Anamur Belediye Başkanı Kılınç karantinada


Anamur’dan- KKTC’ye yüzme etkinliği kapsamında Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte Anamur’a gelen haber ekibinden bir kişinin testi pozitif çıktı. Testi pozitif çıkan gazeteci tedavi altına alınırken, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın da aralarında bulunduğu birçok isim de karantinaya alındı. Öte yandan Belçika’dan Bozyazi ilçesi Tekmen mahallesindeki yazlığa gelen 5 kişilik aileye yapılan Coronavirus testi pozitif çıktı. Aile tedavi altına alındı.

 

Tarih : 21 Temmuz 2020 Salı 13:51

Necdet TAŞ

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yıldönümünde eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü üyesi 5 sporcu Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü dolayısıyla  Türk Bayrağımız ile Anamur İskelesinden KKTC’ye yüzme maratonu başlatmıştı. Sabah Saat 06:30’da İskelenin uç kısmında yüzme öncesi bayrak devir teslim töreni düzenlenmiş, Bakan Tüzmen ve  Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü üyesi 5 sporcuyu Kaymakam İsmail Gültekin, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu,  Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Başkan Yardımcıları Ahmet Çetin, Türkan Kasapoğlu, ve Anamurlular davul zurna eşliğinde alkışlar ve dualarla uğurlanmıştı. Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte Anamur’a gelen haber ekibinden bir kişinin testi pozitif çıktı. Testi pozitif çıkan gazeteci tedavi altına alınırken, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç'ın da aralarında bulunduğu birçok isim de karantinaya alındı. Öte yandan Belçika’dan Bozyazi ilçesi Tekmen mahallesindeki yazlığa gelen 5 kişilik aileye yapılan Coronavirus testi pozitif çıktı. Aile tedavi altına alındı.

“BİZİMLE TEMASI OLMADI”

Konuyla ilgili konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “İki gündür gündemimizi meşgul eden koronavirüs vakası ve Belediye Başkanının karantinaya alındığı şeklindeki dedikodular nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümü anısına İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile ortak düzenlediğimiz, Devlet Eski Bakanımız Sayın Kürşat Tüzmen’in de yüzücü olarak katıldığı Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs’a etkinliği için 18 Temmuz 2020 günü ilçemize gelen çekim ekibinde bulunan görevli kameramanın Koronavirüs Testinin Pozitif çıktığı 19 Temmuz Cumartesi günü akşam saatlerinde tarafımıza iletilmiş ve virüs taşıdığı belirlenen görevli kameraman sağlık ekiplerimiz tarafından hemen kontrol altına alınarak Mersin’e götürülmüş ve tedavi süreci başlatılmıştır. Aynı ekipte bulunan, Sayın Bakanımız ve sporcularımız da, hatta testi pozitif çıkan kameramanla aynı araçta seyahat eden ekip arkadaşlarında da olumsuz herhangi bir durum olmadığı gibi, yapılan Covid-19 testleri de negatif çıkmıştır. Söz konusu görevli, yapılan organizasyon ve ilçemiz Anamur ile ilgili yaptığımız röportajlarda Belediye Başkanı olarak şahsımla ve özel kalem müdürlüğü ekibimizle fiziki temas kurmamış, sosyal mesafe açısından riskli sayılabilecek herhangi bir durum oluşmamıştır. Ancak hem ekibimiz hem de virüs taşıdığı tespit edilen kameraman hassasiyetleri nedeni ile koruyucu maske kullanmışlardır” ifadelerini kullandı.

5 GÜN KARANTİNADA KALACAK

“Sağlık kuruluşlarımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, şahsımın ve ekip arkadaşlarımızın şu an için herhangi bir risk taşımadığı, virüsün bu ortamda bulaşma riskinin olmadığı, ısrarla normal hayatımıza devam etmemiz gerektiği tavsiye edilmiştir” diyen Başkan Kılınç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Her ne kadar sağlık kuruluşlarımız şu an için herhangi bir risk taşımadığımızı, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek kaydı ile normal yaşantımıza devam edebileceğimizi kesin ifadelerle belirtse de, gün içerisinde Belediye Başkanlığımızı ziyaret eden yüzlerce vatandaşımız, daire içerisinde çalışan personelimiz ve ekip arkadaşlarımızı risk altında bırakmamak adına şahsım ve özel kalem müdürlüğü personelimiz, virüsün yumurtlama ve vücuda yayılma süresi olan 5 günlük süreci, çalışmalarımızı da aksatmadan 82 Sosyal Tesislerimizde geçirme kararı aldım. Şu an için şahsımda ve mesai arkadaşlarımda hiçbir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Sağlık görevlilerimiz tarafından düzenli olarak kontrollerimiz yapılmakta, ekibimizin ve vatandaşlarımızın sağlığı için tüm kurallar harfiyen yerine getirilmektedir. Burada geçireceğimiz beş günün ardından Covid-19 testlerimiz yapılacak, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve ekibi sıfır risk ile görevinin başına dönerek Anamur’a hizmet etmeye aktif olarak devam edecektir.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA