CHP’li Başarır; “Öğretmenler zorda”


Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla mecliste söz alarak öğretmenlerin maddi anlamda yaşadığı zorluklara dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Maalesef öğretmenlerimiz sosyal ve ekonomik zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Bugün kadrolu yirmi beş yıllık bir öğretmenin maaşı 24 bin 154 lira, sözleşmeli öğretmen ise 21 bin 500 lira maaş almakta. Bugün yoksulluk sınırı 40 bin lirayı aşmış, maalesef ki öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında çalışmaya mahkûm ediliyor” dedi.

 

Tarih : 6 Ekim 2023 Cuma 13:16

Necdet TAŞ

Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak öğretmenlerin maddi anlamda yaşadığı zorluklara dikkat çeken CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Dünya Öğretmenler Günü. Maalesef öğretmenlerimiz sosyal ve ekonomik zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Bugün kadrolu yirmi beş yıllık bir öğretmenin maaşı 24 bin 154 lira, sözleşmeli öğretmen ise 21 bin 500 lira maaş almakta. Bugün yoksulluk sınırı 40 bin lirayı aşmış, maalesef ki öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında çalışmaya mahkûm ediliyor. Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 1 milyonu geçti, okulda öğrencileri yetiştirmesi gereken öğretmenler maalesef ki pazarda çalışmak zorunda kalıyor. Öğretmenlik mesleği uzman, başöğretmen şeklinde basamaklara ayrıldı, aynı işi yapan öğretmenlere farklı ücret uygulamalarına maalesef ki tanık olduk. Öğretmenler odasındaki barışın bile bozulduğunu görüyoruz” dedi.

“ATAMALARDA LİYAKAT YOK”

 Yönetici atamalarında liyakat ilkesinin yok edildiğini iddia eden Başarır, “Yandaş atamalar burada da görüldü. Şimdi, seçimden önce “Öğretmen alımlarında mülakat kalkacak.” denildi, Millî Eğitim Bakanı çıktı “Mülakatı mülakat gibi yapacağız.” dedi. O zaman bugüne kadar nasıl yapıldı? Bunu herkes biliyor, Bakan bunu itiraf etti. Daha acı bir şey söylemek istiyorum. Öğretmenlere her yıl okul başlarken masraflarını karşılaması için verilen hazırlık ödeneği ne durumda? Bakın, 2002 yılında bu ödenek 175 liraydı yani asgari ücretin yüzde 95’ine denk geliyordu çünkü asgari ücret o zaman 184 liraydı. Bugün verilen para bin 400 lira, asgari ücretin yaklaşık yüzde 10’u kadar. Bu, utanç verici bir durumdur. Diğer bir durum, maalesef ki bir iktidar düşünelim, yirmi bir yılın sonunda 18 yaşındaki öğrencisine de 1 oda veremiyor ama görüyoruz ki 85 yaşındaki yalnız yaşamak zorunda kalan bir teyzemiz de mahkeme kararıyla sokağa atılıyor. Bugün, barınma büyük bir sorun. Bugün, yüz binlerce vatandaşımız mahkeme kapısında. Evet, daha yeni, Bursa'da kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığından ev sahibi öldürüldü. Birçok yerde kavga var, birçok yerde dövüş var çünkü barınma büyük bir sorun ama bununla ilgili hiçbir çözüm üretmeyen iktidar var” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA