Toroslar’da asfalt sorunu tarih olacak!


2025 yılının bütçesinde özellikle asfalt meselesine çok ciddi bütçe ayırdıklarının altını çizen Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “2025 yılında hem şehir merkezinde girilmeyen yol kalmayacak, yapılmayan düzgün yol kalmayacak. Buna ilişkin bütçe hazırlığı yapıyoruz. Yeni bir yöntem buluyoruz hakikaten gelecekte mesela bu bizim için avantaj olacak asfaltımızı kendimiz üreteceğimiz bir mekanizma kurmaya çalışıyoruz. Diğer belediyelerle dayanışma ilişkisi kurmaya çalışıyoruz. Yani tahmin ediyoruz biz hani yüzde 50 biraz abartılı olur belki ama normal bütçenin yüzde 40’ı yüzde 30’u civarında daha ucuza alacağımız yani hammaddemizi daha ucuza getireceğimiz yöntemler üzerinde kafa yoruyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2024 Salı 17:16

Necdet TAŞ

Toroslar Belediyesi Meclis Toplantısı Ekim Ayı Birinci Birleşimi Başkan Abdurrahman Yıldız yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantının başında bekleyen iskan projeleriyle ilgili konuşan Başkan Yıldız, “Dosyaları tek tek inceledim yani buradaki mesele duvar meselesi değil aynı zamanda yine çizilen mimari projeyle yapılan mühendislik projesi arasında hakikaten çok ciddi açığı olan şeyler de var. Yani çizdirdiğimiz projeyle yaptığımız bina aynı bina değil çoğundaki problem aslında özünde bu yani şeyi açılabilir bir şey belki duvar öteki belki ufak tefek şeyler açılabilir ama bazıları hakikaten mühendislik projelerinde de problemler yaşanmış durumda. Şöyle bir gerçekliğimiz daha var; şimdi bu 400 civarında projenin bize bir resmi başvurusu yok. Yani bu arkadaşlarımız gelmişler demişler ki ‘Bizim iskan almamız lazım’ bizim arkadaşlarımız da gidip yerinde bir tespit yapmışlar. Yani bu iskan istenen yerin durumu nedir? deyip tespit yapmışlar” ifadelerini kullandı.

“İSKAN KONUSUNDA 2025 YILINI BEKLEYİN”

Konuyla ilgili vatandaşlara da seslenen Başkan Yıldız, “Yurttaşlarımıza seslenmek istiyorum; yani özellikle 2025 Ocağından itibaren çünkü biraz daha yıl sonu olduğu için şey çok daha yoğun bugünlerde ruhsat başvuruları ve ruhsatlara cevap vermemiz lazım ama 2025 yılbaşından sonra benim yurttaşlarım gelip bu konuya ilişkin yani yapı kullanım izin belgesi konusunda eski başvurularını yapsınlar. Yani biz o konularda arkadaşlarımızın yurttaşlarımızın hemşerilerimizin sorunlarını gidermek için çaba sarf edeceğiz. Bir kısım basit problemli olan yerler de var özellikle bunların açılması konusunda yardımcı olacağız. Aynı zamanda açılması için yurttaşımızla işbirliği yaparak eksikliklerin giderilmesi konusunda da biz Toroslar’da yaşayan hemşerilerimize yardımcı olmaya yol göstermeyi istiyoruz. Dolayısıyla 2025 Ocağından itibaren artık yurttaşlarımız gelip Toros hemşerilerimiz gelip bu iskan başvurularının resmi anlamda yapsınlar eksiklerini hep beraber gidermek noktasında çaba sarf edelim de eksikleri gidererek bu vatandaşlarımızın iskanlarını verelim ve onların kendi mülkiyetleri üzerindeki tasarruf haklarını Kendilerine teslim etmiş olalım” şeklinde konuştu.

“TEMİZLİK SORUNUNU DA SORUN OLMAKTAN ÇIKARTACAĞIZ”

 İlçedeki temizlik kampanyasına da değinen Başkan Yıldız, “Her hafta sonu bir mahallemizde bir toplumsal hassasiyet yaratmak adına yapıyoruz bunu yoksa gidip mahalleyi tek tek süpürecek halimiz yok sağ olsun emekçi arkadaşlarımız o işi yapıyorlar daha çok bizim temizlik hizmetlerine bağlı birindeki arkadaşlarımız bunu yapıyorlar ama mecbur üyelerimiz başkan yardımcılarınız katılarak hatta burada bir toplumsal hassasiyet oluşturmaya çalışıyoruz bunlara devam edeceğiz. Mahallerimize evet bir kısım temizlik problemlerimizi ilişkin yapmamız gerekeni daha doğrusu olması kadar gerekeni hala becerebilmiş durumda değiliz. Bununla ilgili bir kısım problemlerimiz var gerek kaynak problemlerimiz var gerek araç problemlerimiz var gerekse de personel problemlerimiz var. Hem elimizdeki personeli gerekli rasyonelde kullanamayabiliyoruz o konuda hala gideremediğimiz sorunlarımız var ama bunlar için arkadaşlarımız çaba sarf ediyor. Hem de yeni personel takviyesi belki yapmak gerekecek. 2025 yılı sonu itibarıyla Toroslar‘daki bu standart sorunları çözeceğiz önümüzdeki dönem bütçesine ilişkin hepinize arkadaşlarımız gönderdi zaten bizde de var bütçemiz önemli bir kısmını da bu işler için ayırdık. Yani kaynaklarımızın neredeyse dörtte üçünü park meselesine, yol asfalt meselesine ve temizlik meselesini ayırdık bu sorunu bir sorun olmaktan çıkartacağız” dedi.

“ASFALT SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ”

2025 yılının bütçesinde özellikle asfalt meselesine çok ciddi bütçe ayırdıklarının altını çizen Başkan Yıldız, “2025 yılında hem şehir merkezinde girilmeyen yol kalmayacak, yapılmayan düzgün yol kalmayacak hem de imar planları da yol haline getirilmiş ama halihazırda yol olarak kullanılmayan yol olarak açılmamış yerler de yol haline getirilmesi konusunda arkadaşlarımız ciddi bir çalışma yapıyorlar. Buna ilişkin bütçe hazırlığı yapıyoruz. Yeni bir yöntem buluyoruz hakikaten gelecekte mesela bu bizim için avantaj olacak asfaltımızı kendimiz üreteceğimiz bir mekanizma kurmaya çalışıyoruz. Diğer belediyelerle dayanışma ilişkisi kurmaya çalışıyoruz. Yani tahmin ediyoruz biz hani yüzde 50 biraz abartılı olur belki ama normal bütçenin yüzde 40’ı yüzde 30’u civarında daha ucuza alacağımız yani hammaddemizi daha ucuza getireceğimiz yöntemler üzerinde kafa yoruyoruz. Gerek Büyükşehir belediyemiz gerek diğer komşu belediyelerimizle de bu konuda bir dayanışma ilişkisi içerisindeyiz bir hazırlık yapıyoruz. Masraflarımızı genel giderlerimizi minimuma indirebileceğimiz bir yöntemle sorunları çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönem bu sorunların önemli bir kısmı çözülmüş olacak bu asfaltla yol meselesini kaldırım meselesi önemli bir kısmı çözülmüş olacak” diye konuştu.

“KAÇAK YAPILAŞMA SORUNUNU DA KÖKTEN ÇÖZECEİ”

Belediye çalışanlarına da teşekkür eden Başkan Yıldız, “Ben buradan bilgili bürokrat arkadaşlarıma da bir kez daha teşekkür ediyorum. Hakikaten diyelim ki akşam ben saat sekize kadar filan genelde belediyede oluyorum. Bazen daha geç vakte kadar. Işıklar yanıyor soruyorum diyorum ki ya ışıkları niye yakıp bırakıp gidiyorsunuz? Diyorlar ki biz ışıkları yakıp bırakıp gitmedik. Hala ruhsat personeli, mali işler personeli çalışıyor diyor hakikaten ben bir kez daha kendilerine özverilerinden dolayı buradan tüm Toros halkı nezdinde onların nezdinde ben bir kez daha onlara teşekkür ediyorum. Ellerinden geleni yapıyorlar. Ve aldığım rakamlara göre de artık başarılı olmaya bazı sorunlar çözülmeye başlandı. Artık bizde ruhsatlar falan beklemiyor. Dolayısıyla tahmin ediyorum belediyemizin, encümenimizin bu hassasiyeti meclis üyelerimizin bu hassasiyeti devam ettiği müddetçe biz çok uzun olmayan bir vadede Toroslar'da bu kaçak yapılaşma sorununu kökten çözeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA