Hayal dahi edemiyorum!


Mersin’de sahil şeridinde bulunan binaların büyük tehlike oluşturduğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin’de birçok bölgede kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Mersin sahil şeridine doğru gittikçe gerçekten bir sarsıntı esnasında ortaya çıkacak resmi hayal dahi edemiyorum. Sizler de edemezsiniz. Çok sayıda binanın aslında uyması gereken projeye uymadığını biliyoruz. Bu memlekette gevşek zeminlere deniz kumundan 20-25 katlı binalar yapıldığını hepimiz biliyoruz. Zemin emniyeti olmayan binalar Mersin için büyük tehlike” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2020 Pazartesi 16:36

“BELEDİYELER OLARAK DAHA TİTİZ OLMALIYIZ”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantı Döneminin Birinci Birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İzmir’de meydana gelen depremin gözleri bir kez daha güvenli olmayan binalara çevirdiğine dikkat çekerek, Bu deprem ilk ve son olmayacak. Mersin 1. Derecede deprem bölgesi değil. Belki bu açıdan kendimizi şanslı hissedebiliriz. Depremle ilgili çıkarılan kanunlar maalesef kağıt üzerinde kalıyor. Bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Mevzuatlar net değil, kavram kargaşası var. Yetki kargaşası var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var, Büyükşehir Belediyesi var, ilçe belediyeleri var. Herkesin denetim yapmakla sorumlu olduğu alanlar var. Bu kurumlar arasında yetki karmaşası yaşanmaması için mevzuatlar yeniden düzenlenmeli. Özellikle ilçe belediyelerin yapı imar izni verirken daha titiz olmaları gerekir. Mutlaka Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu konuda daha titiz olmalıyız. İşimizi daha ciddi yapmamız lazım. Bu hassasiyete hepimiz uymalıyız” dedi.

“SAHİL ŞERİDİ BÜYÜK TEHLİKE”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Seeçr, “Şöyle bir öneri getireyim; bir komisyon oluşturup ivedi olarak Mersin’de, belediyelerin sorumluluğunda alınması gereken tedbirleri belirleyelim. Bunları meclis kararlarına döküp uygulamaya geçirelim. Mersin’de birçok bölgede kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Mersin’in muhtelif yerlerinde çok sayıda buna ihtiyaç duyulan yerler var. Mersin sahil şeridine doğru gittikçe gerçekten bir sarsıntı esnasında ortaya çıkacak resmi hayal dahi edemiyorum. Sizler de edemezsiniz. Çok sayıda binanın aslında uyması gereken projeye uymadığını biliyoruz. Bu memlekette gevşek zeminlere deniz kumundan 20-25 katlı binalar yapıldığını hepimiz biliyoruz. Zemin emniyeti olmayan binalar Mersin için büyük tehlike. Bunu bir meclis kararına geçirip, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak ortak bir yol alabiliriz” şeklinde konuştu. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA