Komisyon süreci niçin işletilmedi?


Sayıştay’ın 2023 denetim raporuna takılan Mersin Üniversitesi’ndeki Bilimsel Araştırma Projeleri usulsüzlüğünü Milli Eğitim Bakanı’na soran DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, “Bilimsel Araştırma Projelerinde komisyon süreci niçin işletilmedi? Söz konusu projelerin yönetmeliğe aykırı bir şekilde komisyon onayı olmaksızın yürütülmesi ile ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır? Söz konusu 46 proje kimler tarafından yürütülmektedir? Söz konusu 46 projenin toplam bütçesi ne kadardır? Bu projelerin bütçeleri bakanlığınız tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulmuş mudur?” diye sordu.

 

Tarih : 18 Ekim 2024 Cuma 13:11

46 PROJEDE YÖNETMELİK ÇİĞNENDİ

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Sayıştay’ın 2023 denetim raporuna takılan Mersin Üniversitesi’ndeki Bilimsel Araştırma Projeleri usulsüzlüğünü Milli Eğitim Bakanı’na sordu. Yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulama olan ve kısa adı BAP olan Bilimsel Araştırma Projeleri uygulaması YÖK'ün 01.01.2002 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe aldığı Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştiriliyor. Üniversitelerde kurulan komisyonların onayladığı projeler mali olarak destekleniyor. DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca tarafından verilen soru önergesinde Mersin Üniversitesi’nde 2019-2023 yılları arasında 46 adet projede yönetmeliğin çiğnenerek komisyon değerlendirmesi olmaksızın geçirildiği ifade edildi.

“BAKANLIĞINIZIN BİLGİSİ VAR MIDIR?”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle verilen soru önergesinde normal koşullarda Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yer alan altyapı projelerinin, Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu’nun değerlendirme ve kabul süreci olmaksızın yürütülmesinin mümkün olmadığı ifade edildi. Bakan Tekin’in yanıtlaması istemiyle bakanlığa şu sorular soruldu: “Mersin Üniversitesi yönetiminin Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik’e aykırı olarak komisyon onayı olmadan yürüttüğü 46 proje ile ilgili bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Söz konusu projelerin yönetmeliğe aykırı bir şekilde komisyon onayı olmaksızın yürütülmesi ile ilgili bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır? Söz konusu 46 proje kimler tarafından yürütülmektedir? Söz konusu 46 projenin toplam bütçesi ne kadardır? Bu projelerin bütçeleri bakanlığınız tarafından detaylı bir incelemeye tabi tutulmuş mudur?” (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA