Hak sahipleri hakkını istiyor!


Mersin’de 2019 yılında çekilen TOKİ konutları için hak sahibi olan 2 bin aile projenin başlaması için yıllarca bekledi. Mezitli’nin Bozön ve Yenişehir’in Çavak Mahallelerinde 4 etap olarak planlanan proje bu kez de 3 etap olarak değiştirildi. Kayıp etap nedeniyle 500 aile mağdur durumda. Hak sahipleri muhatap bulamıyor. TOKİ Platformu adına konuşan Ayşe Kılınç, “Neyin ne olduğunu kendileri de bilmiyorlar, her şeyi birbirine karıştırmışlar. Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Bozön’lü ve biz kendisine bu durumu sorduk, ‘Mersin’de böyle şeyler oluyormuş’ dedi. Olmaz, olmamalı. Bize dokunmasınlar. Biz arsamız bulunsun istiyoruz. 13 milletvekiline sesleniyoruz, bizim arsamızı ortaya çıkarın” dedi.

 

Tarih : 2 Şubat 2024 Cuma 16:27

Necdet TAŞ

2019 yılında tüm Türkiye'de 100 bin konut projesi kapsamında kuralar çekilmişti. Mersin'de 2 bin aile için bu kura çekilmişti. Engelli Gazi şehit aileleri ile birlikte ekonomik durumu iyi olmayan aileler de katılmıştı. Sonuçlar belli olduktan sonra tüm Türkiye'de hak sahipleri evlerine kavuştu ama Mersin’deki proje bir türlü başlamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleri ile birlikte proje için yer tahsis edildi ve ihaleler yapıldı ancak 4 etap yapılması planlanan projede Bozön köyündeki etaplardan biri kayıp ve 500 civarı aile mağdur olacak. Hak sahipleri konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı yaptı.

“TOPLAMDA MERSİN’DE 5 BİN TOKİ KONUT PROJESİ VAR AMA HALA BEKLİYOR”

TOKİ Platformu adına açıklama yapan Ayşe Kılınç, projenin sahibi olarak belediye başkanlarını gördüklerini ve sahip çıkmasını istediklerini söyleyerek, “Mersin’de 2 bin konut sözü verildi ve kuralar ile biz hak sahibi olduk. Bu süreçte komşularımızla tanışmak için grup kurduk ama şimdi bu grup konut bekleyen 5 bin kişiye ulaştı. Bu projelerin ilk sahibi şehrin belediye başkanlarıdır. Ancak biz öğrendik ki Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçildiği ilk dönemde ‘Mersin’de ikinci el TOKİ’nin yaptığı evlerle fiyatı aynı olan bir sürü ev var’ diyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ‘Toplu konut istiyor musunuz?’ sorusuna ‘Hayır’ cevabı vermiş. Biz mücadelemizi yükselttik, cumhurbaşkanımız sesimizi duldu. Pehlivan valimiz bizim valimiz olduğu için çok şanslıyız, projemiz ile ilgilendi. Çavak etabında Yenişehir Belediyesi ile mahkemelik olundu ama Vali Pehlivan bu süreci çözdü. Arsalar belli olup, inşaatlar belli oluncaya kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz partili değiliz. Cumhurbaşkanımız yer verdi. Ama yer verilirken Bozön’da otobanın üstündeki alan ormandan çıkarılıp TOKİ alanı olarak tahsis edildi. Milli Emlak, buranın iki katı orman alanı verdi. Bu konuda Milli Emlak ve Orman kendi içinde anlaştı. Bu şehrin 13 milletvekili var. Partisi önemli değil. Bunlara biz oy verdik, biz milletvekili yaptık. Diyarbakırlılar 2 yıldır evlerine oturuyorlar ama hala bizime evlerimiz ortada yok. Toplamda Mersin’de 5 bin TOKİ konut projesi var ama hala bekliyor” ifadelerini kullandı.

“500 AİLE MAĞDUR OLACAK”

2 bin konut projesi için Bozön ve Çavak’ta iki etap halinde çalışmaların başladığını ama Mezitli ve Yenişehir’deki CHP’li belediye başkanları ile sorunlar yaşadıklarını kaydeden Kılınç, “Depremden sonra bu mevkilerdeki zeminlerin sağlam olması nedeniyle ilginin artması sonucu buralar için sözler verilmiş. Buralar Mersin’de şuan en değerli arsalar. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ‘TOKİ olmasın ben buraya park yapayım’ dedi. Vahap Seçer ise ‘ormanı peşkeş çekiyorlar’ dediler. 5 yıldır bir tane belediye başkanı muhalefette olmalarına rağmen ‘neden benim vatandaşımın evini yapmıyorsunuz?’ demediler. Biz kimlere oy verdik? Bozön’da tapusuz villalar var. Mezitli’nin Emlak Müdürü, ‘tapusuz da olsa alın, 4 yılda bir noter satışı yaparsınız’ diyor. Dar gelirliye gelince TOKİ projesinin ruhsatının olmadığı ileri sürüldü. İnşaat yüzde 30’a gelmesine rağmen Neşet Tarhan hala buraya zabıta gönderiyor. Hala kilit vurmaya çalışıyor. Devam eden 2 bin adetlik TOKİ projesi Bozön ve Çavak’taki etaplarında 500 aileyi mağdur edecek bir etap. Neyin ne olduğunu kendileri de bilmiyorlar, her şeyi birbirine karıştırmışlar. Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Bozön’lü ve biz kendisine bu durumu sorduk, ‘Mersin’de böyle şeyler oluyormuş’ dedi. Olmaz, olmamalı. Bize dokunmasınlar. Biz arsamız bulunsun istiyoruz. 13 milletvekiline sesleniyoruz, bizim arsamızı ortaya çıkarın. Devlet baba bizimle çok ilgili. 13 milletvekili ne yapıyor? İnsanlar oy verirken daha dikkatli olsunlar. Devlet bu inşaatı yapmak istiyor. Belediye neden engelliyor? Metro’ya izin verilmiyor diye, inatlarından ‘yok’ diyorlar. ‘TOKİ çok ilahi bir şey mi’ diyor, dalga geçiyorlar. Şuanda muhatabımız yok. İlgili kamu kurum ve kuruluşları bir araya gelerek çözüm üretilmeli. Biz gelecekte 4 etap olan ama bir etabı kayıp durumdaki projenin 3 etabının tamamlanması ile açıkta kalacak 500 ailenin mağduriyetinin önlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA