Son başvuru 1 Aralık!


Mersin’de bu yıl beşincisi düzenlenen “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü” için başvurular başladı. Ödüllere konusu olan Mersin olan her türlü araştırma ve sanat eseriyle başvuru yapılabilecek. Başvurular 1 Aralık 2024’te sona erecek.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 14:17

Neşet TORUN

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Düzenleme Kurulu Mersin Gazeteciler Cemiyetinde (MGC) bir açıklama yaparak ödül takvimini anlattı. Kurul adına açıklama yapan Demet Şaman Tarlakazan, “Bu yıl beşincisi düzenlenmekte olan “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü”, 2020 yılının Ocak ayında aramızdan ayrılan Mersinli avukat, merhum Şinasi Develi’nin kent adına yaptığı çalışmaları ve anısını yaşatmak, çalışmalarını gelecek kuşaklara aktarabilmek ve bu vesileyle Mersin’e dair inceleme, araştırma ve çalışmalar yapılmasını; sanat çalışmaları ve eserler üretilmesini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilmiştir. Kent Ödülü’nün İlki, 2021 yılında yazar Turan Ali Çağlar’a; ikinci ödül 2022 yılında araştırmacı yazar Aydın Sevim’e; üçüncü ödül ressam Nazife Bilgin Hazar’a ve dördüncü ödül araştırmacı yazar Semihi Vural’a verilmiştir” ifadelerini kullandı.

“KENTİN TANITIMINA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulu’nun bağımsız bir fikir platformu olarak, gönüllülük esasıyla çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Tarlakazan, “Ödül Yürütme Kurulu, her yıl üyelerinin yarısının değiştiği ve ödül alan kişinin bir sonraki yılın çalışmalarına bir yıl katkıda bulunduğu özgün bir yapıda çalışmalarını gerçekleştirir. Bu esasla, 2024-2025 Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü Yürütme Kurulunda Abdullah Sert, Ayferi Tuğcu, Baha Sadık Akıner, Bengi İspir Özdülger, Burçak Görel, Demet Şaman Tarlakazan, İbrahim Ethem Develi, Veli Mert ve 2024 yılı kent ödülünü alan Semihi Vural yer almaktadır. Geçtiğimiz dört yılda 70’ten fazla başvurunun yapıldığı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü aynı zamanda Mersin kentine dair ilgiyi arttırmak, yerel ve ulusal ölçekte araştırmacıların, sanatçıların dikkatini Mersin kenti üzerine çekmek, kente dair araştırma, inceleme, çalışma ve sanat çalışmaları/ eserleri üretilmesini sağlayarak kentin ortak değerlerini öne çıkarmayı; bir arada daha anlamlı/ daha iyi yaşamayı ve, kentin tanıtımına katkı sunmayı hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

SON BAŞVURU 1 ARALIK

Tarlakazan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ödüle, Mersin’in kent merkezine ilişkin (yani Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçe sınırları dahilinde) her türlü bilimsel araştırmanın ve sanatsal yapıtın müellifi başvurabilir ya da aday gösterilebilir. 2025 yılı Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü’ne başvuracak adaylar 1 Aralık 2024 tarihine kadar https://www.sinasideveli.com adresinde yer alan Ödül Başvuru Formu’nu doldurarak işlemlerini yapabilirler.  Şinasi Develi’nin çalışmaları, eserleri ve anısı etrafında bir araya gelerek bu ödülü bir kent ödülü olarak daha da anlamlı kılan ve tüm çalışmalar süresince destekleyen ve ileriki çalışmalarda da destekleyeceklerine inandığımız Mersin Büyükşehir, Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar Belediyeleri’ne, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na, Mersin Barosu’na, Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü’ne, Mersin Kent Konseyi’ne, Bellek Ofisi’ne, Kültürhane’ye ve ödülün bilinmesi, duyulması ve kentimizin gelişmelerden haberdar olmasını sağlayan siz değerli basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA