Haber Merkezi
Atanamayan öğretmenler, atama sürecinin hızlandırılması ve haklarının teslim edilmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelerek, öğretmenlerin eylemlerine destek verdi. Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya ise atanamayan öğretmenlerin sesine Mersin’den destek verirken; son haftalarda Mersin’deki liselerde gerçekleştirilen ve sosyal medyaya yansıyan öğrenci eylemlerine de dikkat çekti.
“ÖĞRETMENLERE, ÖĞRENCİLERİ SAHİP ÇIKTI”
Memleket Partisi Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, Muharrem İnce’nin Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamaya dikkat çekerek; “Sayın Genel Başkanımız çok doğru bir noktaya değindi. Bugün, ülkenin evlatlarına hakları olan iki şey verilmiyor. Birincisi çocuklarımız iyi beslenmiyor. Sebebi tarım politikalarının iflas etmesi. İkinci ise çocuklarımızın iyi eğitim alamaması. Bunun sebebinden ziyade bugün sonuçlarını görüyoruz. Geçtiğimiz hafta, proje okullarındaki 20 bin civarı öğretmenin kadro dışı bırakılması üzerine çocuklarımız bulundukları okullarda ayağa kalktı. Mersin’de Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi’nden, İçel Anadolu Lisesi’nden, Eyüp Aygar Fen Lisesi’nden, Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi’nden ve daha birçok okulumuzdan öğrencilerin gösteri eylemlerine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sahip çıkamadığı öğretmenlere, öğrencileri sahip çıktı. Öğrenciler, hayatlarının en önemli sınavına sayılı günler kala öğretmenlerinin kadro dışı bırakılmasına ses yükseltti. Öğrencilerin okullarda tepki gösterilerinde bulunması bir sonuçtu, onları bu noktaya alınan karar getirdi” diye konuştu.
“ADALET BU MU, KALKINMA NEREDE?”
Başkan Çetinkaya, okullarda öğrencilerin protesto gösterilerinin yanı sıra atanmayı bekleyen öğretmenlerin ise Milli Eğitim Bakanlığı önünde hak arayışına geçtiklerini sözlerine ekleyerek; “Neresinden bakarsanız bakın, ortadaki tablo bize Türkiye’de eğitim sisteminin can çekiştiğini gösteriyor. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi; ‘Eğer bir ülkede öğretmenler, ücretli öğretmenler, sözleşmeli öğretmenler ve atanamayan öğretmenler diye öğretmenler dörde ayrılmışsa, o ülkenin geleceğinden söz edemezsiniz’” ifadelerine yer verdi. Atama kontenjanlarına da değinen Başkan Çetinkaya, “Bugün 500 bine yakın öğretmen atanmayı beklerken, 100 bine yakın öğretmen açığı görülüyor okullarımızda. Peki hangi branşa ne kadar kontenjan ayrılıyor? Biyolojiye 27, fiziğe 61, matematiğe 117, edebiyata 29. Ama bitmedi; din kültürü ve ahlak bilgisine ayrılan kontenjan 1802. Adalet bu mu, kalkınma nerede?” dedi. Başkan Çetinkaya, eğitim fakülteleriyle okuyan 719 bin öğrenciyle birlikte gelecek senelerde eğitim sistemini çok daha ciddi sıkıntıların beklediğini sözlerine ekleyerek, “Eğitim sistemi bugün can çekişiyor, umarım yarın üzerine toprak atmak zorunda kalmayız” ifadelerine yer verdi.