Yeşilboğaz: “Engele takılan her hak, ihlal edilmiştir”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı yazılı mesajında, herkesin ortak hedefinin engelsiz bir dünya inşa etmek olması gerektiğini vurgulayarak, “Engele takılan her hak ihlal edilmiştir” dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2019 Salı 13:41

Haber Merkezi

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “İnsan hakları engelli bireyler için de var, ancak ülkemizde engelli vatandaşlarımızın hakları, yaşamlarının her alanında ihlal edilmekte, yaşam mücadeleleri zorlaştırılmaktadır. Türkiye’de cezaevlerindeki koşullar engelliler için uygun değil. Engelli bireylerin istihdamı için yasalarda yer alan kota uygulaması, iş yaşamında dikkate alınmamaktadır. 21.yüzyılda, sırf engelli olduğu için okula gidemeyen çocuklarımız var. Engelli bireyler, plansız şehirleşmenin kurbanları olmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın, engelsiz bir yaşam sürdürebilmeleri için onların eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, iş hayatında, sokakta, sporda, sanatta, sağlıkta, siyasette, kısacası sosyal hayatın her alanında var olma mücadelelerine destek olmak, onların hak ve özgürlüklerini korumak, tüm imkânlardan eşit bir şekilde yararlanmalarını sağlamak,  kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin olduğu kadar, her bireyin de görevidir. İnsan hakları dokunulamaz, ertelenemez. Adaletli, hoşgörülü ve barışçıl bir yaşam, engelsiz bir dünyada mümkündür. Bu da, sosyal devlet ve hukuk devleti ilkesini benimseyen yönetim şekli ile mümkündür” ifadesini kullandı.

“ENGELLİ BİREYLER HAKLARINI BİLMELİ”

Engelli vatandaşların en büyük sorununun, kendi yasal haklarını bilmemeleri olduğuna değinen Yeşilboğaz, “Engelli vatandaşlarımızın kendi yasal haklarını bilmiyor olması, onların yaşamını daha da zorlaştırmaktadır. Kamu kurumu ve kuruluşları ile ilgili sivil toplum örgütleri, engelli vatandaşlarımızın hakları konusunda bilinçlenmeleri için ortak projelerde buluşmalıdır. Engellilerin yasal hakları topluma benimsetilmeli, toplum olarak haklarına saygı gösterilmelidir. Bunun için de okullarda öğrencilere, engelli hukuku dersleri verilmeli, bilinçlenme küçük yaşta sağlanmalıdır. Engele takılan her hak, ihlal edilmiş demektir.  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü, engelli haklarına saygı anlayışının daha da gelişip güçlendiği, hiçbir insanın, insan haklarından mahrum kalmadığı bir dünya dünyada kutlamayı temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA