Tarsus’tan bilimin kalbine bağlandılar


Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, 60 ülkeden 13 binden fazla lise öğrencisiyle birlikte Uluslararası CERN Masterclass’ta parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye çalıştı. Akademisyenlerin rehberliğinde bilimin izini süren TAC öğrencileri, etkinliğin sonunda Tarsus’tan bilimin kalbi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) video konferans ile canlı olarak bağlandı.

 

Tarih : 27 Şubat 2024 Salı 11:23

Haber Merkezi

 Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, Uluslararası CERN Masterclass’a katılarak parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye çalıştı. Uluslararası CERN Masterclass etkinliği; SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bora Işıldak, Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Alper Hayreter ve Bursa Teknik Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dağ'ın katılımıyla gerçekleşti. Her yıl 60'tan fazla ülkeden 13 binin üzerinde lise öğrencisinin katıldığı, önde gelen bilim insanlarının ders verdiği Uluslararası CERN Masterclass’ın bu yıl 20’ncisi düzenlendi. Genç zihinleri bilim ve keşifle buluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlayan etkinliğin katılımcıları arasında Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri de yer aldı. TAC öğrencileri, etkinlik boyunca dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciyle birlikte bilim insanlarının verdiği dersleri dinlediler. Akademisyenlerin rehberliğinde çeşitli derslere katılarak parçacık fiziğinin derinliklerine indiler. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) verilerini kullanarak parçacık fiziğine yönelik ölçümler, deneyler ve analizler yaptılar. Uluslararası etkinliğin sonunda TAC öğrencileri, Tarsus’tan bilimin kalbi CERN’e canlı olarak video konferans ile bağlandılar. Canlı bağlantı sırasında katılımcılarla birlikte yaptıkları çalışmaların sonuçlarını ve deneyimlerini paylaştılar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA