Sarıibrahimli’deki çevre kirliliği Meclis gündeminde!


Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’nin maruz bırakıldığı çevre felaketini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. Bozan, Meclis’e verdiği soru önergesinde, “Yüzlerce hanenin bulunduğu alanda dereye atık bırakan fabrikalar hakkında ne tür yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz” diye sordu.

 

Tarih : 7 Ekim 2023 Cumartesi 15:17

Haber Merkezi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli Mahallesi’nde dereye atık bırakan fabrika ve çevre sorununu Meclis’e taşıdı. Milletvekili Bozan, yanıtlaması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soru önergesi verdi. Milletvekili Ali Bozan, önergenin açıklamasında; “Mersin’in Akdeniz ilçesinde Sarıibrahimli Mahallesi başta olmak üzere toplam 4 mahalleden akarak denize karışan dereye fabrika atıkları bırakılmaktadır.  Bölge sakinleri, dereye karışan atıkların yaydığı koku nedeniyle evlerinde duramaz hale gelmiştir. Dereye bırakılan fabrika atıkları dere içerisindeki canlıların da tükenmesine neden olmuştur. Bölge sakinlerinin şikayetlerine rağmen ilgili kurumlardan hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Binlerce insanın yaşadığı bölgede yaratılan bu çevre felaketinin bir an önce sonlandırılması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

HERHANGİ BİR YAPTIRIM YAPACAK MISINIZ?

Milletvekili Bozan, Bakan Özhaseki’ye yanıtlaması üzerine şu soruları yöneltti: “Yüzlerce hanenin bulunduğu alanda dereye atık bırakan fabrikalar hakkında ne tür yaptırımlar uygulamayı düşünüyorsunuz? Mersin gibi bir büyükşehirde fabrikalar, aleni bir şekilde dereye atık bırakma rahatlığını hangi kurum veya kişilerden almaktadır? Söz konusu sorunla ilgili bölge halkı tarafından yoğun şikayetler yapılmıştır. Bu şikayetler sonucunda ne tür çalışmalar yapılmıştır ya da yapılması düşünülmektedir? Yöre halkının günlük yaşamını çekilmez hale getiren fabrikalar ile ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir tespit yapılmış mıdır? Tespit edilen fabrika var ise uygulanan yaptırımlar nelerdir? Özellikle Sarıibrahimli ve Homurlu Mahallerinde yaşayan yurttaşları etkileyen çevre sorununa sebebiyet veren fabrika/fabrikaların kanal altından gizlice çekilmiş borular ile dereye atık madde bıraktığından haberdar mısınız? Binlerce insanın yaşadığı bölgede süregelen çevre sorununu ne zaman sonlandırmayı düşünüyorsunuz?”

Paylaş :
Etiketler :  Yeşil Sol Parti Ali Bozan, Mersin, Akdeniz, Sarıibrahimli, çevre kirliliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA