Kar Festivali sona erdi


Toroslar Belediyesi tarafından Mersin’de ilk kez Arslanköy Yaylası’nda düzenlenen ve 2 gün süren Kar Festivali birbirinden güzel anılarla sona erdi. Yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayan festivalde, 7’den 70’e herkes dolu dolu bir hafta sonu geçirdi. Ünlü rap sanatçısı EYPİO’nun konseriyle taçlanan festivale; Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Kızaklı Kayak, Kar Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard, Yamaç Paraşütü ve animasyon gösterileri ise ayrı bir renk kattı. "Toroslarda Kış da Güzel” sloganıyla gerçekleştirilen festivalde, ilk kez karla tanışanların mutluluğu da görülmeye değerdi. Vatandaşlar aileleriyle birlikte gün boyunca kızakla kaymanın ve müziğin keyfini de yaşadı.

 

Tarih : 3 Şubat 2020 Pazartesi 11:19

Adem GÜNEŞ

Toroslar Belediyesi'nce Mersin'de Arslanköy Yaylası'nda ilk kez düzenlenen Kar Festivali, 7'den 70'e yoğun ilgi gördü.  Mersin ve çevre ilçelerinin yanı sıra Adana,  Hatay ve Kayseri İllerinden de gelen yaklaşık 5 bin kişi, Toroslar'ın 1453 rakımında kurulan festival alanında kayak yaparak eğlendi. Katılımcılar, kar kalınlığının 1 metre yüksekliğe ulaştığı alanda kızakla kayarken, beyaza bürünen eşsiz doğa manzarasının ve karın keyfini çıkardı.  Kızaklı Kayak, Buz Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard, Yamaç Paraşütü ve animasyon gösterilerinin yer aldığı festivale, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da damga vurdu. Kar Festivali'ne gelen çocuklar da Başkan Yılmaz'a sevgi gösterilerinde bulundu. Festivali düzenlediği için Başkan Yılmaz'a teşekkür eden çocuklar: "Başkanım, bu festival her sene olsun. Biz her sene geleceğiz" ifadelerinde bulundu.

KAR VOLEYBOLU TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANI

Festivalde, Toroslar Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğiyle gerçekleştirilen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası da grup eleme maçlarının ardından final müsabakası ile sona erdi. 6 erkek ve 6 bayan takımı olmak üzere toplam 48 sporcunun kıyasıya mücadele ettiği şampiyonada dereceye girenlere ödülleri Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Şampiyonada birinciliği göğüsleyen Simge Yalçın, Bahanur Gökalp, Merve Çelebi, Yasin Baysal, Ali Cebeci, Mehmet Çıvgın ve  İbrahim Çandır ise Türkiye'yi Avrupa Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

EN GÜZEL KARDAN ADAM YARIŞMASI YAPILDI

Katılımcılar, Festivalde en güzel kardan adam yapmak için yarıştı. Birbirinden ilginç kardan adamların yapıldığı yarışmada vatandaşlar yaratıcılıklarını sergilerken, amuda kalkan kardan adam tüm dikkatleri üzerine çekti. Başkan Yılmaz, yarışmada dereceye giren vatandaşlara kupalarını  takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti. Yamaç paraşütü sporcuları, Arslanköy'ün en yüksek noktası olan yaylacık tepesinde uçuş gerçekleştirdi. Karla kaplı tepeden uçan sporcular, dakikalarca havada kalarak beyaza bürünen eşsiz manzaranın tadını çıkardı.

BAŞKAN YILMAZ: "BÖLGEMİZE KAYAK TESİSİ KAZANDIRACAĞIZ"

Toroslar Belediyesi, Kar Festivali'nin ikinci gününde ünlü sanatçı EYPİO'yu sevenleriyle buluşturdu. EYPİO, çocuk, genç, yaşlı herkesi coşturan performansı ile festivale ayrı bir renk kattı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festivalin ikinci gününde konser veren EYPİO, ilk single çalışması Günah Benim de aralarında olmak üzere efsane Halterci Naim Süleymanoğlu'nun yaşamını anlatan 'Cep Herkülü; Naim Süleymanoğlu filmine özel hazırladığı 'Naim' şarkısı ve Çukur dizisi için hazırladığı 'Gömün Beni Çukura' adlı eseri ile birbirinden güzel şarkılarını Mersinliler için söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan konserin açılış konuşmasını yapan Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz; "Arslanköy'de hep böyle bir hayalimiz vardı" diyen Muhtar Cengiz, bu hayallerini gerçekleştiren Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek; "Arslanköyümüzün coğrafyası kış turizmi için çok müsait. Bu etkinlik Arslanköyümüzü  süsledi. Bugün Arslanköy'de bayram var, coşku var. Bu bayramı bize yaşatan Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'a şahsım ve Arslanköy halkı adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Başkan Yılmaz, festivale katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; "Katılım ve  coşku çok yüksekti. Bu da bizi çok mutlu etti" dedi. Bölgeye bir kayak tesisi kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Yılmaz; "Kar Festivali kapsamında iki gün boyunca çok farklı etkinlikler düzenledik. Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Kızaklı Kayak, Kar Heykel Sergisi, Kayaklı Koşu, Kardan Adam Yarışması, Snowboard ve Yamaç Paraşütü etkinliklerimizle renkli bir festival yaşadık. EYPİO konserimiz coşkuyla geçti. Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nın birincileri de belli oldu. Tüm etkinliklerimiz yoğun ilgi gördü. İnşallah önümüzdeki yıl daha  kapsamlı bir etkinlik düzenleyeceğiz. Çığır açmak diye bir deyim var. Aslında bu karla ilgili bir deyimdir. Genel olarak da kullanılır. Biz hem mecazi hem de gerçek anlamda Mersin ve hatta Çukurova'da bir çığır açmış olduk. Kar turizminin ilk adımını atmış olduk. Kayak Federasyonu Başkanımızla yaptığımız incelemelerde bu bölgenin kar ve kayak turizmi için uygun olduğunu tespit ettik. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalar yapacağız ve inşallah bölgemize bir kayak tesisi kazandıracağız. Akdeniz'de, Mersin'de kayak, snowboard, kar festivali oluyormuş. İnşallah hep beraber bu festivalimizi daha da geliştirerek geleneksel hale getireceğiz. Bölgemize kayak tesisi, kış turizmi tesisi kazandıracağız. Bundan sonra Mersin denince akla sadece deniz ve plajlar değil, Toroslar'ın yaylalarında da yapılan Kar Festivalleri gelecek. Mersin, kar ve kayak birlikte anılacak. Festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

EYPİO, KARLAR İÇİNDE UNUTULMAZ BİR KONSER VERDİ

Daha sonra sahneye çıkan ünlü rap sanatçısı EYPİO, karlar içinde muhteşem bir konser verdi. 7'den 70'e herkes, açık havada konserin tadını çıkarırken, EYPİO da Mersinlilerle birlikte doğum gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendilerini sevenleriyle böyle bir festivalde buluşturduğu için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti. Başkan Yılmaz da konserin sonunda sahneye çıkarak sanatçı EYPİO'ya festivale sunduğu katkılarından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Vatandaşlar da memnuniyetlerini belirterek, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA