Vergiler haksız, yersiz ve usulsüzdür!


Vergi düzenlemeleriyle halkın artık nefes alamaz duruma geldiğini iddia eden CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “hiç kullanılmayan kredi kartının vergisini istiyorsunuz. Öbür taraftan, işçi, memur, aynı şekilde, ay sonunu getirmek için kredi kartı alıyor bankalardan, bunun vergisini istiyorsunuz. Çiftçi de kredi kartıyla dönüyor emin olun, esnaf da kredi kartıyla dönüyor; işçi, memur da kredi kartıyla dönüyor ama kredi kartlarına getirilen bu vergi haksızdır, yersizdir ve usulsüzdür” dedi. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise, “Bu Hükûmet döneminde toplumda vergide adalet ve hakkaniyet hissi zedelenmiştir, ülkemizde hiçbir vatandaşımız verginin gerektiği şekilde ve çarçur edilmeden harcandığına inanmamaktadır. Bu nedenle, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katkı için getirilmek istenen, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan her bir kredi kartı için 750 TL konusuna da şüpheyle bakmaktadır” dedi.

 

Tarih : 16 Ekim 2024 Çarşamba 12:52

Necdet TAŞ

Saadet Partisi’nin vergi düzenlemeleri sonucu dar gelirli kesimlerde ortaya çıkan huzursuzluk, şiddet ve suç eğiliminin artmasına olan etkilerinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği Meclis Araştırması Önergesi üzerine söz alan Mersin Milletvekilleri Talat Dinçer ve Burhanettin Kocamaz, vergilerin dar gelirli vatandaşlara nefes aldırmadığına dikkat çekti.

CHP’Lİ DİNÇER, “İNSANLARIN MİLLÎ DUYGULARIYLA OYNANIYOR”

CHP Grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Şimdi, bir vergi paketi geliyor, verginin altında insanlar iniminim inlerken ilave ek vergiler geliyor. Şimdi çiftçi çaresiz yarınını göremiyor, ürettiği ürünler para etmiyor, çaresizliği orada yaşıyor. Öbür tarafa bakıyorsunuz sabahın erken saatinden gecenin geç vaktine kadar iş yerini açmış, siftah yapmadan dükkân kapatan iş yerleri çaresiz. Öbür tarafa bakıyorsunuz çarşıya pazara çıkamayan, bir alışveriş yapamayan emekli çaresiz. İşçi, memur aldığı maaşla ay sonunu getiremiyor, yarınını göremiyor; işçi, memur çaresiz. Gençlik çaresiz, yarından umudunu kesmiş ve işsiz çaresiz, “Kapı kapı dolaşıp bir iş bulurum, evimi geçindiririm.” diyen maalesef işsizlerimiz çaresiz. Durum böyleyken Hükümet ne yapıyor? Hükûmet sürekli vergi üstüne vergi, vergi üstüne vergi getireceğim diye bir uğraş içerisinde. Hem de alicengiz oyunu yaparak adını değiştiriyor, vergi değil, katkı payı. Neyin katkı payı veya neyin hizmet bedeli? Verilmeyen hizmetin bedeli olur mu? Verilmeyen hizmetin bedeli olmaz. Şimdi çıkıyorlar, işte “Savunma Sanayii Destekleme Fonu” diye, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’yla ilgili bu halk üstüne düşen her şeyi yapar. Öyle bir durumda emin olun, bir lokma ekmeği bile olsa onu çıkarır devletine verir ve arkasında da durur, vatanı milletini savunur ama öyle bir hâle geldik ki sanki olay çok farklı bir mecralara çekiliyor, insanların millî duygularıyla oynanır bir vaziyete geldi. Şimdi yapmayın etmeyin, bu insanlar vergi altında inim inim inliyor. Emin olun 200’ün üzerinde vergi çeşidi var. Ben okumaktan yoruldum. Bakın, bu kadar vergi var dolaylı, dolaysız ve üzerine ha bire vergi yükleyeceğiz diye uğraşıyoruz. Şimdi, esnaf kredi kartıyla dönüyor; dükkânına aldığı 3 tane malı, 5 tane malı kredi kartıyla tamamlıyor. Ama öyle bir şeye geliyor ki hiç kullanılmayan kredi kartının vergisini istiyorsunuz. Öbür taraftan, işçi, memur, aynı şekilde, ay sonunu getirmek için kredi kartı alıyor bankalardan, bunun vergisini istiyorsunuz. Çiftçi de kredi kartıyla dönüyor emin olun, esnaf da kredi kartıyla dönüyor; işçi, memur da kredi kartıyla dönüyor ama kredi kartlarına getirilen bu vergi haksızdır, yersizdir ve usulsüzdür” dedi.

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ; “7 AY İÇİNDE BİN 554 ŞİRKET KONKORDATO İLAN ETTİ”

Konuyla ilgili İYİ Parti Grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da, “Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığı milletimizi canından bezdirmiştir. AKP'nin her konuda izlemiş olduğu politikalar, insanları mağdur etmiş, Hükûmet bu mağduriyeti ortadan kaldırmak ve önlemek için yalnızca sosyal yardımlara başvurmakla yetinmiş, böylece insanlarımız sosyal yardımlara mahkûm hâle getirilmiştir. Milletimiz “Ha bugün, ha yarın düzelecek.” diyerek 22 yıl beklemiş, Hükûmete sabır göstermiştir fakat aradan geçen onca zamana rağmen hiçbir düzelme olmadığı gibi tam tersine ülkede ekonomik şartlar ve insanlarımızın durumu daha da kötüye gitmiş ve bozulmuştur. Asgari ücretin 17 bin 2, emekli maaşlarının 12 bin 500 TL olduğu, açlık sınırının 19 bin 234 TL, yoksulluk sınırının da 62 bin 652 TL'ye yükseldiği bir ülkede yaşıyoruz. Yaşanan hayat pahalılığı karşısında her şeyden önce cepten çıkan paranın satın alma gücü ortadan kalkmıştır. Vatandaşlar kredi ve kredi kartları borçlarını ödeyemez, çiftçiler tarlasını ekemez hâle gelmiş, Türkiye’nin göz bebeği durumundaki köklü şirketler konkordato ilan etmeye, esnaflarımız kepenk kapatmaya başlamıştır. Sadece 7 ay içinde bin 554 şirket konkordato ilan etmiştir. 2023 yılının Ocak ayında bireysel kredi kartlarında takipteki alacak tutarı 7 milyar 423 milyon TL iken, Ekim 2024’te bu rakam yüzde 432,50’lik artışla 39 milyar 528 milyon TL'ye ulaşmıştır. Buna rağmen hiçbir sorumluluk ve hata kabul etmeyen Hükûmet makam saltanatından vazgeçmek, harcamalarından tasarruf yapmak yerine, yaptıkları her yanlışın faturasını yine vatandaşlara yüklemiştir. Zaten karnını zor doyuran ve geçinmekte zorlanan vatandaşlara yeni yeni vergiler getirilmiş, mevcut vergilerin de oranları artırılmıştır. Milletin vergiden anası ağlamış, büyük şirketler için Hükûmet tarafından getirilen vergi muafiyetleri vatandaşlar için akla bile gelmemiştir. Bu Hükûmet döneminde toplumda vergide adalet ve hakkaniyet hissi zedelenmiştir, ülkemizde hiçbir vatandaşımız verginin gerektiği şekilde ve çarçur edilmeden harcandığına inanmamaktadır. Bu nedenle, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katkı için getirilmek istenen, limiti 100 bin TL ve üzerinde olan her bir kredi kartı için 750 TL konusuna da şüpheyle bakmaktadır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA