image

Okunma : 71  Tarih : 15.10.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

TURİZM PATLAYACAK MI?

Önceki gün Tarsus’a gelen Halk TV, Şelale bölgesinde Tarsus’u tanıtıcı geniş kapsamlı bir program yayınladı.  Geçen yılda Halk TV bu kente gelmişti, ancak o gün Şelalenin suları kesikti. Tüm uğraşlara rağmen canlı yayın boyunca Şelale’nin suları akıtılamamıştı. Tarsus ve Mersin DSİ Müdürlükleri Adana DSİ’ye bağlandığı için Tarsusluların bu anlamda sözü geçmemiş ve o gün canlı yayında Serkan Asker defalarca tekrarlayarak  Türkiye’ye bunu duyurmuştu.

 

Bu gelişinde ise 13 Ekim 2024 Pazar günü canlı yayına CHP Grup başkan vekili ve Mersin milletvekili  Av.Ali Mahir Başarır da katılarak suyun akıtılması sorununu çözmüş. Bu nedenle can yayında Şelalemizin şırıl şırıl akan suyunu görmek kısmet oldu.

 

Programda Sanat, müzik ve tarihe dair keyifli bir sohbet gerçekleşti.. Yeni Türkü Müzik Grubu ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır en gözde konuklardı.  Tarsus’un yöresel lezzetleri, biberli, Tarsus Kebabı, humus, fındık lahmacun, Tarsus şalgamı ve sıkma gibi lezzetleri tanıtıldı. Aynı zamanda Başkan Boltaç, dünya’nın en önemli pazarlarından biri olan ve tek plastiksiz pazar olma özelliği taşıyan Yeryüzü Pazarı’nı anlattı.

 

xx

 

3 saat süren canlı yayında, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır konuşurken yeni Türkü grubu birbirinden güzel eski parçalarını yorumladı.  Humuscu Orhan (Uğur Okçu), Gül Pide ve Fındık Lahmacun salonu işletmecisi Murat Usta (Murat Gül), Kebapçı ustası ve şalgam, Sıkma, karakuş tatlısı, Sarıulak zeytini ve zeytinyağı gibi  Tarsus’a özgü ürünler tanıtıldı. Oysa Tarsus’un cezeryesi de vardı.  Cezeryeyi bir gün önce Mersin Cezeryesi diye bize tanıttılar. Oysa Tarsus’a özgü Cezeryenin patenti bizde. Bunu programda söyleselerdi daha iyi olurdu.

 

Xx

 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç,  Tarsus’un güzelliklerini ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini anlatarak Tarsus’un tarihini özetledi. Başkan Boltaç “Tarsus 10 bin yıllık tarihi olan, Hristiyanların, Musevilerin ve Müslümanların kutsal saydığı bir toprak. Burası birçok medeniyete başkentlik yapmış bir kenttir. Dolayısıyla Hristiyanlar için Aziz Paul’un, Museviler için Danyal Peygamberin, Müslümanlar için de Eshab-ı Kehf’in etkisi vardır. Bu kadim topraklar önemli bir noktadır.  Bu coğrafyanın çok geniş bir yeri sit alanı. Tarsus’un üstü ne kadar zenginse yeraltı daha da zengin. Dolayısıyla Tarsus parlayan bir yıldız olmayı hak ediyor.” dedi. Başkan Boltaç, “Bu kentte lezzet uzun yıllar boyunca damakta kalıyor ve süreklilik arz ediyor. Bu durum gastronomi anlamında bizim için çok önemli. Tarsus’a gelenler Ümit Yaşar Oğuzcan gibi sanatı en dibine kadar en güzel şekilde yaşayabiliyor. Gastronomi anlamında da çok güzel keyifli bir kente geliyor. Havalimanı da açıldı. Artık gelmeniz için bir sebep daha var. Ben Türkiye’deki bütün yurttaşlarımızı bu güzel tarihe sahip olan Tarsus’a davet ediyorum. Bizim Siptilli Çarşımız var. O çarşıyı Gastronomi Merkezine çeviriyoruz. Kısa bir süre sonrada açılışını yapacağız. Bu bölgeyi trafiğe kapatacağız.Analı Kızlı, övelemeç, yüksük çorbası, sarımsaklı köftemiz var. Bizde gastronomi çok önemli bir nokta. 1-2-3 Kasım’da Tarsus Festivali var. Bu festivale de herkesi davet ediyorum.” diyerek bir davette bulundu.

xx

Bu arada program içinde Özgecan’ın Tarsus’ta öldürüldüğü de anlatıldı. Bizimde lanetlediğimiz bu olayı bir kez daha gündeme getirmek Tarsus açısından hoş olmadı tabi.

Birde bu kente turistleri davet ederken onların “Oteliniz var mı” sorularına hala cevap verebilmiş değiliz.

Evet, bu kente turist gelsin istiyoruz.. Esnaflardan alış veriş yapsın istiyoruz..

Ama adamları bu kentte 2 saatten fazla tutamıyoruz. Gelen turistleri bu kentte bir iki gün konaklatamadıktan sonra, çarşıyı yaya olarak gezdiremedikten sonra boşuna havanda su dövüyoruz gibime geliyor.

Sadece bu turizm (reklamından) olayından Halk TV gibi yayıncılar para kazanıyor.. 3-4 saat sonra program bitiyor ve  her şey uçup gidiyor..

Ve biz hala Tarsus’ta turizmin patlaması için dua ediyoruz..

Artık bu Turizm bombası ne zaman patlayacaksa!!!.

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA