MSK’ya Iğdır şoku: 78-84


Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) ilk 3 haftayı kayıpsız kapatarak rakiplerini farklı yenen Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) 4. Hafta karşılaşmasında Alagöz Holding Iğdır Basketbol’a 78-84 mağlup oldu. Alagöz Holding Iğdır Basketbol maçını değerlendiren MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, “Öncelikle kendi evimizde maç kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Bugün basit atışları kaçırdık. Şut yüzdemiz kötüydü. Boş şutları oyun temposu içerisinde bulduk fakat isabetli değerlendiremedik. Savunma olarak özellikle Marlain Veal’i yeteri kadar durduramadık” dedi.

 

Tarih : 8 Ekim 2023 Pazar 12:56

Necdet TAŞ

TBL’de şampiyonluk için kadro oluşturan ve ilk 3 haftayı kayıpsız kapatarak rakiplerini farklı yenen Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, lige geç giren, kadrosunu en son kuran, bir hazırlık maçı yaparak sezona başlayan Alagöz Holding Iğdır Basketbol’a 78-84 mağlup oldu. Temsilcimiz ligdeki ilk yenilgisini alırken, konuk takım ligdeki üçüncü galibiyetini aldı. MSK’da Ziga Dimec 26 Sayı, 14 Ribaund / Hazer Avcı 11 Sayı, 5 Ribaund / Garrett Sim 14 Sayı, 5 Ribaund, 6 Asistle oynarken, konuk Alagöz Holding Iğdır Basketbol’da ise Marlain Veal 23 Sayı, 10 Ribaund, 7 Asist / Özgür Şahin 22 Sayı, 5 Ribaund, 3 Asist / Mustafa Erdoğan 10 Sayı, 7 Ribaundla oynadı.

ZİGA DİMEC’LE AYAKTA KALDIK

Maç boyunca sadece 10 dakika geride oynayan Iğdır’da 4 dakika kala oyun dışı kalan Marlain Veal 3 ribaundla triple double’a yaklaşırken, Özgür Şahin 22 sayıyla fark yaratan oyuncu oldu. İlk 5 dakika 7-7 beraberlikle geçilirken Mersin’in sayılarının tamamı Ziga Dimec’den geldi. İlk çeyreğin bitimine 4 dakika kala eşitliği Özgür Şahin ile bozan Iğdır’a cevap yine Ziga Dimec’den gelse de bitime 2 buçuk dakika kala Özgür Şahin, Mustafa Erdoğan ve Marlain Veal’ın sayıları ile Alagöz Holding Iğdır 17-12 öne geçti. Fark 1 sayıya düştükten sonra Iğdır’da Mbala Mendzana’nın sayısı ilk çeyreğin skorunu belirledi: 21-18.

İLK YARIYI ÖNDE KAPATTIK

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Garrett Sim ile 21-21 beraberliği yakalayan MSK, daha sonra Bilgehan Diril ile öne geçti. Alagöz Holding Iğdır farkın açılmasına izin vermeyen Önder Atun ve Cem Coşkun’un üst üste bulduğu sayılar ile son 5 dakikaya 31-29’luk skor ile girse de Hazer Avcı ve Ziga Dimec’in sayılarıyla 7-0’lık seri yakalayan Mersin BŞB skoru 38-31 yaptı ve ilk yarıyı 45-43 önde kapattı. Soyunma odasından çok daha iyi dönen ekip deplasman tarafı oldu. Alagöz Holding Iğdır 3. çeyrekte rakibine sadece 13 sayı şansı tanırken buna karşın 25 sayı üretti ve üçüncü çeyreği 10 sayılık fark ile 68-58 önde kapattı. Son çeyrekte de rakibini yaklaştırmayan Alagöz Holding Iğdır, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin son dakikalardaki baskısından etkilenmedi ve deplasmandan 84-78’lik galibiyet çıkardı.

ÖZSU: “MARLAİN VEAL’İ DURDURAMADK”

Alagöz Holding Iğdır Basketbol maçını değerlendiren MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, “Öncelikle kendi evimizde maç kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Bugün basit atışları kaçırdık. Şut yüzdemiz kötüydü. Boş şutları oyun temposu içerisinde bulduk fakat isabetli değerlendiremedik. Savunma olarak özellikle Marlain Veal’i yeteri kadar durduramadık. Oyun planımızda ona top aldırmama ve zor atışlara yönlendirme vardı fakat ona yeteri kadar sert ve agresif oynayamadık. Hazırlık maçı havasında oynanan bir maç gibiydi. Sezon boyunca özellikle Mersin’de oynayacağımız maçlarda hem oyuncular hem staff hem seyirciler olarak baskıcı ve güçlü bir oyun ortaya koymamız lazım. Bugün bunu başaramadığımız için üzgünüz. Sezon uzun, hatalarımıza çalışıp ders çıkararak en kısa sürede yeniden kazanmaya başlayacağız. Iğdır Alagöz’ü de hak ettikleri galibiyetten dolayı tebrik ederim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA