Düşen petrol fiyatları pompaya yansımıyor


Dünya piyasalarında tarihi düşüş gerçekleştiren petrol fiyatları Türkiye’de pompaya yalnızca yüzde 24 olarak yansıdı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ocak ayından bu yana petrolün yüzde 60 değer kaybetmesine karşın Türkiye’de pompa fiyatlarının yalnızca yüzde 24 azalmasını eleştirdi. Gökçel, “Çiftçilerimizin kullandığı mazotu ÖTV ve KDV’den arındırarak çiftçimizin ucuza kullanmasını sağlamalıyız ki tarımsal üretimimiz artsın.” dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2020 Salı 14:01

Haber Merkezi

Dünya piyasalarında petrolün düşüşü sürüyor. Ocak ayında 67 dolar seviyesinden işlem gören ham petrol fiyatları 26 dolara kadar geriledi. Yüzde 60 kadar değer kaybeden petrolün pompaya yansıması ise yalnızca yüzde 24’te kaldı. Ocak ayında 6,65 lira dolayında olan mazotun pompa fiyatı Nisan ayında ortalama 5,35 liradan alıcı buldu. CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, petrol fiyatlarındaki düşüşün pompaya yansımamasını video mesaj ile eleştirerek çiftçinin kullandığı mazotun ÖTV ve KDV’den arındırılması çağrısında bulundu.

AMAÇ TARIMSAL ÜRETİMİ ARTIRMAK

Korona virüsü salgını nedeniyle gıdaya her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Gökçel, vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tarımsal üretimin artırılması gerektiğini belirtti. Çiftçinin desteklenmesinin altını çizen CHP’li Gökçel, tarımsal ürerimin en önemli girdilerinden olan mazottan ÖTV ve KDV alınmaması çağrısında bulundu.  Mazot fiyatlarının ucuzlatılarak çiftçilere destek olunması gerektiğini belirten CHP’li Gökçel, “Özellikle Ocak ayında 67 dolar olan ham petrol fiyatı şu anda 26 dolara gerilemiş, yani yüzde 60 petrol fiyatları ucuzlamış. Ama Türkiye’de bu indirim pompa fiyatlarına yüzde 24 olarak yansıdı. Biz şu anda çiftçilerimizin kullandığı mazotu ÖTV ve KDV’den arındırarak çiftçimizin ucuza kullanmasını sağlamalıyız ki tarımsal üretimimiz artsın, gıdaya olan ihtiyacımız kesintisiz karşılansın. Bu konuda iktidarı göreve davet ediyorum.” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA