Mut zeytini markalaşmalı!


Mut Zeytinin markalaşması için adımlar atılması gerektiğinin altını çizen DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Mut zeytini ve zeytinyağının hak ettiği yere gelmesi, çiftçinin hak ettiği gelire kavuşması için başta Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlıkları olmak üzere iktidar yetkililerinin dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 12:40

Necdet TAŞ

Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, “Mersin’in Mut ilçesindeki zeytin ve zeytinyağcılığı kapasitesine dikkat çekmek istiyorum. Bin 350 yaşındaki tescilli zeytin ağaçlarıyla tarih boyunca zeytinin, zeytinyağının yurdu olmuş bu ilçemiz, zeytin ağacı sayısıyla Türkiye'nin sayılı zeytin yetiştirme havzalarından biridir. Toros Dağları ve Göksu havzasının sahip olduğu özel ve emsalsiz mikroklimasıyla zeytin ağaçları yıl boyunca başta mantar olmak üzere hiçbir hastalığa maruz kalmadan, dolayısıyla da ilaç kullanılmadan yetiştirilmektedir. Mut zeytinyağımızın markalaşması konusunda Belediye Başkanı Murat Orhan’ın yoğun çabasıyla bu yıl ilki düzenlenen 1’inci Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali de Türkiye kamuoyunun dikkatini bu önemli ürüne çekmeyi hedeflemiştir. Mut zeytini ve zeytinyağının hak ettiği yere gelmesi, çiftçinin hak ettiği gelire kavuşması için başta Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlıkları olmak üzere iktidar yetkililerinin dikkatini çekmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA