MİY’de Ergün Penbe dönemi başladı


TFF 2. Lig Kırmızı Grupta oynadığı 5 maçtan sadece 1 puan alabilen temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu, Okan Kopan’dan boşalan Teknik Direktörülük koltuğuna Ergün Penbe’yi getirdi. İmza töreninde konuşan Penbe, “Hakikaten zor bir süreçte geldik. Ama ligin başında olmamızdan dolayı biraz da şanslıyız diye düşünüyorum. Hamleler yapma şansımız olduğumuzu düşünüyorum. Deneyimli kadromuzla benim bilgi birikimimle oyuncu dokunmamızda Mersin İdman Yurdu’nu güzel yerlere getireceğimize inanıyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 14:30

Necdet TAŞ

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta Okan Kopan yönetiminde çıktığı 4 maçtan puansız ayrılan temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu, Kopan ile yollarını ayırmıştı. Teknik Direktör arayışlarını kısa sürede tamamlayan kırmızı lacivertliler Teknik Direktörlüğe Ergün Penbe’yi getirdi. 2010 yılında Mersin İdman Yurdu’nu, 2021 yılında ise Tarsus İdman Yurdu’nu çalıştıran Ergün Penbe pazar günü Mersin İdman Yurdu’nun Ankara Demirspor ile 0-0 berabere kaldığı maçı izleyerek yönetimle anlaşmaya varmıştı. Mersin’e gelerek tesislerde incelemelerde bulunan Ergün Penbe İdman Yurdu ile sözleşme imzaladı. Penbe imza törenin ardından antrenmanda takımın başında yer aldı.

“ZORUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

İmza töreninde konuşan Ergün Penbe, Mersin’de bulunmaktan mutluluk duyduğunun altını çizerek, “Hakikaten zor bir süreçte geldik. Ama ligin başında olmamızdan dolayı biraz da şanslıyız diye düşünüyorum. Hamleler yapma şansımız olduğumuzu düşünüyorum. Deneyimli kadromuzla benim bilgi birikimimle oyuncu dokunmamızda Mersin İdman Yurdu'nu güzel yerlere getireceğimize inanıyoruz. Camiayı tanıyoruz. Daha önce de burada bulunduk. Yakın komşumuz Tarsus'ta da bulunmuştuk. Şehir halkını biliyorum. Coğrafyasını biliyorum. O bakımdan zorluk yaşamayacağız. Futbolcu kardeşlerimle beraber Yeni Mersin İdman Yurdu'nu hak ettiği yerlere taşımaya çalışacağız. Tabii ki işimiz kolay değil. Zor. Bizim işimiz de zoru başarmak. Hep beraber yönetimimizle, futbolcu kardeşlerimizle, teknik ekibimizle zor bir görevin üstesinden gelmeye çalışacağız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. İnanmak çünkü başarmanın yarısıdır. Çalıştığınız zaman, inandığınız zaman birtakım şeyleri başarabiliyorsunuz. Bu bir ekip oyunu, iyi ekip olursak, iyi kenetlenirsek, birbirimize sahip çıkarsak bence üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Maçlar sahada kazanılıyor, iyi mücadele edersek, o ruhun Mersin yeni Mersin İdman Yurdu güzel işler çıkaracağımızı düşün tekrardan camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bir şey daha taraftarımızı tabii ki her maçta yanımızda görmek istiyoruz. Şehrin dinamiklerinin bekliyoruz. Çünkü bu sadece bizim değil onların da takımı. Herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ZORDAN KORKSAYDIK BURADA OLMAZDIK”

Zor bir görev olduğunu bile bile Mersin’e geldiğini ifade eden Ergün Penbe, “Zordan korksaydık burada olmazdık. Bize de buradaki hem Ümit Bey olsun, başkanımız olsun bize inandılar ki bu göreve bizi layık gördüler. Biz de kendimizi ekibi olarak kendimize inandığımız için buraya geldik. Evet dediğimiz gibi zor bir süreç. Beş maçta bir puan toplanmış ama üç puanlı sistemde 3 maç üst üste kazandığınız zaman zaten puansal olarak da baktığınız zaman yakın rakipler birbirine. Yani üst sıralara çıkabiliyorsunuz. Önemli olan o havayı yakalayabilmek. Oyuncularımızı buna inandırabilmek. Biz kendimize inanıyoruz. Ekibimizle teknik ekibimizle kendine inanıyoruz. Yöneticilerimiz de öyle. İnanması gereken tek kişiler oyuncular onlara da bu inancı aşılayacağız. Dediğim gibi ruhlarını Yeni Mersin İdman Yurdu aşısını vurgularlarsa çok daha güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz. Onun için korku bize göre bir şey değil. Tabii ki zorluklar var. Bizim işimiz de o zorlukları aşmak” şeklinde konuştu.

ÜMİT SALTIK, “HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR BU CAMİYE”

İmza töreninde konuşan ve kent dinamiklerine sitemde bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol Şube Sorumlusu Ümit Saltık ise, “İlk geldiğimizden bu yana 7-8  yıllık bir mazi oldu. Çok zor bir görevi devralmıştık. Bu sürece başladığımızda belli zorluklar yaşayacağımızın farkındaydık. 7 yıllık süre içerisinde biz hiçbir zaman hedefin dışında kalmadık. Ya Play-Off oynadık ya da final oynadık bu yedi yıllık süreçte. Takımı Süper Amatörden devraldık. Yani şehrin, sizlerin, şehrin dinamikleri, bu kulübe, bu camia sahip çıkması gerekir. Niçin? Çünkü 100 yıllık bir çınarımız yok oldu gitti. Biz bu göreve gelmemiş olsaydık elimizi taşın altına mı koymamış olsaydık belki de şu an burada bu toplantıyı yapıyor olmazdık. Süper Amatörü konuşur olabilirdik. Yani çok zorluklar altında geldik. Evet bu sene kötü bir başlangıç yaptık. Fakat bu şu demek değildir. Biz düşmeye mi oynayacağız? Günübirlik düşünmüyoruz. Tamamen geleceğe yönelik adımlar atmaya çalışıyoruz. Burada da şehrin siz basının gerçekten bu işi sahiplenmesi lazım. Mevcut yönetimin elini taşın altına koyan bu yükün altına giren insanları küstürmememiz gerekiyor. Bu süreçte dört haftalık süreçte gerçekten çok büyük olumsuzluklarını karşılaştık şehir tarafından. Hiç kimse sahip çıkmıyor bu camiye. Yine üç beş yöneticinin sırtında tamamladı bu yük. Kolay değil” diye konuştu.

“MERSİN’DE FEDEKARLIKLAR ÇABUK UNUTULUYOR”

Ergün Hocanın da bunları bilerek Mersin’e geldiğini ve bu zorlu süreçte elini taşın altına koyduğunu kaydeden Saltık, “Hedefte olacağız? Biz takımımıza sahip çıkacağız. Ergün Hocamıza sahip çıkacağız. Ergün Hoca'mın bilgiyi, birikimi, tecrübesi gerçekten bu ülkede çok az insan nasip olmuş bir başarı. O yüzden hocamıza da sahip çıkmamız gerekir. Birlikte kenetlenip Ergün Hocamıza ve takımımıza sahip çıkmamız lazım. Bu camiayı nerelere daha ileriye nasıl taşıyabileceğimizi düşünmemiz lazım. Bir haftalık süre içerisinde yani yapılan eleştiriler var. Haklı ve hakkaniyetli eleştiriler de oldu. Bu takımı daha nerelere bir tık daha ileri seviyeye nasıl taşırız şeklinde eleştiriler yapmamız lazım. Geçmişi, geçmişte ne hatalar yaptık, ne başarılar elde ettik? Bunları tartışmamız gerekiyor. Çünkü Mersin'de maalesef çoğu fedakarlıklar çok çabuk unutuluyor. Bunlara gerçekten çok muzdaribim. Hak etmediğimiz eleştirilere maruz kalıyoruz. Bunu öyle aklı başında aklıselim insanlarla bir araya gelip bunları daha çok değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yine hedefte olacağız. Ergün Hocamıza gerçekten çok inanıyoruz. Bu süreçte bir sürü isim geldi. Kıymetli hocalar geldi. Tecrübeli hocalar. Fakat Ergün Hoca'mızın ismi masaya geldiğinde zaten ilk gün kararımızı Ergün hocayla ilgili verdik. Biz Ankara’da Ankara Demir maçına geldi maçımızı tribünden takip ettik. Maç öncesi soyunma odasında  oyuncu arkadaşlarımızla tanıştı. Ergün Hocamızın gelmesi gerçekten bir hava katacağını düşünüyorum İlk fanımızı Ankara'da aldık. Soma maçıyla da inşallah evimize üç puanla ayrılacağız. Sezon sonunda yine de o özlenen Play-Off potasına devre arasına kadar en geç biz kendimizi düşünüyorum” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA