Başkan Yılmaz, esnafın taleplerini dinledi


Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ilçe esnafını ziyaret ederek, taleplerini dinledi. Yılmaz, “Esnafımızın daha çok güçlenmesi, üretmesi ve ekonomiye katkı vermesi için biz de imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2019 Perşembe 13:50

Haber Merkezi

Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz, Çavuşlu Mahallesinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret ederek, sorun, şikayet ve taleplerini dinledi. Başkan Yılmaz, ziyareti sırasında esnafa hayırlı işler ve bol kazançlar temennisinde bulunurken, ilçe esnafı ise Başkan Yılmaz’a bu ziyaretinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Yılmaz, her kesimin olduğu gibi esnafın da görüş ve önerilerine her zaman açık olduklarını belirterek, ekonominin bel kemiği olan esnafın her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Ortak akıl olgusunun önemine vurgu yapan Yılmaz, “Esnafımız kalkınırsa tüm şehir kalkınır ve bunun bereketini hep birlikte yaşarız. Biz de esnafımızın imkanlarımız dahilindeki tüm talep ve önerilerini değerlendirip yanlarında olacağız ve gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Bu konuda projeler üretiyor, Mersin Ticaret ve Sanayi Odamız ve kentimizin dinamikleriyle işbirliği içerisinde çalışmaya önem veriyoruz. Biz esnafımızın işini kolaylaştırmak için varız” diye konuştu.

“KADINLARIN İZİ VE ETKİSİ HAYATIN TÜM ALANINDA GÖRÜLSÜN İSTİYORUZ”

Öte yandan Toroslar Belediye Başkanı Yılmaz, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Yılmaz, mesajında, Dünya Kadın Hakları Gününün; kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konuda bir farkındalık oluşturulması ve çözümler bulunması yolunda önemli bir gün olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Çağdaş, demokratik ve ileri bir toplum olabilmenin yolu kadınların güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmaları ile sağlanır. Biz de ilçemizde kadın erkek eşitliğinin sağlanması ve kadınların istihdam edilmesine yönelik projeler üreterek kadının izi ve etkisinin hayatın tüm alanında görülmesini istiyoruz. Bu kapsamda, geçtiğimiz aylarda Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan eşitlik şartını imzaladık” ifadelerini kullandı.

“KADIN, GELECEK NESİLLERİN GÜVENCESİDİR”

Kadın hakları, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: “Kadın cinayetlerinin giderek artış göstermesinin sebeplerine baktığımızda sosyolojik faktörlerin baş gösterdiğini görüyoruz. Kadının toplumsal yaşamda eşit haklara sahip olması ve kadın cinayetlerine dur demek adına ilçemizde çalışmalar yapıyoruz. İş atölyeleri kurmak, kurumsal eşitlik birimi oluşturmak, toplumsal cinsiyet eşitliği üzerinde eğitimler vermek gibi projelerimiz var. Çalışmalar kapsamında Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizi daha da aktif hale getirdik. Bu projeleri yaparken ihtiyaca uygun olması ve sürdürülebilir olmalarına dikkat ediyoruz. O yüzden ince eleyip sık dokuyacağız.”

“KADINLARIN SOSYOEKONOMİK HAYATTA YER ALMALARINI ÖNEMSİYORUZ”

Kadın istihdamının, bir ülkenin gelişmişlik düzeyinde yadsınamaz bir öneme sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde kadınların çalışma hayatına girmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik birçok çalışma yapılmaktadır. Biz de bu konuda kolları sıvadık. Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezimizde bölge kadınlarına hem ek gelir sağlayacakları hem de hoşça vakit geçirecekleri bir imkan sunuyoruz. Bunun yanı sıra 200 kadının istihdam edileceği yeni bir proje hazırlandık. Toroslarımızda yaşayan her insanımızı önemsiyoruz. Özellikle de dezavantajlı grupların istihdama kazandırılmasını çok değerli buluyoruz. Temel hedefimiz, kadınların çalışma yaşamına katılmaları, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmeleri ve istihdamlarına yönelik engellerin ortadan kaldırılmasıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA