kadın her yerde, kadının gücü her yerde” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA