Haber Merkezi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından kurulan İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu işbirliği ile düzenlenen “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”nin ikincisi gerçekleştirildi. İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı Aykut Bora’nın moderatörlüğünde, Pegasus İnsan Kaynakları Direktörü Dilara Oğur’un katılımıyla gerçekleştirilen çevrimiçi görüşmede, “Kriz Dönemlerinde İnsan Kaynakları Yönetimi” konusu ele alındı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde işgücü piyasasına yön veren kurum ve kuruluşlarla Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği ve koordinasyon sağlamak, insan kaynakları alanında kent dinamiklerini harekete geçirerek, Mersin’in kurumsal kimliğine katkı sunmak amacıyla kurulan Kariyer Merkezi, çalışmalarıyla fark yaratıyor. “Dijital Liderler Mersin’de Projesi” ile önemli isimleri çevrimiçi olarak Mersin’in iş gücü piyasası ile buluşturan Kariyer Merkezi, projenin ikinci oturumunda Pegasus İnsan Kaynakları Direktörü Dilara Oğur’u ağırladı.
KARİYER MERKEZİ, “YENİ NORMAL” DÖNEME ÖNCÜLÜK EDİYOR
Pegasus İnsan Kaynakları Direktörü Dilara Oğur, İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu ve Dijital Liderler Mersin’de Projesi’nin diğer iller açısından model olabileceğini söyledi. Oğur, insan kaynakları organizasyonunun stratejik önemi, diğer birimlerle ilişkisi, Covid 19 dönemi insan kaynakları yönetiminin karşılaştığı zorluklar ve bu zorluklarla başa çıkma metotları, yetenekli insan kaynağını firmaya bağlı kılacak motivasyon unsurları gibi konularda değerlendirmeler yaptı. Oturumun moderatörlüğünü yapan İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı Aykut Bora ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nun kurduğu Kariyer Merkezi’nin “Yeni Normal” olarak adlandırılan döneme Mersin adına öncülük etmesinin büyük bir şans olduğunu belirtti. Liderlik ve iş hayatıyla ilgili önümüzdeki süreçte trend olacak başlıklara değinen Bora, yaşadığımız dönemde kurumsal iletişimin önemi, kurumların misyon, vizyon ve değerler kümesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekliliği, çalışma alışkanlıklarının teknoloji odağında değişeceği hususlarından bahsetti.
BÜYÜKŞEHİR, 33 KURUM VE KURULUŞU BİR ARAYA GETİRDİ
Kariyer Merkez Müdürü Serkan Özada da kurumsallaşma, markalaşma, dijitalleşme, insan kaynakları yönetimi gibi kavramların artık kentlerin markalaşmasında daha büyük rolü olduğunu, kentlerin dünya ile entegrasyonunun gelişen teknoloji argümanlarını benimsemesi kadar, kent dinamiklerinin birlikte hareket edebilme kabiliyetine bağlı olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kent dinamikleriyle Mersin’i yönetme ilkesinin bir yansıması olarak, özellikle işgücü piyasasını oluşturan işveren, iş arayan, öğrenci ve kurumlara en doğru rehberlik hizmetinin verilebilmesi amacıyla 33 kurum ve kuruluştan oluşan İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu oluşturduklarını kaydeden Özada, kurulun özellikle üniversite, sanayi ve kent işbirliği çerçevesinde Mersin’in geleceği için çalıştığını söyledi. Türkiye’de alanında çok önemli bir isme sahip olan ünlü yazar Aret Vartanyan ve önemli sivil toplum kuruluşlarından Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu, Temmuz ayında Mersin ile buluşacak. “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”nin ilki geçtiğimiz günlerde Ali Express Türkiye ve Mena Bölge Müdürü Yaman Alpata’nın katılımıyla gerçekleşmiş, oturumda “Covid 19 Sonrası Çukurova’dan e-Ticaret Fırsatları” başlığı altında önemli konular değerlendirilmişti.