Zonguldak ile 26 yıl sonra!


TFF 2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu, tam 26 yıl aradan sonra birbirine rakip olacak. En son Zonguldakspor ve Mersin İdman Yurdu isimleriyle 1997 yılında karşılaşan iki şehir takımı, isim değişikliği yaşayıp farklı profesyonel futbol liglerinde mücadele ettikleri uzun aradan sonra 8 Ekim Pazar günü Zonguldak Kömürspor ve Yeni Mersin İdman Yurdu isimleriyle karşı karşıya gelecek.

 

Tarih : 7 Ekim 2023 Cumartesi 14:58

TFF 2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu, tam 26 yıl aradan sonra birbirine rakip olacak. Zonguldak Kömürspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu, Zonguldakspor ve Mersin İdman Yurdu isimleriyle en son 1996-1997 sezonunda yine 2. Ligde birbirine rakip olmuştu. 10 takımlı klasman grubunu oluşturan Zonguldak ile Mersin, 2 Şubat 1997’de Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı, 5 Nisan 1997’de ise Zonguldak Şehir Stadı’nda karşı karşıya gelmişti. Namık Hut ve Serdar Çakır’ın düdük çaldığı her iki maçı da 2-0’lık skorla Mersin temsilcisi kazandı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın ev sahipliğinde oynanacak karşılaşma öncesi Zonguldak Kömürspor 2 puanla 17’nci sırada, Yeni Mersin İdman Yurdu ise yenilgisiz 12 puanla 5’inci basamakta yer alıyor.

 

EN BÜYÜK KOZUMUZ ONUR ARI OLACAK

 

Öte yandan geçtiğimiz hafta Kırklareli maçında hem attığı golle hem de ortaya koyduğu performansla büyük beğeni toplayan golcü futbolcu Onur Arı, Zonguldak maçında da Mersin İdman Yurdu’nun en büyük gol silahı olacak. Mersin’e alıştığını ifade eden Arı, “Galibiyetlerimiz devam ediyor. Seriyi sürdürmek istiyoruz. Hafta sonu Zonguldak Kömürspor maçımız var. Bu maçı da alıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Takım arkadaşlarımız arasında güzel bir ortam var. Ortama alıştım. Burada herkes sıcak kanlı. Çalışmalarımız antrenmanlarımız çok güzel gidiyor. Bu sene hedefimiz Yeni Mersin İdman Yurdu’nu üst lige taşımak. Şampiyon olamasak bile play-offtan 1. Lige çıkmak istiyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. Taraftarlarımızın maça daha fazla ilgi gösterip bizi desteklemeye devam etsinler” dedi.

 

KIZILTAN TEMKİNLİ


Zorlu maç öncesi değerlendirmelerde bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, rakiplerinin ligde henüz galibiyet alamamış olmasının kimseyi yanıltmaması gerektiğinin altını çizerek, “Deplasmanda zorlu bir karşılaşma bekliyor bizi. Zonguldak’tan puan ya da puanlarla dönüp zirve ile aranın açılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Ligde yakaladıkları 3 maçlık galibiyet serisini devam ettirmek istediklerinin altını çizen Kızıltan, “Bunu devam ettirebilmek için oyuncularımızla birlikte iyi çalışıyoruz. Her geçen gün daha iyi olmanın gayreti içindeyiz. Ligde kolay takım, kolay rakip kolay maç yok. Kırklareli ile oynadığımız maçta rakibimizin iyi bir kadrosu olduğunu ancak istediği sonuçları alamadığını gördük. Zonguldak maçı bizim için kolay bir maç olmayacak. O da geçen hafta Van deplasmanında 90+6’da yediği bir golle mağlup oldu. Bu hafta kendi sahasında bunu telafi etmek için ekstra mücadele edecektir. Bizde bu yarış içinde bir gün öncesinden daha iyi olmaya çalışarak eksikliklerimizi gidererek var olanın daha iyisini yaparak seriyi devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan İdman Yurdu’na Kırklarelispor maçında yaşanan saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası verildi. Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş. Mersin Stadyumu’nda oynanan Weecoıns Kırklarelispor maçında yaşanan saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilmişti. PFDK tarafından Kırmızı Lacivertli ekibe taraftarlarının ve mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 28 bin TL para cezası verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA