Tarım çalıştayı başlıyor, şimdi söz çiftçinin!


Mersin’in merkez Toroslar Belediyesi ilçenin tarihinde bir ilki gerçekleştirecek ve çiftçileri 4-5 Şubat günlerinde Tarım Çalıştayında buluşturacak. Çalıştayda söz hakkı çiftçilerde olacak. Çiftçiler sorunlarını, taleplerini anlatacak, tarım uzmanları görüşlerini ve çözüm önerilerini sunacak. Çalıştaydan çıkacak kararlar, Toroslar Belediyesinin tarım alanındaki çalışmalarını belirleyecek.

 

Tarih : 1 Şubat 2025 Cumartesi 14:26

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesinin, 4-5 Şubat tarihleri arasında “Toroslar’da Akılcı Tarım için Hep Birlikte” şiarıyla düzenleyeceği Tarım Çalıştayı için hazırlıklar sürüyor. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Aralık ve Ocak aylarında ilçe genelinde bulunan 34 kırsal mahalleyi gezdi, köylülerin talep ve şikâyetlerini dinledi ve çiftçileri Tarım Çalıştayına davet etti. Toroslar’da tarımın ve üreticinin desteklenmesine önem verdiğini belirten Yıldız, köylerde 12 ay yaşayan, ısrarla çiftçilik yapmaya devam eden insanların hayatını kolaylaştıracak, çiftçiliği sürdürmelerine destek olacak çalışmalar yapmak istediklerini kaydetti.

MUHTARLAR VE ÇİFTÇİLER ÇALIŞTAYA KATILACAK

Tarım Çalıştayı öncesinde tüm köyleri gezen Toroslar Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinan Taylan Berk “Biz tarımsal hizmetlerle ilgili projeleri masa başında oturup belirlemek istemiyoruz. Biz istiyoruz ki tarımın sorunlarını, talepleri, çözüm önerilerini çiftçilerimizle oturup belirleyelim. Görüşlerinizi, taleplerinizi orada dile getirin” ifadelerini kullandı. Sadiye Mahalle Muhtarı Mutlu Özdemir, “Daha önce Toroslar Belediye Başkanımız Abdurrahman Yıldız, buraya geldi ve görüş alışverişinde bulunmuştuk. Ardından Tarımsal Hizmetler Müdürü geldi. Tarım çalıştayı yapılacak. Tarımdaki sorunlar görüşülecek. Bu çalıştaya bütün çiftçileri, köylülerimizi davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. Değnek Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın daha önce mahalleye geldiğini hatırlatarak, “Tarımsal konularda ve diğer konularda da eksikliklerimizi dile getirdik. Şimdi de tarım müdürümüz geldi, görüşlerimizi aldı” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN YILDIZ: “ÇİFTÇİLERİMİZİ ÇALIŞTAYA BEKLİYORUZ”

Tırtar Mahallesi sakinlerinden İsrafil Yeter, hayvancılık ve bahçe işleriyle uğraştığını belirterek, “Bahçe işlerinde su sorunumuz var.  Beyaz sinek ile mücadele ediyoruz. Onda bir sorunumuz var. Hayvancılıkta yem bitkisi ekiyorum, su olmadığı için bir verimsizlik yaşıyoruz. Başkanımız ve tarım müdürümüz geldi. Tarım Çalıştayı varmış. Oraya da katılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Tırtar Mahallesi sakinlerinden Ercüment Şahin ise hayvancılıkla uğraştığını, yol ve su sorunu yaşadıklarını belirterek, “4-5 Şubat’taki çalıştaya katılacağız” diye konuştu. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Son 2 aydır Toroslar’daki bütün köylerimizi tek tek dolaştık ve oradaki çiftçilerimizin belediyemizden beklentileri üzerine uzun uzun sohbet ettik. Bu sohbetlerden çıkardığımız sonuçları Tarım Çalıştayında yeniden masaya yatıracağız. Toroslar’ın bütün köylülerini bu çalıştaya devam ediyorum. 2 gün boyunca tarımın sorunlarını, çalıştayımızda birincil konuşmacıları çiftçilerimiz yaparak tartışacağız. Tarımsal üretim ve hayvansal üretim yapan tüm çiftçilerimizin dinleyici ve konuşmacı olarak kendilerini ifade etmek üzere çalıştayımızda yer almalarını bekliyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA