ÇBK, Avrupa dördüncüsü oldu


Mersin’in sportif anlamdaki en büyük markası olan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’ni dördüncü bitirdi. Yarı finalde oldukça gergin geçen maçta Fenerbahçe Alagöz’e 89-80 yenilen ÇBK, üçüncülük maçında Çekya ekibi ZVVZ USK Prag’a 67-95 mağlup olarak turnuvayı Avrupa dördüncüsü olarak tamamladı.

 

Tarih : 14 Nisan 2024 Pazar 19:38

Mersin’de oynanan Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nin Dörtlü Finali sona erdi. Yarı finalde geçtiğimiz sezonun şampiyonu Fenerbahçe ile karşılaşan ÇBK, maçın sonuna kadar başa baş götürdü maçı. Özellikle dar rotasyona rağmen güçlü rakibi karşısında maçın son anlarına kadar pes etmeyen temsilcimiz son periyotta skor 76-74 Fenerbahçe lehine sürerken, İki takım yöneticileri arasında bir gerginlik yaşandı ve oyun bir süre durdu. Dönüşte Fenerbahçe, 9-0’lık bir seri yakalayıp 85-76 öne geçip, maçı da 89-80 kazanarak finale yükseldi. Basın toplantısında gözyaşlarını tutamayan Çukurova Basketbol’un yıldız ismi Stephanie Mavunga, “Canımı acıtıyor. Sahaya çıkıp 40 zorlu dakika basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Bu bakımdan bizimle gurur duyuyorum. Son beş dakikada orada biraz özensiz davrandık. Arka arkaya iki kötü oyun oynadım. Bunun için özür dilemek istiyorum. Devam ettik, sahaya çıktık ve birlikte kalmaya devam ettik. Çok sıkı oynadık ve Fenerbahçe’yi takdir etmeliyim” dedi. Dörtlü finalde üçüncülük maçında Çekya ekibi ZVVZ USK Prag ile karşılaşan temsilcimiz rakibine 67-95 yenilerek Dörtlü Finali dördüncü olarak tamamladı. Fenerbahçe maçının olumsuz etkilerini üzerinden atamadan çıkan ÇBK, maçta hiçbir varlık gösteremedi. Takımın yıldız ismi Marina Mabrey’in sadece 3 sayıda kaldığı maçta rakibine mağlup olan Çukurova, ev sahibi olduğu turnuvada şampiyonluk adayı olarak gösteriliyordu ancak büyük hayal kırıklığı yaratarak dördüncü bitirdi. Öte yandan Dörtlü Finaldeki büyük hayal kırıklığının ardından Koç Ceyhun Yıldızlıoğlu ile yolların ayrılması bekleniyor. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA