Ekmen, “Usta öğreticiler mağdur edilmemeli”


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadın usta öğreticilerin tasarruf genelgesi nedeniyle yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Tasarruf genelgesi nedeniyle her yıl açılan kurslarının bu açılmamasından dolayı binlerce kadının mağdur olduğunu vurgulayan Ekmen, “Birçok kadınının istihdam edildiği ve yine, birçok kadının kendini geliştirdiği bu kurslar, tasarruf genelgeleriyle iptal edilemez. Buradan iktidar sıralarına sesleniyoruz: Her şeyden tasarruf edebilirsiniz ama eğitimden ve kadın eğitimcilerin olduğu yerden tasarruf etmemelisiniz” dedi.

 

Tarih : 11 Ekim 2024 Cuma 11:49

Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kadın Usta Öğreticilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadın usta öğreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen Ekmen, 100 bin kadrosuz usta öğreticiyi temsilen Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu yönetiminden bir grup kadın arkadaşların kendilerini ziyaret ettiğini ve Meclis’te seslerini duyurmaya çalıştığını söyledi.

 BİNLERCE KADIN TASARRUF GENELGESİNİN MAĞDURU

Binlerce kadının tasarruf tedbirleri kapsamında mağdur olduğunu vurgulayan Ekmen,” Yıllarca özlük hakları, emeklilik, maaşlarının yetersizliği ve kadrosuzluk gibi sebeplerle mücadele eden bu kadın eğitimcilerimiz, bu yıl ise tasarruf genelgesi nedeniyle her yıl açılan kurslarının açılmamasından muzdaripler” ifadelerini kullandı.

 EĞİTİMDEN TASARRUF YAPILMAZ!

 Ekmen, halk eğitim merkezlerinde, okullarda, diğer kurumlarda ve mahallelerde açılan kursların yaygın eğitimin en önemli parçası olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti; “Birçok kadınının istihdam edildiği ve yine, birçok kadının kendini geliştirdiği bu kurslar, tasarruf genelgeleriyle iptal edilemez. Buradan iktidar sıralarına sesleniyoruz: Her şeyden tasarruf edebilirsiniz ama eğitimden ve kadın eğitimcilerin olduğu yerden tasarruf etmemelisiniz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA