Yasa dışı hukuk danışmanının hapis cezası arttı


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi ve Erdemli İlçe Temsilcisi Av. Fahrettin Gürsoy, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Elçin Özkan Yiğit ile çok sayıda avukatla birlikte, Erdemli’de yetkisi olmadığı halde yasa dışı hukuki danışmanlık, sigortacılık, aracılık hizmetleri yapan ve Mersin Barosu olarak hakkında suç duyurusunda bulunduğu şirket yetkilisi S.Ç. ‘nin Erdemli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına vekil olarak katıldı. Mahkeme sanık S.Ç.’ye 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek, sanığın bu kez cezası arttırıldı. Mahkeme ayrıca, cezai indirim yapılmamasına ve afişlerin imha edilmesine karar verdi.Bağlantı

 

Tarih : 17 Ocak 2020 Cuma 11:42

Haber Merkezi

Avukatların yetki alanına girip haksız kazanç sağlayıp, vatandaşları yanlış yönlendirerek zarara uğrattığını tespit ettiği yasa dışı şirket yetkilisi S.Ç. hakkında, Mersin Barosu Başkanlığı tarafından, 27.05.2019 Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu üzerine, 16.01.2020 tarihinde gerçekleşen duruşmada sanık S.Ç’nin Avukatlık Kanunu’nun 35. maddesi yollamasıyla 63/3 maddesine muhalefet suçunu işlemesi sebebiyle, alt sınırdan 1 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanık S.Ç.’nin, eylemini aynı suçu değişik zamanlarda, aynı mağdurlara yönelik birçok kez gerçekleştirdiği gerekçesiyle, cezası takdiren ¼ oranında artırılarak 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Sanığın sabıka kaydından gözlemlenen suç işleme eğilimleri, kişiliği ve yargılama sürecinde pişmanlık gösterdiğine dair olumlu kanaate ulaşılamadığı göz önünde bulundurularak hakkında cezai indirim yapılmadı. Karar kesinleştiğinde, binaya astıkları devasa afişlerin imha edilmesine karar verildi.  Kararı değerlendiren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hem avukatlarımızın yetkisini hukuksuzca gasp eden, hem de vatandaşları hak kaybına uğratan bu tür ehliyetsiz, yasa dışı  hukuk danışmanlarına gözümüzü kapatmayacağız, onlara da göz açtırmayacağız” dedi.

YEŞİLBOĞAZ, BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN AV.  TEKİNTURHAN’IN DURUŞMASINA MÜDAHİL OLDU

Erdemli’de görevini icra ettiği sırada 24 Haziran 2019 tarihinde bıçaklı saldırıya uğrayan Av. Muhteşem Tekinturhan’ın ilk duruşması Erdemli 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Saldırgan E.A.’nın tutuklu olarak yargılandığı davanın karar duruşması 13 Şubat 2020 tarihine ertelendi. Erdemli Belediyesi nikâh salonunda İcra Müdürlüğünce satışa çıkarılan dairenin işlemlerini takip eden Mersin Barosu’na kayıtlı Av. Muhteşem Tekinturhan ile ev sahibinin ağabeyi E.A arasında çıkan tartışma sonrasında, E.A. yanında taşıdığı bıçağı Av. Muhteşem Tekinturhan’ın göğsüne saplayarak ağır yaralanmasına sebep olmuş, şüpheli E.A. tutuklanmıştı.  Erdemli 4. Asliye Ceza Mahkemesinde sanık E.A’nın tutuklu olarak yargılandığı 17.01.2020 tarihinde gerçekleşen duruşmaya Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi ve Erdemli ilçe temsilcisi Fahrettin Gürsoy, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Elçin Özkan Yiğit, merkez üyesi Avukatlar Levent Demir, Alper Şahinoğlu ve Merve Aşan ile birlikte müdahil olarak katıldı. Yeşilboğaz ve Avukat Hakları Merkezinde görev alan avukatlar, şüpheli hakkında kasten öldürmeye teşebbüs, yargı mensubuna saldırı, görevi yaptırmama ve adalete saldırı nedeniyle gereken cezanın verilmesini talep etti. Karar duruşması 13 Şubat 2020 tarihine ertelendi. Avukata atılan yumruğun, saplanan bıçağın, sıkılan her kurşunun, adaleti ve bağımsız yargıyı hedef aldığını belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,   “Kimden gelirse gelsin, avukatlara yapılan saldırılara karşı asla boyun eğmeyeceğiz, sessiz kalmayacağız. Avukatlık Kanunu’nun 57. maddesi açıktır; ‘Görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır’ denmektedir. Saldırganın öncelikle 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 57. maddesi dikkate alınarak, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Yargılama süreci boyunca da Mersin Barosu olarak sürecin sıkı takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA