Tarhan, kasayı boşaltmış!


Mezitli’nin CHP’li eski belediye başkanı Neşet Tarhan belediyeyi adeta boşaltarak yeni yönetime devretmiş. Neşet Tarhan döneminde kalan borçlarla ilgili bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Belediyemiz bahsedilenin aksine, kâr ile değil, borç ile tarafımıza teslim edilmiştir. Yaptığımız ön incelemelerde belediyemiz ve bağlı iştirakleri gereksiz harcamalar ile zarara uğratıldığı ve borçlandırıldığı tespit edilmiştir. Boşaltılan kasanın yanı sıra, seçim günü olan 31 Mart’ın sonuna kadar, halkımıza hizmet amacıyla kullanılması gereken taşınmazların ve değerli arsaların satılması ile belediyemizin zarara uğratıldığını yaptığımız tespitlerin sonunda üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız” dedi.

 

Tarih : 20 Nisan 2024 Cumartesi 17:01

Haber Merkezi

Mezitli’nin CHP’li eski belediye başkanı Neşet Tarhan, aday gösterilmemesinin ardından CHP’den istifa etmiş, belediye başkanlığına bağımsız olarak aday olmuş ve sandıktan büyük yenilgiyle ayrılmış ve belediyeyi CHP’nin adayı Ahmet Serkan Tuncer’e teslim etmişti. Seçimin ardından bir açıklama yapan Tarhan’ın 10 yıl yönettiği Mezitli kasasında “artıya geçmiş” bir belediye olarak yeni başkana belediyeyi devrettiğini iddia etmişti. Tarhan, 1 Nisan itibarıyla Mezitli Belediye Başkanlığı’nın hesaplarında 8 milyon 250 bin TL bütçe emanetleri, 1 milyon 792 bin 99 kuruş TL de faturalar karşılığı, toplam 10 milyon 42 bin 814 TL 99 kuruş borcu bulunduğunu açıklamıştı. Tarhan ayrıca, Mezitli Belediyesi’nin halen bir kamu bankasında 50 milyon TL’si vadeli, 5 milyon 31 bin 792 TL 35 kuruşu vadesiz toplam 55 milyon 31 bin 792 TL, 35 kuruş da her an harcanabilecek parası bulunduğunu öne sürmüştü.

VAY NEŞET VAY!

Neşet Tarhan’ı yalanlayan Başkan Ahmet Serkan Tuncer, “Önceki dönem Mezitli belediye başkanının, belediye kasasına bıraktığını iddia ettiği ve üstüne ısrarla tek bir merkezden yapıldığı açık olan haberlerin yaptırdığı “para” ile alakalı açıklama yapmak, bizler açısından zorunluluk haline gelmiştir. Öncelikle belirtmek isteriz belediyemizin ve belediyemize bağlı iştiraklerimizin hesapları bağımsız denetim firmaları tarafından denetlenmektedir. Söz konusu denetimin tamamlanmasıyla kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ancak şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki; Belediyemiz bahsedilenin aksine, kâr ile değil, borç ile tarafımıza teslim edilmiştir. Yaptığımız ön incelemelerde belediyemiz ve bağlı iştirakleri gereksiz harcamalar ile zarara uğratıldığı ve borçlandırıldığı tespit edilmiştir. Boşaltılan kasanın yanı sıra, seçim günü olan 31 Mart’ın sonuna kadar, halkımıza hizmet amacıyla kullanılması gereken taşınmazların ve değerli arsaların satılması ile belediyemizin zarara uğratıldığını yaptığımız tespitlerin sonunda üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum sonucunda hayata geçireceğimiz projeler konusunda belediyemize ait taşınmazlar üzerinde yer bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir.  Yaşanan bu süreç, belediyemizin projeleri ve yatırımları için önemli bir kaynak kaybıdır. En önemlisi de bu durum Mezitli’nin kaybıdır. Ek olarak; yüzlerce insanın duyguları ile oynanarak, iş vaadiyle belediyeye girişinin yapıldığını, bu kişilerin belediyede çalışmadan sadece seçim propagandası amacıyla işe alındığını yaptığımız tespit sonucunda öğrendik. Şeffaf yönetim anlayışıyla çıktığımız bu yolda; halkımızın her kuruşunun ve belediyemizin mali durumunu yine halkımıza en uygun ve doğru şekilde paylaşacağımızdan Mezitli halkının ve kamuoyunun şüphesi olmasın. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA