Mersin’den beklediğimiz sonucu alamadık!


Mersin’de seçimlerde bekledikleri sonucu alamadıklarını hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “Güzel Mersin’imizde biz Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte yerel seçimlere girdik. Beklediğimiz sonuçları alamadığımız bir seçimle karşı karşıya kaldık ama bunu telafi edecek adımları önümüzdeki süreç içerisinde atacağız. Hakikaten çok daha hızla sonuca giden, siyasetimizi 31 Mart seçimlerinden de ders almış ve o eksikliklerin tümünü gideren bir misyonun aksiyonunu ortaya koyacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.

 

Tarih : 19 Ekim 2024 Cumartesi 20:32

Necdet TAŞ

Mersin’deki ilçe kongrelerine katılmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, partisinin il başkanlığında basın toplantısı gerçekleştirdi. İlk olarak 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren, “31 Mart seçimlerinden sonra değerli kardeşlerim bütün illerimizi ziyaret ediyorum. O illerimizde işte Mersin gibi Cumhur İttifakı dolayısıyla Cumhur İttifakı bileşeni Milliyetçi Hareket Partisi'ne bırakmış olalım. İster olmayalım. Bu illerimizde 31 Mart seçimleriyle ilgili değerlendirmeler yapıp 31 Mart seçimlerinin geride kaldığını, önümüze bakmamız gerektiğini, önümüze dönük olan sürecin ise bugünden itibaren geçmişten Aldığımız dersleri, varsa bir takım eksikliklerimizi, 31 Mart seçimlerinde milletimizin sandık yoluyla bize ifade etmek istediği şeyi en iyi şekilde okuyup, onu bir tembih, onu bir yol haritası. Onu bir gelecek stratejisi için aydınlatıcı Bir ışık gibi gören bir bakış açısıyla bu işe bakmamız gerektiğini illerimizde hep anlatıyorum. Bugün de değerli siz değerli heyetinize 31 Mart seçimlerinin geride kaldığını, önümüze bakmamız gerektiğini hatta içinde bulunduğumuz bu kongre sürecinin ortaya koyduğu yenilenmeyle önümüzdeki süreçte artan oranda geçmiş muhasebesinin üzerine yeni bir hız, yeni bir bakış açısı, yeni bir gayretin teşkilatlarımızla doludizgin geleceğe doğru koşmak üzere bunların bir vesile olduğunu teşkilat kongrelerinin de bu vesilenin bir basamağı olduğunu belirtmek için geldi. Kongrelerimiz de bitecek zaten çok kısa bir süre içinde ilçe kongrelerimiz pazar günü bitiyor inşallah. Ve biz yenilenmiş bir şekilde 31 Mart seçimlerinin değerlendirmesinde en iyi yapmış ve geleceğe koşar adım yeni bir sayfa açıp bu koşar adım milletimize hizmet yarışında yürümemiz gerektiğini vurgulayan çalışma bu. Bu vesileyle aşağı yukarı 60 yakın ilimizi ziyaret ettim şu ana kadar” ifadelerini kullandı.

“SANDIK SONUÇLARINI İYİ OKUYACAĞIZ”

AK Parti’nin sandık sonuçlarını net bir bakış açısıyla hiçbir şekilde kendine göre bir yorum katmaksızın milletin ne dediğini sandıktaki oy sonuçları itibariyle okumayı kendine ilke edinen bir siyasi hareket olduğunun altını çizen Yılmaz, “Sandık ne dedi? Sandık dedi ki daha fazla çalışmanız lazım. Bazı il ve ilçelerde belediyelerde daha fazla başarılı olmanız gerekiyordu. Belki adayınız hatalıydı, belki siyaset seçim önü yapılan hazırlıklarınızda eksiklikler vardı. Türkiye'nin genel konjonktürel itibariyle ekonomiyle ilgili sorunları vardı. Şu vardı vardı. Bütün bunları değerli arkadaşlarım en iyi şekilde okuyan ve milletimizin dediğini sonuçta uyarısını öpüp başımızın üstüne koyan ve bu özveriyle birlikte ve bu hoşgörüyle birlikte geleceğe doğru o bir kadro olarak geleceğe doğru koşacağız, koşuyoruz. Değerli arkadaşlarım, tabii ki teşkilat mensuplarımız, milletvekillerimiz hepsi aynı bu bakış açısıyla bu motivasyona sahipler, bu duygu ve düşüncelere sahipler. Biz burada bu süreçte bundan sonraki süreçte daha da altını kalın çizgilerle çizerek eee bir hizmet hareketi olduğumuzu, AK Parti'nin ideolojik söylemlerden ziyade milletimize kazandırdığı, milletimizin hayatına kattığı Konfor ve hizmetlerle konuşan bir siyasi hareket olduğumuz için bu konfor ve hizmetleri hiç duraklamaksızın hatta bunları giderek artan oranda bir tempoda daha da kısa bir zaman dilimi içerisinde insanımızın hayatına insanımızın hayatına sunan bir önümüz süreç işleteceğiz” şeklinde konuştu.

 

“İÇERDE DAHA FAZLA KENETLENMELİYİZ”

Ortadoğu’daki İsrail saldırılarına da değinen Yılmaz, “Her gün biraz daha farkındaysanız Orta Doğu'da inanılmaz bir şekilde taşlar yerinden oynuyor İsrail bir terör devleti olarak masum çocukları iç savaşla alakası olmayan günahsız insanları okulları, hastaneleri ve eee savaş dışında bırakılması gereken birçok noktayı da vurarak günahsız insanların da hayatına mal olan bir saldırı içinde. Bu bir savaş değil. Buna kirli savaş demek lazım. Bu savaş değil. Buna bir terör eylemi demek lazım. Ve işin garibi ve üzülerek ifade edeyim ki İsrail'in arkasında demokrasi havariliği yapan gerek okyanus gerekse eee Avrupa Birliği ülkeleri koca koca demokrasi havariliğiyle kendilerinin farklı olduğunu iddia eden bu ülkelerde İsrail'in bu saldırgan tutumunu açık açık destekliyorlar. Açık açık her türlü lojistiklerini de yerine getirip karşılıyorlar Neden bunu yapıyorlar? Çünkü İsrail Siyonizmi onların derin devletleri içerisine girdi. Onların devlet yapıları içerisinde farkında olmadıkları bir şekilde İsrail onların derin devleti haline geldi ve o devletleri yönetir hale geldi. O devletlerin Karar mercileri İsrail'in kendi oldu. Yani koca emperyal efendim okyanus ötesi devlet ve Avrupa'nın dünyanın kişi başına düşen 100 bin dolarlar seviyesinde geliri olan zengin Avrupa ülkelerinin devlet yönetimleri dahil İsrail derin devleti haline geldi. İsrail'in hoşuna gitmeyecek bir kararı veremeyecek. İsrail'in istediklerini anında yerine getirmeye kendini mecbur hisseden devletler haline geldiler. Kısacası amacım size Orta Doğu Savaşı'nın bu çirkin ve bu kirli savaşın ayrıntılarını değil. Bunu zaten siz değerli basın mensup mensupları da benim parti teşkilatlarımda çok iyi biliyor ama biz tabii ister istemez içinde bulunduğumuz süreçte siyaset yapma biçimimizin birlik beraberliğimizin, dayanışmamızın gücünü bu sürecin etkisiyle daha da kuvvetli bir şekilde kenetlenerek ‘Ben’ kelimesini ortadan kaldırarak artık kesinlikle her hadiseyi biz çoğuluyla birlikte değerlendiren bir bakış açısı içerisinde sadece AK Parti siyasetinin neferleri Olarak değil, ülkemizin geleceği, coğrafyamızın geleceğinden sorumluluk duyan her siyasi hareketin de bu biz kavramının altında toplanması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“BU COĞRAFYADA GÜÇLÜ OLMAMIZ LAZIM”

“Birlik gücümüzü arttıralım demekle de kalmıyoruz. Ayrıca da mecburiyetlerimiz var. Bu coğrafyada güçlü olmamız gerekiyor. İyi ki AK Parti iktidarı son on beş yirmi yıl içerisinde gerek savunma sanayinde gerek enerjide gerek diğer altyapı hizmetlerinde Başkasına muhtaç olmaktan her gün çıkan yüzde doksanlar seviyesinde her konuda kendine yeten enerjide, sağlıkta, efendim savunmada kendine yeten bir ülke haline geldi. Eğer böyle olmasaydık bu coğrafyada sözü dinlenen bir dakika böyle değil Böyle olmaz bu işler. Sizin dediğiniz gibi değil” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Bu coğrafyada biz de varız ve bizim kararımız önemlidir. Biz ne dediysek o olur bu coğrafyada diyen Cumhurbaşkanımız bunu kolay kolay söyleyemez. Bugün bunu söylüyorsak sahip olduğumuz bu ülke insanına son on sene on beş sene AK Parti siyasetinin kazanımları sayesinde olmuştur. Arkadaşlar, son olarak şunu söyleyeceğim. Güzel Mersin'imizde bir Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi'yle birlikte siyasetin daha doğrusu yerel seçimlere girdik. Onun beklediğimiz sonuçları Bir sonuç bizi sonuçla karşı karşıya kaldık. Demin söylemiştim. Ama bunu telafi edecek adımları önümüzdeki süreç içerisinde atacağız. Ve hakikaten çok daha hızla sonuca giden siyasetimizi 31 Mart seçimlerinden de ders alan almış ve o eksikliklerin tümünü gideren bir misyonun aksiyonunu ortaya önümüzdeki günlerde koyacağımızı siz değerli basın mensuplarının bilmesini istiyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA