İMARA AÇTIRMAYACAĞIM!


Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı eski Mezitli mahallesinde geçtiğimiz günlerde, bir gecede bin 511 çam ağacının kesildiği orman arazisinde, kesilen ağaçların arasına dikilmiş limon fidanları ortaya çıkmıştı. Beraberinde meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte ağaç katliamın yapıldığı yerde bir kez daha incelemelerde bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ağaç katliamı sadece limon bahçesi yapmak için yapılmış değil, ilerisi düşünülerek yapılmış bir katliam. Bu katliamı yapanlar Mezitli Devlet Hastanesi’nin nerede yapılacağını çok iyi bilen insanlar. Bizim dönemimizde burayı imara açtırmayacağız. Hiç kimse bunun hayalini kurmasın. Hevesleri kursaklarında kalacak. Elimden geldiğince buraları imara açtırmayacağım” dedi.

 

Tarih : 14 Ocak 2020 Salı 14:06

Necdet TAŞ

 

Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı eski Mezitli mahallesinde geçtiğimiz günlerde, bir gecede bin 511 çam ağacının kesildiği orman arazisinde, kesilen ağaçların arasına dikilmiş limon fidanları ortaya çıkmıştı. Beraberinde meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte ağaç katliamın yapıldığı yerde bir kez daha incelemelerde bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yetkililere seslenerek, cezaların daha da caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

“BUNA DUR DEMEK GEREKİR”              

Konuyla ilgili konuşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Eğer buna biraz daha duyarsız kalırsak bunlar daha da azıtıp daha çok ağaç katliamı yapacak. Bu katliamlar Türkiye’nin her yerinde oluyor. Eğer sessiz kalsaydık emin olun tüm ormanı kesip ya limon ağaçları dikeceklerdi ya da burayı betonlaştıracaklardı. Sel olayları, küresel ısınma gibi doğal afetler hep doğaya sahip çıkamamamızdan kaynaklanıyor. Yazık günahtır. Bunun önüne mutlaka geçmemiz lazım. Hiç kimse orman ve hazine arazisi üzerinden varlık sahibi olmamalı. Böyle kötü örneklere fırsat vermemek gerekir. Bunu yapanların yanına kar kalırsa o zaman diğer vatandaşlar da orman kesip arazi sahibi olmaya kalkar. Bu bakımdan orman ve hazine arazilerinin işgal edilmesine göz yummamalıyız. Buna dur demek gerekir. Bugün yine aldığımız habere göre yine ilçe sınırlarımız içerisinde Doğulu Mahallemizde hem de yüzlerce dönüm alana bahçe yapılmış ve duyduğumuza göre oraya Orman Bölge Müdürlüğü müdahalede bulunmuş. Evet müdahale edilmesi gerekir. Bunlar piknik alanı olsun. Eğer göz yumulursa ya da ufak tefek cezalar verilerek bu sorun çözülemez” dedi.

“CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL”

 Cezaların caydırıcı olmadığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bu cezalarla bunu önüne geçemeyiz. 2017 yılında 50 dönüm orman kesildiğin de bir kadın sanık olarak çıktı mahkemenin karşısına. Bir kadın bir gecede birkaç saat içerisinde 50 dönümlük ağacı kesebilir mi? Bu mümkün değil. Bunu kabul etmek de mümkün değil. Son olayda da sarhoş olduğunu söylüyor sanık. Bir sarhoş bir gecede bu kadar ağacı katledebilir mi? Bu işin arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkarılması lazım. Bu ağaç katliamları bir kadının ya da bir sarhoşun tek başına yapabileceği bir şey değil. Bunlar organize işler. Bu da bizim feryadımızla ortaya çıkmaz. Vatandaşlar hesap sormalı. Orman katledilirken yetkililer neredeydi? Doğa ve ağaç katliamına karşı tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi lazım. Tüm Mersin Milletvekillerine buradan seslenmek istiyorum; Mersin milletvekilleri birleşsinler gelsinler buraya ve bu vahşeti görsünler. Öyle resimlere bakarak Ankara’dan konuşmakla olmaz. Konuyla ilgili mecliste yasa değişikliği önergesi versinler ve hepsi altına imza atsın. İmza atmayanlar ifşa edilsin. Vatandaşın sırtından haksız yere mülk edinme devri bitsin artık” ifadelerini kullandı.

“BU KATLİAMI YAPANLAR YAPILACAK HASTANENİN YERİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR”

“Doğulu Mahallesi’ndeki vatandaşlar, ‘Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eski Mezitli Mahallesi’nden ağaç katliamını gündeme getirerek, bizim bahçelere müdahale edilmesinin önünü açtı” diyorlar. O zaman tek başıma ben hedef oluyorum. Burası sadece benim değil. Sadece ben değil, herkes buraya sahip çıkmalı. Kral çıplak artık. Böyle gelmiş böyle gitmeyecek. Buna müsaade etmeyeceğiz. Mersin’de özellikle de Mezitli’de geçmişte orman ya da hazine arazisinden zengin olanlar vardır. Ancak artık bu böyle gitmemeli” diyen Başkan Tarhan, “Kamuoyu baskısı oluşturmalıyız. Mesela Orman Mühendisleri Odası nerede? Çevre Mühendisleri Odası nerede? Ağaç katliamı sadece limon bahçesi yapmak için yapılmış değil, ilerisi düşünülerek yapılmış bir katliam. Bu katliamı yapanlar Mezitli Devlet Hastanesi’nin nerede yapılacağını çok iyi bilen insanlar. Bizim dönemimizde burayı imara açtırmayacağız. Hiç kimse bunun hayalini kurmasın. Hevesleri kursaklarında kalacak. Ancak bugün varım yarın yokum. Ben elimden geldiğince buraları imara açtırmayacağım. Burası Mersin’in en güzel yeri. Burası imara açıldığı zaman herkes burada konut yapmaya kalkacak. Herkes buradan arsa almaya kalkacak. Çünkü Mersin’de buradan güzel yer yok. Arkanız orman, karşınız deniz. Üstelik şehir merkezine de 10 dakika mesafede. Neşet Tarhan tek başına bunlara karşı duramaz. Ben bugün varım yarın yokum. Benden sonra gelecek belki de burayı imara açacak” şeklinde konuştu.

“İMARA AÇILMASINA MÜSAADE ETMEM”

Çevre katliamına karşı kurumsal bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Vatandaşlar da tedirgin. Çünkü onlarda geçmiş yıllardaki imar rantını ve çarpık yapılaşmayı çok iyi biliyor. Neden Hebilli Köyü değil de Eski Mezitli? Neden Zeybekler Köyü değil de Eski Mezitli? Bunu sorgulamak gerekir. Burası deniz manzaralı bir yer. Bugün limon ağacı dikerler yarın o limonları da kesip arsa yaparlar. Bu bakımdan cezasız kalmamalı. Bugün ağaç keserler yarın orman yakarlar. Hukuk devletinde bunlar olmamalı. Bu açıdan çağrıda bulundum. Yasa değişikliği gerekiyorsa yasa değişikliği yapılmalı. Geçmişte ağaç kesilerek bahçeye çevrilen yerlere de müdahale edilmeli. Muhtarıma da söyledim. Ağaçların kesildiği yeri müze yapalım gelip gezenler bu katliamı görsün. Gerekirse muhtarımıza başvursunlar ya da belediyemizden talepte bulunsunlar, biz otobüs verelim. Bir vahşet müzesi gibi herkese göstermemiz gerekiyor. Her vatandaşın, her çocuğun bunu görmesi gerekiyor. Şu vahşeti görmedikçe bu cinayeti görmenin, anlamının imkanı yok. Biz belediye olarak sadece kaldırımla yolla uğraşamayacağız, orman arazisinin talanının önüne geçmek için her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

TECE’DE LİMON AÇAĞLARI KESİLDİ

Öte yandan Mersin'de orman arazilerine dikildiği belirlenen yaklaşık 4 bin limon ağacı ekipler tarafından kesildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde merkez Mezitli ilçesi Tece Mahallesi'ndeki orman arazilerine geçmiş yıllarda limon ağaçları dikildiği tespit edildi. Orman İşletme Müdürlüğü, işgal edilen alanlar için mahkemeye başvurdu. Ekipler, mahkemesi sonuçlanan alanlar için limon bahçesine dönüştürülen yerlerde kesim yaptı. Yaklaşık yüz dönüm alandaki limon ağaçları ekipler tarafından kesildi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, mahkemesi sonuçlanan alanlar için uygulamanın devam edeceğini, kesilen limonların yerine orman ağaçlarının dikiminin yapılacağını açıkladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mezitli Belediyesi, Neşet Tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA