Doğadan ilham, iklim değişikliğine çözüm!


TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenen "Doğanın İzinde Biyomimikri 2" projesi, bilim ve doğa tutkunlarını bir araya getirerek, iklim değişikliği sorunlarına doğadan ilham alan yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyor. Hülya Sevim Kılınç’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen bu proje, doğaya farklı bir gözle bakmayı öğreterek, 21. yüzyılın en önemli becerileri arasında yer alan yaratıcı düşünme ve üretkenliği teşvik ediyor.

 

Tarih : 23 Eylül 2024 Pazartesi 15:21

Haber Merkezi

Biyomimikri, doğadaki organizmaların ve süreçlerin kopyalanarak insan yaşamına uyarlanmasını sağlayan bir bilim dalı olarak, öğrencilerin doğa ile daha yakın bir ilişki kurmasını sağlıyor. Proje kapsamında katılımcılar, doğadan esinlenerek iklim değişikliği sorunlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirecekler. Ayrıca, katılımcılara doğa odaklı düşünme yetenekleri kazandırılarak, bilimsel merakları harekete geçirilecek ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmaları amaçlanacak.

ÜST DÜZEY AKADEMİK DESTEK

Proje, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bayram Coştu ve Dr. Emin Yaşar’ın uzmanlıklarında yürütülecek. Etkinlikler, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Gaziantep Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi, Mersin Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ve Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nden uzman eğitmenlerin katkılarıyla gerçekleştirilecek. Projeye, özel yetenekli 25 ortaöğretim 9. sınıf öğrencisi, 5 rehber öğretmen ve bir sağlık personeli katılıyor. Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın Köklüdağ, proje kapsamında özel yetenekli öğrencilerin hedef kitle olduğunu vurgularken, katılımcıların bilime olan ilgilerinin artırılacağını ve bu sayede bilimin toplumla buluşturulacağını belirtti. Proje etkinlikleri, 16-20 Eylül tarihleri arasında uygulanacak ve katılımcılar, etkileşimli uygulamalarla bilimsel bilgiyi eğlenerek öğrenecekler. Doğayı ve bilimi bir araya getiren bu proje, öğrencilerin araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. "Doğanın İzinde Biyomimikri 2" projesi, bilimsel bilginin toplumla buluşturulmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA