Cezasızlık cesaretlendiriyor!


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye’nin dört bir yanında işlenen cinayetler, şiddet olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesini hatırlatan Ekmen, katillerin elini kolunu sallayarak gezdiğine vurgu yaparak, “Her gün örtülü veya açık aflar çıkartmayı bırakıp etkili bir ceza ve infazı sistemi sağlamadıkça suç makinaları aramızda dolaşır durur” diyerek tepki gösterdi.

 

Tarih : 24 Eylül 2024 Salı 15:24

MESLEKİ İHMAL VE ZAFİYETLER DEĞERLENDİRİLMELİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, son dönemde durmak bilmeyen şiddet olayları, adli vakalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin dört bir yanında işlenen cinayetleri ve İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesini hatırlatan Ekmen, ceza ve infaz sistemini eleştirerek, infaz yasasıyla ilgili gerekli değişiklilerin yapılması gerektiğini söyledi. İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesiyle ilgili ailesine başsağlığı dileyen Ekmen, “Birçok suçtan dosyası bulunan bir katilin bu kadar kolay aramızda gezmesinin sebebi olan son on yıldaki infaz yasası değişikliklerini konuşmalıyız, keza olayın meydana geliş şekline dair bilgiler mesleki ihmal ve zafiyete işaret etmekte, bu duruma sebep olan polis eğitim sisteminden kaynaklanan eksiklikleri de değerlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“HAPİS CEZALARI UYGULANMADIKÇA KATİLLER ARAMIZDA DOLAŞIR”

Ceza ve infaz sisteminin sorunlu olduğunu vurgulayan Ekmen, “Örneğin hırsızlık, tehdit, yağma, yaralama, ölümlü kaza, uyuşturucu kullanma, trafikte tehlike yaratmak, genel güvenliği tehlikeye koymak gibi suçlardan onlarcasını işleyen azılı bir suçlu hiç cezaevine girmeyebilir. Bu durum, Türk Ceza Kanunu ve infaz yasasına uygun bir durumdur. Her gün örtülü veya açık aflar çıkartmayı bırakıp etkili bir infaz sağlamadıkça suç makinaları aramızda dolaşır durur” değerlendirmesinde bulundu. Ekmen, katil Yunus Emre Geçti’nin Uyuşturucu Kullanmak, Kasten insan yaralama, Cinsel Taciz, Yağma, Gasp, Çocuğa Cinsel İstismar, Motosiklet Hırsızlığı, Ateşli Silahla  Mala Zarar Verme gibi 27 ayrı suç işlediği halde cezaevine girmemiş olmamasının da ceza ve infaz yasalarının caydırıcı olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Ekmen, Türk Ceza Kanununda bulunan ve Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Hükmün açıklanmasının geriye bırakılması, tecil (erteleme), iyi hal indirimi gibi düzenlemeler ile, İnfaz yasasından kaynaklanan cezaların infaz oranı, koşullu salıverme, denetimli serbestlik düzenlemelerinin caydırıcılık açısından ele alınması gerektiğini belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA