Görev şehidi sayılacak mı?


Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretim atölyesindeki patlama sonucu yaşamını kaybeden kimya öğretmeni Ramazan Şahin’in ‘görev şehidi’ sayılması çağırısında bulunan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Patlamanın gerçekleştiği atölyede iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yeterli önlemlerin alınıp alınmadığı açığa çıkarılmalı, üretim yapılmasına izin veren tüm sorumlularla ilgili ihmal kusuru olup olmadığına dair incelme başlatılmalıdır” dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2020 Pazartesi 15:10

Adem GÜNEŞ

Eğitim-Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu, 4 Temmuz’da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretim atölyesinde patlama meydana gelmesini ve patlamada yaralanan öğretmen Ramazan Şahin’in  vefat etmesini değerlendirerek görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI”

Şube Yürütme Kurulu adına hazırlanan açıklamayı okuyan Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun Nisan ayında okulu ziyaret edip dezenfektan üretimi hakkında bilgi aldığını hatırlatarak, “Daha önce defalarca dile getirdik. Okullar imalathane değildir dedik. Meslek liselerinin işletme değil okul olduğunun unutulmaması gerekir dedik. Maske ve dezenfektan üretimi meslek liselerinde öğretmen ve öğrencilere iş güvenliği yetersiz koşullarda yaptırılmamalı dedik. Okulları fabrika, öğretmen ve öğrencileri işçi olarak gören zihniyeti kabul etmiyoruz dedik. Kaza diyerek sorumsuzluğunun üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz.  Arkadaşımızın ölümünden sorumlu olan tüm kurum ve kişiler hesap vermelidir. Bir daha bu tür acı kayıpların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“MESLEKTAŞIMIZ GÖREV ŞEHİDİ SAYILMALI”

Mersin’de yaşanan bu acı tablonun nedeninin gerekli önlemleri almayan, okulları ticarileştiren, eğitimcileri açlığa mahkum eden maaşlarla çalıştıran, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakan eğitim politikası ve bu politikaları uygulayanlar olduğunu ifade eden Sümbül, “Meslektaşımız, arkadaşımız Ramazan Şahin’ i kaybetmemize neden olan bu anlayışı reddediyoruz. Meslek liseleri işletme, öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimiz çalışan değildir. Yaşadığımız acının birincil sorumlusu meslek liselerine yönelik piyasacı yaklaşımını ısrarla sürdürenlerdir. MEB;  meslek liselerini işletme olarak gören eğitim politikalarına son vermeli, Mersin Atatürk MTAL’ nde ve tüm meslek liselerinde fabrika gibi çalışma, çalıştırma uygulamaları sonlandırılmalı; patlamanın gerçekleştiği atölyede iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yeterli önlemlerin alınıp alınmadığı açığa çıkarılmalı, üretim yapılmasına izin veren tüm sorumlularla ilgili ihmal kusuru olup olmadığına dair incelme başlatılmalıdır. Okullar tatil olmasına rağmen salgınla mücadele sırasında görevi başında, ülkenin ve çocukların geleceği için mücadele yaparken hayatını kaybeden yoldaşımızın ‘Görev Şehidi’ olarak değerlendirilmesi ve 2330 Sayılı Nakdi Tanzimat ve Aylık Bağlanması Kanunu kapsamında haklarının tanınmasıyla geride bıraktığı yakınlarının mağduriyeti bir nebze de olsa azaltılmış olacaktır. Üyemiz Ramazan Şahin’in ölümüne, meslektaşımız Hasan Satırlı’nın da yaralanmasına neden olan bu olayın takipçisi olacağımızın ve patlamanın bütün yönleri ile aydınlatılması, sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA