Büyükşehir’den hasta ve yakınlarına yeni yıl kutlaması


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl heyecanını kentin farklı noktalarına taşıdı. Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’nde, hasta ve hasta yakınları için yeni yıl kutlama programı düzenlendi. Canlı müzik eşliğinde eğlence ve ikramlarla keyifli bir kutlama gerçekleşirken, 1 Ocak doğumlu hastaların da doğum günleri kutlandı.

 

Tarih : 1 Ocak 2020 Çarşamba 13:59

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2020’ye girerken kentin her noktasında festival havası yarattı. Meydanlarda gerçekleşen coşkulu kutlamaların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ndeki hastalar ve yakınları için yeni yıl kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

 

YENİ YILI COŞKUYLA KARŞILADILAR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Sanatçılarının seslendirdiği “Bahçe Duvarından Aştım”, “Değme Felek”, “Eski Libas Gibi” ve “Zahidem” gibi halk türküleriyle kimi zaman geçmişi yâd eden hastalar ve hasta yakınları, kimi zaman da keyifli ezgiler eşliğinde oynayarak yeni yılı karşıladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan süslemelerle yeni yıl coşkusuna kapıdan girer girmez ortak olan hastalara çeşitli ikramlar yapıldı. Ayrıca, Türkiye’de 1 Ocak doğumluların yaygın olması da dikkate alınarak, nüfus cüzdanında doğum tarihi 1 Ocak olan hastalar için de pasta kesildi. Yeni yıl coşkusu kesilen pastayla taçlanırken, birçok hasta da yeni bir yaş almanın heyecanını duydu.

 

KUTLAMA HASTALARI VE YAKINLARINI MUTLU ETTİ

 

Hastalardan Elif Korin’in kızı Pelin Altın, düzenlenen kutlamanın önemli olduğuna ve başta annesi olmak üzere birçok hastayı sevindirdiğine değinerek, “Başkanımız’a böyle etkinlikler düzenlendiğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Annem evde babamla birlikte kalıyor. Babamın gözü görmüyor. İkisi beraber kalıyor. Biz sonradan burayı duyduk. En azından onun için bir meşgale oluyor. Çok güzel etkinlikleri var. Sağ olsun hocalarımız ilgileniyor. Annem çok değişik şeyler yapmıştı, beklemediğimiz şeyler çıkarttı burada” diye konuştu. Alzheimer ve Demans Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi’ne yaklaşık bir yıldır giden Yasemen Umu ise türküler ve çeşitli ikramlar eşliğinde mutlu bir gün geçirdiklerini vurgulayarak, “Memnun olduk geldiklerine. Türküler var, eğlenceler var, oyunlar var, memnun oluyoruz. Türküleri severim, arkadaşlar da güzel söylüyor. Çok çok teşekkür ediyoruz Başkanımız’a. Yeni yıl ülkemize sağlık getirsin, insanlık getirsin, iyi geçirelim yılımızı” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA