Büyükşehir ile Akdeniz arasında ‘scooter’ gerginliği


Mersin Büyükşehir Belediyesinin, merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından denetimlerde kullanılmak üzere zabıtaya tahsis edilen 15 adet ‘scooter’a, UKOME kararı olmadığı gerekçesiyle el koymak istemesi, iki belediye arasında gerginliğe neden oldu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, scooterlara el koymaya çalışmasına tepki gösterdi.

 

Tarih : 22 Temmuz 2020 Çarşamba 12:12

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıtası, UKOME kararı olmadığı gerekçesi ile Akdeniz Belediyesi zabıtasına tahsis edilen 15 adet scootera, dün akşam saatlerinde belediye binası önünde el koymak istedi. Yaşanan olayda, tartışmalar üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıtalar belediyeyi terk ederken, Akdeniz Belediyesi zabıtası da tutanak tutup, adli mercilere suç duyurusunda bulundu.

“15 ADET SCOOTERA EL KOYMAYA ÇALIŞMIŞTIR”

Olayla ilgili değerlendirme yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, “Kamera kayıtları, zabıtamızın tuttuğu tutanak ve karakol ifadelerine de yansıdığı üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesine bağlı zabıtalar; adeta gasp tarzı bir anlayış ile belediyemiz zabıta personeline tahsis edilen 15 adet scootera el koymaya çalışmıştır. Belediyemiz zabıtasının buna karşı çıkması üzerine ise Büyükşehir zabıtasının, personelimize yönelik tavrı ve hakaretamiz sözleri gerçekten şaşırtıcı olmuştur. Oysa bizler, Akdeniz Belediyesi olarak her fırsatta ifade ettiğimiz üzere uzlaşmadan, uyumdan ve yapıcı olmaktan yana olduğumuzu dile getiriyoruz. Ortada yasal anlamda bir sıkıntı var ise gelin görüşelim, konuşalım. Fakat eğer siz akşam karanlığında ekiplerinizi belediyemiz önünde duran scooterları almak için demir kesme makasları ile gönderiyorsanız, burada başka niyetler, farklı amaçlar vardır. Zabıta ekiplerimizin kolay ve pratik bir şekilde, doğa dostu bu araçlarla halka hizmet vermesi, kimi, neden rahatsız etmiştir? Bunu anlamak mümkün değildir” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Çevreye hiçbir zararı olmayan bu araçların, ‘UKOME kararı olmaması’ gerekçe gösterilip toplatılmaya çalışılmasının anlaşılır olmadığını belirten Gültak, “Zira bu araçları bize tahsis eden firma yetkilileri, geçen şubat ayında Büyükşehir Belediyesine müracaat edip dilekçe vermiş. Fakat dilekçeye, olumlu veya olumsuz bir yanıt verilmemiş. Firmanın, Yenişehir Belediyesi ile sözleşme imzalamasına rağmen Büyükşehir zabıtası, bu ilçe sınırlarında hizmet veren araçları da topladığı duyumunu aldık. Oysa Mersin’de aynı işi yapan bir başka şirketin ise kolaylıkla çalıştığı, araçlarına dokunulmadığı bilinmektedir. Yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyor; Büyükşehir Belediyesinden de bu konuda bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu. Öte yandan; Karayolları Kanununda scooter ile ilgili tanım ve düzenleme olmadığı; tanımı olmayan bir araç için de UKOME kararına gerek olmadığı belirtilen açıklamada, sadece 40 watt ile çalışan bu aracın, kanunda belirtilen yük taşıma araçlarının tanımına da uymadığı kaydedildi. Açıklamada, “Bu anlamda Karayolları Kanununda geçen tanıma uymaması nedeniyle UKOME kararlarına da dahil olmadığı belirtiliyor” ifadeleri kullanıldı.

GÜLTAK’TAN, “SCOOTERLI KENT TURU”

Öte yandan Başkan Gültak, belediyenin zabıta müdürlüğü personeline tahsis edilen elektrikli scooter aracı ile kentin caddelerinde bir tur attı. Zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği Başkan Gültak’ı scooter üzerinde gören vatandaşlar, scooterlı uygulamayı güzel bulduklarını ve çok beğendiklerini dile getirdiler. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özel bir firmanın ürettiği; vatandaşlara daha kolay ve hızlı hizmet verebilmeleri amacıyla Zabıta Müdürlüğü personeline tahsis edilen çevre dostu elektrikli scooter aracı ile kentin en işlek caddelerinde tur attı, vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti. Başkan Gültak’ı; scooter üzerinde ilerlerken gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken; Mersin ve Akdeniz için güzel bir yenilik olan ‘scooterlı zabıta uygulamasını’ beğendiklerini ifade ettiler. Bindiği scooter üzerinden, uygulama hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kolay hizmet verebilmeleri; sorunlara ve şikâyetlere daha çabuk ulaşıp çözebilmeleri amacıyla bu araçları zabıtamıza tahsis ettik. Scooterlar sayesinde zabıtamız, gitmek istediği yere daha hızlı ulaşıp gerekli denetimlerini yapabiliyor ve böylelikle gelen şikâyetleri de çok daha kısa sürede çözüme kavuşturabiliyor” diye konuştu.

“ÇEVRE DOSTU BİR BELEDİYEYİZ”

Başkan Mustafa Gültak; elektrikli scooterların tamamen Türk malı olduğunu ve Sakarya’da üretildiğini kaydederek, “Çevre dostu bir belediyeyiz, bu nedenle uygulamayı çok önemsiyoruz. Bu ekonomik araçlar; elektrikle çalışan, benzine, mazota veya gaza ihtiyaç duymayan, karbon monoksit gibi zehirli gazlar üretmeyen çevreci araçlar. Yazılımını cep telefonunuza indirip kolayca kullanabiliyorsunuz. İşiniz bittiğinde de istediğiniz yere bağlıyorsunuz” dedi. Bu araçların park sorunu olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Gültak; “Arabasını uzak noktalara park edip, kent merkezinde alışveriş yapmak isteyen insanlarımızın da bu araçları kullanmalarını istiyoruz. Bu nedenle ilerleyen günlerde bu araçları vatandaşlarımıza sunmayı planlıyoruz. İnşallah, Mersin’de bunu yaygınlaştıracağız. Bu araçların yaygınlaşmasıyla trafiğe de önemli ölçüde bir rahatlama geleceğini düşünüyoruz. Mersin ve Akdenizliler için hayırlı olsun” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA