Gerginlik ÇBK’ya yaramadı: 89-80


Geçtiğimiz sezon Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta kupayı kaptırdığımız Fenerbahçe yine belalımız oldu. Son Avrupa şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, EuroLeague Women Final Four yarı final maçında temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin’i 89-80’lik skorla yenerek adını finale yazdırdı. Öte yandan İki takım yöneticileri arasında son periyotta bir gerginlik yaşandıktan sonra oyun bir süre durdu. Dönüşte Fenerbahçe, 9-0’lık bir seri yakalayıp 85-76 öne geçip, maçı da 89-80 kazandı. ÇBK Pazar günü saat 16.00’da Prag ile üçüncülük maçına çıkacak. Fenerbahçe ise finalde Fransız temsilcisi Villeneuve d’Ascq LM ile şampiyonluk maçına çıkacak.

 

Tarih : 13 Nisan 2024 Cumartesi 12:28

Necdet TAŞ

Kadınlar Euroleague yarı finalinde Türk temsilcileri Fenerbahçe ile ÇBK Mersin karşı karşıya geldi. ING Kadınlar Süper Ligi Play-off final serisinde de oynayan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. Çekişmeli geçen müsabakada sarı-lacivertliler maç boyu skor üstünlüğünü koruyarak karşılaşmadan 89-80 üstün ayrıldı. Yarı finalin diğer maçında Villeneuve, USK Praha’yı 84-78’lik skorla mağlup ederek final biletini alan taraf oldu. Geçtiğimiz sezon Çekya’da yer alan Kralovka Arena’da Fenerbahçe, ÇBK Mersin’i 99-60’lık skorla yenerek şampiyonluğa uzanan taraf olmuştu. Sarı-lacivertliler, 2022 yılında ise ev sahipliği yaptığı Euroleague Final-Four’da finale çıkarken Macar rakibi Sopron’a kaybetmişti. Fenerbahçe, bugün alınan final biletiyle birlikte bu organizasyonda üst üste 3 sezon bu başarıya imza attı. Sarı-lacivertliler, 14 Nisan Pazar günü Fransız ekibi Villeneuve d’Asvq LM ile şampiyonluk için parkeye çıkacak. Öte yandan İki takım yöneticileri arasında son periyotta bir gerginlik yaşandıktan sonra oyun bir süre durdu. Dönüşte Fenerbahçe, 9-0’lık bir seri yakalayıp 85-76 öne geçip, maçı da 89-80 kazandı.

GARNİER; “MERSİN-FENERBAHÇE MAÇLARI HEP BÖYLEDİR”

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Koçu Valerie Garnier, “Zor bir atmosferde zorlu bir maçtı ama bekliyorduk. Mersin-Fenerbahçe maçları hep böyledir. Maçın sonunda oyuncularım oyunu öldürücü gibi ele aldılar. Rekabetçi oyuncular. 40 dakika boyunca pes etmedik. Şimdi Villeneuve'e bakmalıyız. Onların çok atletik özelliklere sahip olduklarını ve üç sayılarda çok etkili olduklarını biliyorum, bu yüzden buna odaklanmalıyız” dedi.

MCBRİDE; “MERSİN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Maçın yıldızı Fenerbahçeli Kayla McBride ise, “Mersin'e teşekkür etmek istiyorum. Altı yıldır Türkiye'deyim ve böyle bir atmosferde oynamak onların ne kadar ilerlediğini gösteriyor. İkinci olarak takımımla gurur duyuyorum. Büyük anlarda birbirimize güveniyoruz. Birbirimize nasıl tutunduğumuzla gurur duyuyorum ama artık bunlar geçmişte kaldı. Villeneuve çok zorlu. Birçok insan onları güçsüz görüyor ama ben öyle görmüyorum. Bu bir kavga olacak ve ben heyecanlıyım. Pazar günü için” dedi.

MAVUNGA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan Çukurova Basketbol’un yıldız ismi Stephanie Mavunga ise, “Canımı acıtıyor. Sahaya çıkıp 40 zorlu dakika basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Bu bakımdan bizimle gurur duyuyorum. Son beş dakikada orada biraz özensiz davrandık. Arka arkaya iki kötü oyun oynadım. Bunun için özür dilemek istiyorum. Devam ettik, sahaya çıktık ve birlikte kalmaya devam ettik. Çok sıkı oynadık ve Fenerbahçe'yi takdir etmeliyim” ifadelerini kullandı.

SERDAR ÇEVİRGEN; “PAZAR GÜNÜ FENERBAHÇE’Yİ DESTEKLEYELİM”

Oldukça gergin geçen maç sonunda bir açıklama yapan ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen ise, Pazar günü oynanacak final maçında Mersinlilerden Fenerbahçe’ye destek vermelerini ve salonu doldurmalarını istedi. Çevirgen’in açıklaması şöyle; “"ÇBK Mersin Basketbol Organizasyonu olarak, finale yükselen rakibimiz, son şampiyon Fenerbahçe Alagöz Holding’i tebrik ediyorum. Bize inanan ve desteklerini esirgemeyen taraftarımıza ve son topa kadar mücadele eden takımımıza sahaya yüreklerini koydukları için teşekkür ediyorum. Üçüncülük maçında yine bize yakışan mücadeleyi ortaya koyup, madalyayı alacağımıza olan inancım tam. Ev sahipliği yaptığımız Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonlarından birini, yarattıkları muhteşem atmosferle güzelleştiren Mersin halkını ve taraftarımızı, final maçında, kupanın ülkemizde kalması için, ülkemizin takımı Fenerbahçe’yi desteklemeye davet ediyorum. Fenerbahçe’yi bir kez daha kutlar, final maçında başarılar dilerim."

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Ariadna Chueca (İspanya), Paulo Marques (Portekiz), Gvidas Gedvilas (Litvanya)

FENERBAHÇE: Meesseman 17, Anderson 10, Mlic 15, McBride 25, Collier 12, Sevgi Uzun, Alperi Onar 3, Badiane 7, Laksa

ÇBK MERSİN: Mabrey 12, Epoupa 13, Araujo 2, Mavunga 20, Copper 19, Kiss 3, Cornelius, Sinem Ataş, Hollingsworth 11

1. Periyot: 27-20 (Fenerbahçe lehine)

Devre: 48-42 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 66-62 (Fenerbahçe lehine)

 

 

Paylaş :
Etiketler :  Çukurova Basketbol Kulübü Mersin, Fenerbahçe Alagöz Holding, FIBA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA