Vali Pehlivan, gençlerle bir araya geldi


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Genç Muhabbet’ programları kapsamında Mut İlçemizin Yazalanı Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi’nde gençlik buluşması programı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 22 Nisan 2024 Pazartesi 14:28

Haber Merkezi

Gençlik Merkezi bahçesini dolduran Mut’lu gençlerimizin yoğun ilgisi ile karşılanan Vali Pehlivan, gençlerimizle muhabbet etti, çeşitli hususlara ilişkin duygu ve düşüncelerini, deneyimlerini paylaştı, tavsiyelerde bulundu gençler tarafından yöneltilen soruları yanıtladı. Mersin’deki En güzel, en nezih gençlik yatırımlarından biri olan Mut Gençlik Merkezi’ni 20 Eylül 2022 tarihinde açtıklarını hatırlatan Vali Pehlivan, “Memnuniyetle görüyorum ki sevgili gençlerimiz bu merkezden yoğun şekilde faydalanıyor. Türkiye'mizin genelinde olduğu gibi İlimizde de gençlik ve spor hizmetleri alanında sayısız yatırımlar hayata geçmiş durumdadır ve bu yatırımlar artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ SPORU TABANA YAYMAK"

“Sayın Cumhurbaşkanımız’ın “Sporu Tabana Yayıyoruz" anlayışı çerçevesinde İlimizde bugüne kadar hayata geçirilen, gençlerimizin hizmetine sunulan 70 gençlik ve spor merkezimiz var. Mut Gençlik Merkezi de onlardan biridir. Buna ek olarak gençlerimize yönelik yurtlarımızın olduğu 10 tesisimizle birlikte toplam 80 tesisimiz bulunmaktadır. Tesislerimizde verilen kurslarda beceri geliştirme, yeni beceriler kazandırma amacı önemli bir yer tutmaktadır. Bütün bu tesisler gençlerimizin hem spor aktiviteleri yapmasını hem de gençlik aktiviteleri yapmasını teşvik etmek amacıyla kurulmaktadır” şeklinde konuşan Vali Pehlivan, “Sevgili Gençler, bütün bu yatırımların amacı, sizlerin bir yandan okullarımızda derslerinize girip, öğretmenlerimizin rehberliğinde ilgili müfredatlar çerçevesinde akademik düzeyde bilgi birikimi açısından daha ileri  seviyelere ulaşmak için çalışırken bir yandan da  spor yapmanızı teşvik ederek hem fiziksel gelişiminize hem de zihinsel gelişiminize katkı sağlamaktır. Bu imkanlar siz sevgili gençlerimizin gelişimi ve iyi bir şekilde yetişmeniz için seferber edilmiş imkanlardır. Spor aktiviteleri, kültürel aktiviteler yapalım. Zaman planlaması etkin bir şekilde yapıldığında derslere de faydalı faaliyetlere de zaman kalıt. Çağımızda bağımlılık çeşitlilikleri artıyor. Bağımlılık yapan unsurlardan uzak durmanın en etkili yollarından biri spordur. Çağımız teknoloji çağı. Gençlik Merkezlerimizde bilişim, kodlama ve deneyap atölyeleri kuruyoruz. Sanayi Teknoloji Bakanlığımız’ın, Gençlik ve Spor Bakanlığımız’ın, Millî Eğitim Bakanlığımız’ın ve İlde de ilgili İl Müdürlüklerimizin, Valiliğimizin himayesinde iş birliği ve koordinasyonunda bu alanda çok sayıda kurslar düzenliyoruz. Faydalı olan her şeyde geri durmayacağız. Durmamamız gerekiyor. Yenilikleri takip etmemiz gerekiyor. Yenilikler doğrultusunda ‘biz de ne katabiliriz’ çabası içerisinde olmamız gerekir. Ama bunun onun bize hâkim olması, bizi yönlendirmesi ve bizi esir almasına da müsaade edemeyiz. Çağın gerektirdiği teknolojik, bilişim, internet ve dijital imkanları kullanacağız. Çocuklarımızın çağın gerektirdiği teknolojiyi,bilişimi öğrenmesini, hakim olmasını istiyoruz; ama teknoloji bağımlılısı, internet bağımlısı olmasını istemiyoruz. Sosyal hayattan,toplumsal iletişimden kopmasını istemiyoruz. Spor yapmak, kültürel aktivitelerde bulunmak, okumak, kendimizi geliştirmek; sosyalleşmek, toplumdan kopmamak için en etkili yol ve yöntemdir” dedi.

“KÜTÜPHANESİZ OKUL BIRAKMAYACAĞIZ”

‘Kütüphanesiz okul kalmasın’ projesi çerçevesinde bütün okullarda kütüphaneler kurduklarını ve kurmaya devam edeceklerinin altını çizen Vali Pehlivan, “Biz de burada sizlere hitap ederken düşünüyorum da daha dün öğrencilik sıralarındaydık. Büyüklerimizi dinleye dinleye ecdadımızı örnek alarak, şanlı ecdadımızın tarih boyunca ortaya koymuş olduğu başarıları okuya okuya, nice zorlukların üstesinden geldiklerini fark ederek ve bu yollardan nasıl geçtiklerini idrak etmeye çalışarak hayat yolunda yürüme gayreti içerisinde olduk. Şimdi sizlere büyüklerimizin yapmış olduğu tavsiyelerin benzerini yapıyoruz.  Bugünümüze şükrediyoruz. Hür ve tam bağımsız bir ülkede yaşıyoruz. Bugünlere gelmemizde ecdadımızın vermiş olduğu şanlı ve kutlu mücadeleler var. Bayrağımızın gönderde şanlı şanlı dalgalanması için tarih boyunca verdiğimiz Şehitlerimiz var. Allah bütün Şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. Bu mücadele bugün de devam ediyor. Belki de akrabalarınız içerisinde, aile mensuplarınız içerisinde şu anda sınır boylarımızda, sınır ötesinde mücadele eden kardeşlerimiz, Kahramanlarımız, Mehmetçiğimiz, Jandarmamız ve Polisimiz var. Onlara da güç, kuvvet ve başarı diliyoruz., saygıyla yad ediyoruz. Kahramanlarımız nasıl nöbetteyse sevgili gençler biz de burada nöbetteyiz. Vatanımızın hangi noktasında olursak olalım üzerimize düşeni yapıyorsak sorumluluğumuzun gereğini de ortaya koymuş oluyoruz. Çiftçilik yapıyorsak en iyi çiftçi olmak suretiyle, sanayide çalışıyorsak en iyi sanayi ürünü ortaya koymak suretiyle, turizm, lojistik, ticaret sektörlerin gereğini yerine getirmek suretiyle, öğrenciysek öğrenciliğin gereğini yerine getirmek suretiyle, ailemize, vatanımıza, ülkemize, milletimize faydalı fertler olarak yetişmek ve bu uğurda çok çalışmak suretiyle nöbetimizin gereğini yerine getirmiş oluruz. Sevgili Gençler. Sizleri çok seviyor, çok değer veriyoruz. Sizlere bakınca geleceğe yönelik umutlarımız her defasında daha da yeşeriyor. Ülke olarak, millet olarak umutlarımız, özgüvenimiz daha da artıyor. Sizlere güvenimiz tamdır ve gelecek bizimdir. Cumhuriyetimizin birinci yüzyılından ilham alarak ikinci yüzyılın Türkiye Yüzyılı olması için hep birlikte her alanda çok çalışmaya devam edeceğiz ve inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Hepinize okullarınızda, derslerinizde, hayat yolunda sağlık, huzur be başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mut’lu gençlerin sahne aldığı ‘Genç Muhabbet’ programında birbirinden güzel şarkılar, türküler seslendirildi, anı fotoğrafları çektirildi. Vali Pehlivan daha sonra; el sanatları, inovasyon, kişisel gelişim, spor ve müzik gibi birçok alanda eğitim veren Gençlik Merkezin’ni ziyaret etti, çalışmalar hakkı da bilgiler aldı. Programa; Mut İlçesi Kaymakamı İhsan Ayrancı, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, İlçe Protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA