MEÜ’de hedef; araştırma üniversitesi olmak!


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, en büyük amacının, bilimin ışığında evrensel ölçütlere dayanan, liyakati esas alan, öğrenci odaklı, şehir ve sanayi ile bütünleşebilen bir üniversite ortaya çıkarmak olduğunun altını çizerek, “BAP ve TÜBİTAK destekli araştırma projelerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Ulusal ve uluslararası iş birliği çabalarımız da sürüyor. 30’dan fazla iş birliği protokolü imzalarken, bu sayının artması için de çalışmalarımız devam ediyor. Tabii hedefimiz, Mersin Üniversitesi’nin ülkemizin ilk 30 üniversitesi arasında yer almasını sağlamak ve araştırma üniversitesi unvanını almak. Bunun için de hem fiziki hem de akademik alt yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2024 Çarşamba 12:01

Neşet TORUN

Prof. Dr. Erol Yaşar, konuk olduğu Mersin Üniversitesi Radyosu’nda, radyonun günlük hayattaki yeri ve önemi, 6 Şubat depremleri sonrasında gerçekleştirdikleri faaliyetler, bugüne kadar hayata geçirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı projelerden bahsetti. Radyonun, çok geniş kitlelere ulaşabilme yetisiyle dünyanın en yaygın kullanılan kitle iletişim araçlarından birisi olduğunu belirten Rektör Yaşar, “Ortaya çıkan teknolojik gelişmeler ve kitle iletişim araçlarının çeşitlenmesi gibi unsurlar radyonun önemini yitirdiği gibi bir yanılgı yaratmış olabilir. Ancak eğitimin, toplumsal tartışmaların, düşünce özgürlüğünün taşıyıcısı, doğal afetler ve kriz zamanları gibi durumlarda bilginin hayati bir kaynağı olarak radyo, önemini korumaya hep devam etmiştir. Ben de evlerimizde, iş yerlerimizde ve arabamızda; kısacası hayatımızın her alanında yer alan radyonun önemini koruması temennisiyle tüm radyo çalışanlarının ve radyoya gönül verenlerin 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

“ÜZERİMİZE NE GÖREV DÜŞTÜYSE YERİNE GETİRDİK”

6 Şubat Depremleri sonrası üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirten Prof. Dr. Erol Yaşar, “Yaşadığımız afet, gerçekten de asrın felaketiydi. Bu konudaki sözlerime başlamadan önce depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yararlılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha bizlere böyle bir acı yaşatmasın. Tabii deprem sonrasında devletimiz ve milletimiz yaralarımızı sarmak için seferber oldu. Mersin Üniversitesi olarak bizler de hemen Rektörlüğümüzde ve Tıp Fakültesi Hastanemizde kriz masası oluşturduk. Afet bölgesinden gelecek yaralılar için ekiplerimiz ve hastanemiz hazır hale getirildi. Üniversitemiz Onkoloji Hastanesi’nin yanında yer alan 20 odalı misafirhanemiz ve 40 odalı konuk evimiz depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Kütüphanemiz 24 saat açık tutularak evlerine giremeyen vatandaşlarımız için barınma ve yeme içme desteği verildi. Personel ve öğrencilerimizin katkılarıyla toplanan üç ayni yardım tırı bölgeye gönderildi. Tıp Fakültemiz Kan Bağışı Birimi’nde İlk iki gün içerisinde 300 ünite kan bağışı gerçekleştirildi. Psikososyal destek için “Afet ve Travma Polikliniği” açıldı. Acil servislerimiz ve ameliyathanelerimiz 24 saat aralıksız olarak hizmet verdi. Depremden en çok etkilenenlerin başında gelen çocuklarımızı da unutmadık. Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen “Çocuklarımız İçin Tek Yürek” projemizde, depremden etkilenen ve eğitimlerini Üniversitemize ait binalarda sürdüren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize bilim, sanat, spor, tamamlayıcı eğitim ve iyileştirme programları düzenledik. Bundan sonra da yaralarımızı sarmak için Mersin Üniversitesi olarak ellimizden geleni yapacağız. Tekrardan milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK”

Göreve başladığı günden itibaren gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili de bilgiler veren Prof. Dr. Erol Yaşar, “BAP ve TÜBİTAK destekli araştırma projelerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Ulusal ve uluslararası iş birliği çabalarımız da sürüyor. 30’dan fazla iş birliği protokolü imzalarken, bu sayının artması için de çalışmalarımız devam ediyor. Tabii hedefimiz, Mersin Üniversitesi’nin ülkemizin ilk 30 üniversitesi arasında yer almasını sağlamak ve araştırma üniversitesi unvanını almak. Bunun için de hem fiziki hem de akademik alt yapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Hayata geçirdiğimiz bir diğer önemli proje ise yemeklerimizi artık kendimizin üretiyor olması. Bu sayede personel ve öğrencilerimize en kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı yemek hizmetini sunabiliyoruz. Sunulan hizmetten personel ve öğrencilerimizin duyduğu memnuniyet ise bizleri oldukça mutlu ediyor. Öğrencilerimiz ve personelimizi önceleyen, onların kurum aidiyetlerini artıracak olan bu tarz projelerimizi sürdüreceğiz” dedi. Gelecek hedeflerinden de bahseden Prof. Dr. Erol Yaşar, “Rektörlük görevi bir hizmet ve bayrak yarışı. Bir Mersinli olarak şehrime, bölgeme, üniversiteme ve ülkeme hizmet etme şansına erişmek benim için çok gurur verici bir durum. Uzun yıllardır birçok kademesinde görev aldığım Üniversiteme, bir yıldır da Rektör olarak hizmet ediyorum. Bu noktadaki en büyük amacım, bilimin ışığında evrensel ölçütlere dayanan, liyakati esas alan, öğrenci odaklı, şehir ve sanayi ile bütünleşebilen bir üniversite ortaya çıkarmak. Bu amaca ulaşmak için de geçen bir yıllık süre zarfında önemli adımlar attığımızı düşünüyorum. Öğretim elemanlarımızın çalışmalarına olanak sağlayacak alt yapı desteğini sağlamak ve proje konusundaki motivasyonlarını artırmak, öğrencilerimizin ve personelimizin sosyal kültürel alandaki gelişimlerini artırmak için faaliyetlerde bulunmak, akademik birimlerimizin akreditasyon süreçlerinin tamamlanmasını sağlamak, özellikle sanayi iş birliğimizi artırmak, sağlık alanında bölgemiz için bir marka haline gelen hastanelerimizin hizmet kalite ve kapasitesini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERLE DEVAMLI DİYALOG HALİNDEYİZ”

Öğrencilerle devamlı diyalog halinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erol Yaşar, “Öğrencilerimiz bizim her şeyimiz. Onlarla devamlı diyalog halinde olup yaşadıkları tüm sorunları tespit edip çözmek için bu tarz buluşmaları gerçekleştiriyorum. Tabii öğrencilerimizin direkt olarak Rektör ile doğrudan iletişim kurabilmesi, kendilerinin memnuniyetlerini artırdığı gibi akademik ve sosyal konularda görüş ve önerilerini paylaşma imkânını da kendilerine tanıyor. Örneğin öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kütüphanemiz vize ve final dönemlerinde 24 saat açık hale getirdik. Burada öğrencilerimize çay, simit ve çorba ikramlarında da bulunuyoruz. Yine kütüphanemizdeki bazı fiziki eksikliklerimizi de öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda giderdik. Bunun gibi pek çok konuyu da yine çözüme kavuşturuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz buluşmaların bu sonuçlara vesile olması nedeniyle de bundan sonra benzer şekilde öğrencilerimizle bir araya gelmeye devam edeceğim.” şeklinde konuştu.

Rektör Yaşar canlı yayın sonrasında İletişim Fakültesi’ni gezerek Dekan Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu’dan akademik ve fiziki olanaklar ve eksiklikler konusunda bilgi aldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA