Mersin’in antik tarihi ve eşsiz doğasında koştular


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Doğanın İçinde Tarihe Koş’ sloganıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’ büyük bir coşku ve rekabet eşliğinde sona erdi. 10 ülke ve 16 şehirden toplam 550 sporcunun katıldığı maraton 5 farlı kategoride koşuldu. Sporcular; 8 kilometrelik Korykos, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste, 33 kilometrelik Kızkalesi, 33K Kızkalesi Takım ve 56 kilometrelik Kilikya Parkuru’nda birincilik mücadelesi verdi. Gün boyu devam eden maratonda birincilere Mersin Büyükşehir Belediyesi protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 11:14

Haber Merkezi

 Mersin’in sporla anılan bir dünya kenti olması hedefiyle yola çıkarak, hayata geçirdiği ulusal ve uluslararası spor organizasyonları ile adından sıkça söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sene 3.’sünü geçekleştirdiği ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’nu ödül töreni ile tamamladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Doğanın İçinde Tarihe Koş’ sloganıyla gerçekleştirilen maratonda yurt içinden ve yurt dışından amatör ve profesyonel olmak üzere toplam 550 sporcu katıldı. Erdemli’nin antik tarihi ve eşsiz doğası eşliğinde 5 farklı kategoride koşan sporcular;  8 kilometrelik Korykos, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste, 33 kilometrelik Kızkalesi, 33K Kızkalesi Takım ve 56 kilometrelik Kilikya Parkuru’nda birincilik mücadelesi verdi. Törene; Mersin Büyükşehir Belediyesi protokolünün yanı sıra, çok sayıda sporcu, ilçe halkı, yerli ve yabancı turist ile pek çok sporsever katıldı.

GÜN BOYU SÜREN MARATONDA, DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Maratonda; 8K Erkekler Genel Klasman Erkekler kategori birincisi Hasan Hüseyin Yüksel, ikinci Omar Alhaje ve Sinan Şeker ise üçüncü oldu. 8K Kadınlar Genel Klasman kategorisinde birinci İrina Vinogradskaia, Adina Vakhidova ikinci, Alona Benko ise üçüncü oldu. 15K Erkekler Genel Klasman kategorisinde; Mesut Akpınar birinci, Ramazan Çoban ikinci, Deniz Gülbeyaz üçüncü oldu. Aynı kategoride Kadınlar Genel Klasman’da Nursel Karataş birinci, Olga Bondareva ikinci, Songül Berikol üçüncü oldu. 33K Erkekler Genel Klasman Kızkalesi parkurunda; Koray Het birinci, Şahap Dede ikinci, Engin Akkuş üçüncü olurken; Kadınlar kategorisinde de; Nazan Elçin birinci, Bahar Ozacar ikinci, Natalia Mamon üçüncü oldu. 33K Kızkalesi takım kategorisinde; birinci F.S.M, ikinci Akkuyu Run Aka, üçüncü ise Akkuyu Run takımı oldu. Son olarak 56K Erkekler Genel Klasman kategorisinde yarışan Mustafa Dağdelen birinci, Halil Esgin ikinci, Veysi Güçkan ise üçüncü oldu. Aynı kategoride koşan Zeynep Sayar üçüncü, Yaren Demirdöğenler ikinci,  Özlem Doğan ise birinci oldu. Maraton, dereceye giren sporculara ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.

TOK: “MERSİN’İN GÜZEL BELDESİNDE DOĞA İÇİN KOŞU YAPTILAR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Uluslararası Kilikya Maratonu’nun geleneksel bir halde geldiğini belirterek, “Maratonumuzu tamamlamış bulunmaktayız. 8K, 15K, 33K ve 56K’lerde sporcularımız yarıştılar. Aslında kendileri ile yarıştılar. Mersin’in güzel beldesi olan Kızkalesi’nde tabiri caizse açık hava müzesinde bir koşu yaptılar. Amaç birinci veya sonuncu olmak değildi. Maratona toplamda 550 sporcumuz katıldı. Her sene bu sayımız artarak devam ediyor. Bundan sonraki senelerde de aynı şekilde, aynı tarihlerde geleneksel hale getirdiğimiz maratonumuz devam edecek” şeklinde konuştu. Gaziantep’ten yarışmak için gelen ve 56K birincisi olan sporcu Mustafa Dağdelen, “Daha önce 2 yıl önce Kilikya Ultra Maratonu için Mersin’e gelmiştim. Önceden 33K koşmuştum. Bu yıl tekrar geldim ve 56K koşmak istedim.  Gerçekten sloganı gibi doğanın içerisinde koşarken çok keyifliydi.  Koşarken etrafta bu kadar yeri görmek ve içinden geçmek çok keyifliydi” dedi. Sıcak hava ve nemin etkisiyle parkurda zorlandığını da aktaran Dağdelen, “Sıcak hava beni çok fazla etkiledi ama bitirdim ve birinci oldum.  Çok güzeldi ve çok keyif aldım.  Bundan sonra her yıl buradayım” ifadelerine yer verdi.

“HERKESİN DENEYİMLEMESİ GEREKEN BİR PARKURDU”

33K Kadınlar Genel Klasman kategori birincisi Nazan Elçin, maratonda istediği hedefi yakaladığını dile getirerek,  “Birinci olmayı çok istiyordum. Gerçekten zor bir parkurdu ama güzeldi. Herkesin deneyimlemesi gereken bir parkurdu. Zor bir yarıştı ama bana çok fazla deneyim kattığını düşünüyorum” dedi. Böyle etkinliklerin Mersin’in daha çok duyulmasını sağladığını da aktaran Elçin, “Başkanımızla birlikte bu tür spor organizasyonları gerçekten ilimizde sık sık yapılıyor. Bu sayede sporcular çok fazla bir araya gelebiliyor. Bu spor müsabakaları ile Mersin bir uluslararası şehir haline geliyor hem kentimiz tanıtılıyor hem de ülkemiz için de genel anlamda bir katkı oluyor. Bu müsabakalara diğer şehir ve ülkelerden kulüp ve sporcular katılıyor. Bu anlamda kendimize hem maddi hem manevi hem sosyal anlamda büyük bir katkı sağladığını düşünüyorum. İyi ki Mersinliyim diyorum” diyerek yapılan maratonların kente olan katkısını anlattı. 15K koşusu Genel Klasman Erkekler birincisi Mesut Akpınar, “Parkur harikaydı. Ben 2. defa katıldım. Bu sene 15K koşmak istedim ve birinci oldum. Çok sevindim. Mersin spor yönünden çok harika. Başkanımız Vahap Seçer çok iyi çalışıyor ve herkese yardımcı olmaya çalışıyor” dedi.

“HER YIL KATILMAK İSTİYORUM”

Milli sporcu 8K Genel Klasman Kadınlar birincisi Nurten Karataş, ilk defa böyle bir yarışa katıldığını söyleyerek, “Güzel bir parkurdu. Çok memnun kaldım ve güzel bir organizasyondu. Daha önce çok dağ koşusu koştuğum için bana göre güzel bir parkurdu. Her yıl katılmak istiyorum. Başkanımız Vahap Seçer gayet iyi bir başkan ve spora çok değer veriyor. Startı Vahap Başkanımız verdi. Onun verdiği startla koşmak başka bir ayrıcalık” ifadelerini kullandı. 8K Genel Klasman Erkekler birincisi Hasan Hüseyin Yüksel, maratona Adana’dan katıldığını belirterek, “Patikalar, antik kent ve mezarlarıyla çok güzel bir parkurdu. Geçen sene de 15K’da yarışmıştım. On numara ortamdı. Normal zamanlarda doğa yürüyüşü ve trekking yapılacak bir rotada yarıştık. Bir sporcu olarak Başkan’ın spora olan destekleri çok güzel bir şey. Biz de bunları görüyoruz ve mutlu oluyoruz” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA